Βιταμίνη C: Βελτιώνει πραγματικά το δέρμα μας!

Βιταμίνη C: Βελτιώνει πραγματικά το δέρμα μας!

 

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε ήδη, η βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) περιέχεται σε μία πληθώρα καλλυντικών, και φυσικά για έναν καλό λόγο. Ας δούμε το γιατί η βιταμίνη C ανήκει στη ρουτίνα της ομορφιάς μας.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Αυτός ο «σούπερ ήρωας» είναι ένα συστατικό που μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα για το δέρμα μας και οι επιστήμονες τα καταφέρνουν συνεχώς και καλύτερα, δημιουργώντας ολοένα και πιο σταθερές και ισχυρές φόρμουλες.

«Το L- ασκορβικό οξύ είναι η μόνη βιταμίνη C που έχει αντιγηραντική δράση», σημειώνει ο Δρ. David J. Goldberg, ένας αναγνωρισμένος δερματολόγος στις ΗΠΑ. «Ο εστέρας της βιταμίνης C, για παράδειγμα, παρέχει αντιοξειδωτικά οφέλη, αλλά όχι την αποκατάσταση της παραγωγής κολλαγόνου και άλλα αντιγηραντικά πλεονεκτήματα του L-ασκορβικού οξέος. Ως αντιοξειδωτικό, παρέχει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα φωτίζει το δέρμα και συμβάλλει στην ομοιομορφία του τόνου της επιδερμίδας», συμπληρώνει.

Επιπλέον, ο Δρ. David J. Goldberg μας εξηγεί: «Η βιταμίνη C είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες. Με συνεπή χρήση θα αρχίσετε να βλέπετε φωτεινότερο δέρμα σε μόλις μία εβδομάδα και ορατή μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων σε μερικές εβδομάδες».

Ας μην παραλείπουμε λοιπόν, από την ιεροτελεστία της αντιγηραντικής μας φροντίδας καλλυντικά που περιέχουν τη θαυματουργή βιταμίνη. Άλλωστε, θα τη βρούμε σε διαφορετικές υφές (κρέμες, ορούς, τζελ) και σε προϊόντα για το δέρμα του προσώπου και για την περιοχή των ματιών.

www.womanidol.com

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr