9 Τρόποι για αποτοξίνωση – Απόλυτα φυσικοί τρόποι

9 Τρόποι για αποτοξίνωση – Απόλυτα φυσικοί τρόποι

Οι τοξίνες που κατακρατούνται στον οργανισμό μας έχουν ποικίλες επιπτώσεις, μία εκ των οποίων είναι σαφώς τα παραπανίσια κιλά που μας δίνουν. Έτσι, οι τρόποι για αποτοξίνωση είναι κάτι που όλοι και όλες χρειάζεται να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε πού και πού προκειμένου να αποβάλουμε από τον οργανισμό μας τις βλαβερές αυτές ουσίες και κατά συνέπεια να μην τον αφήνουμε έρμαιο στα άσχημα αποτελέσματα της παρουσίας τους.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Επίσης, η αποτοξίνωση δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή και στις τοξίνες που μένουν στο σώμα μας λόγω των τροφών που καταναλώνουμε. Επεκτείνεται και γενικότερα στη ζωή μας και τις καθημερινές μας συνήθειες και συμπεριφορές.

Επομένως, οι 9 τρόποι για αποτοξίνωση που θα αναφέρουμε εν συνεχεία έχουν σκοπό να μας μάθουν πώς να επιτυγχάνουμε τόσο την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τοξινών από το σώμα μας όσο και να εξαφανίζουμε την επίδραση των συνεπειών που έχουν καθημερινές μας ανεπάρκειες ή λάθη και μας κάνουν να νιώθουμε κούραση ή εξάντληση παραπάνω απ’ όσο «θα έπρεπε».

9 Τρόποι για αποτοξίνωση

Πρώτος τρόπος: Αυξήστε την ποσότητα της προσλαμβανόμενης βιταμίνης C. Η εν λόγω βιταμίνη βοηθάει τον οργανισμό να παράγει μία συνθετική ουσία (ονόματι γλουταθειόνη) η οποία χρησιμοποιείται από το συκώτι με τέτοιον τρόπο ώστε να απομακρύνονται οι τοξίνες. Για τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, για τον ευρύτερο ρόλο της βιταμίνης αυτής, καθώς και για τις επιτρεπόμενες ποσότητες που μπορεί κανείς να προσλαμβάνει μέσω συμπληρωμάτων βιταμίνης C, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο «Ρόλος βιταμίνης C: Δοσολογία – Πηγές – Οφέλη».

Δεύτερος τρόπος: Ελαττώστε το κρέας από τη διατροφή σας. Φυσικά και δεν προτρέπουμε κανέναν και καμία να γίνει vegetarian ή vegan προκειμένου να κάνει μία ριζική αποτοξίνωση στον οργανισμό του. Ωστόσο, είναι αναμφισβήτητο ότι η μείωση του κρέατος και δη των λιπαρών κομματιών του θα αποδειχθεί άμεσα αποτελεσματική ως προς το στόχο σας. Προτιμήστε να τρώτε μία με δύο φορές την εβδομάδα κάποιο κομμάτι κρέας όπως ψαρονέφρι ή μοσχαρίσια μπριζόλα. Αντικαταστήστε την πιο συχνή κατανάλωση κρέατος με άλλες τροφές, προσαρμόζοντας ένα εβδομαδιαίο διατροφολόγιο που να περιέχει:

 

Μία φορά την εβδομάδα όσπρια
Μία φορά την εβδομάδα λαδερό
Μία ή δύο φορές την εβδομάδα ψάρι
Μία ή δύο φορές την εβδομάδα κοτόπουλο
Μία φορά την εβδομάδα κρέας
Μία φορά την εβδομάδα μακαρόνια ή ρύζι με λαχανικά ή κάποιο άλλο πιο σύνθετο φαγητό (τύπου παστίτσιο, καρμπονάρα κ.λπ., αρκεί τέτοια γεύματα να γίνονται το μεσημέρι ανά 2 εβδομάδες το συντομότερο).

 

Τρίτος τρόπος: Περιορίστε το αλκοόλ και κόψτε τα αναψυκτικά. Η κατανάλωση αλκοόλ από μόνη της δεν είναι επιβαρυντική ούτε για την υγεία μας ούτε για το σώμα μας. Εντούτοις, η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών συνδέεται άμεσα με τις κατακρατήσεις και τη μη απομάκρυνση των τοξινών. Μπορείτε να πίνετε μέχρι 2 – 3 ποτήρια ποτό, κρασί ή μπίρα την εβδομάδα. Οι 9 τρόποι για αποτοξίνωση δε γίνεται, βέβαια, να μην περιλαμβάνουν και την οριστική διακοπή των ανθρακούχων ποτών και των αναψυκτικών, τα οποία ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για την παραμονή ανεπιθύμητων τοξινών στον οργανισμό μας, ενώ η κυτταρίτιδα είναι ένα ακόμη αποτέλεσμά τους.

Τέταρτος τρόπος: Προσαρμόστε την κατανάλωση νερού βάσει της σωματικής σας μάζας. Συχνά ακούμε να λέμε πως πρέπει να πίνουμε 1, 2, 3 λίτρα νερό ημερησίως. Πράγματι, κάτι τέτοιο δεν είναι λάθος, μιας και ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό προκειμένου να διατηρείται υγιής και να λειτουργεί φυσιολογικά καθημερινά. Είναι όμως ανεπαρκής ως διατύπωση. Διότι όλοι χρειαζόμαστε νερό ίσο με 0,030 επί το σωματικό μας βάρος ή, με άλλα λόγια, 30ml νερό ανά κιλό. Έτσι, ένα άτομο 70 κιλών πρέπει να πίνει καθημερινά 2,1 λίτρα νερό. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί οι τρόποι για αποτοξίνωση συμπεριλαμβάνουν και το νερό, η απάντησή μας είναι η προφανής: συμβάλλει στη συχνότερη διούρηση κι άρα στην απομάκρυνση τοξινών μέσω των ούρων, ενώ παράλληλα «καθαρίζει» τον οργανισμό και βοηθάει, όπως προείπαμε, τα συστήματα οργάνων να λειτουργούν ομαλά.

Πέμπτος τρόπος: Εντάξτε στη διατροφή σας φαγητά με πολλές ίνες, όπως είναι για παράδειγμα το ρύζι και μάλιστα το σκούρο ρύζι, τα φρέσκα φρούτα (εάν μπορείτε να βρείτε και βιολογικά είναι ακόμη καλύτερο). Ακόμη, το λάχανο, το μαρούλι, το μπρόκολο, οι αγκινάρες, τα φύκια και η σπιρουλίνα είναι πολύ καλά αποτοξινωτικά για τον οργανισμό, που προσφέρουν ταυτόχρονη άμεση απώλεια κιλών, ξεφούσκωμα στην κοιλιά και το στομάχι και αυξάνουν τη συχνότητα της διούρησης. Όλα αυτά μπορείτε φυσικά να τα καταναλώνετε ως σαλάτα με το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα, ενώ τα φρούτα εποχής ως δεκατιανό ή απογευματινό γεύμα.

Έκτος τρόπος: Μην αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας σε πλαστικά σακουλάκια και μπολάκια για πολλή ώρα, ειδικά εάν πρόκειται να βρίσκεστε με αυτά εκτός σπιτιού για ώρες. Έχει βρεθεί ότι το πλαστικό έχει ορισμένες χημικές ουσίες που περνούν αναγκαστικά και στα τρόφιμα και που δεν είναι ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έβδομος τρόπος: Προσπαθήστε, όσο μπορείτε, να μη χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων, επειδή τα μικροκύματα αλλοιώνουν τη δομή των πρωτεϊνών που περιέχονται στα τρόφιμα, καθιστώντας τα τελευταία επιβλαβή για τον οργανισμό μας. Οι τρόποι για αποτοξίνωση είναι απαραίτητο, όπως καταλάβατε, να μιλήσουν και για αυτά τα ζητήματα, δεδομένου ότι πρόκειται για καθημερινές πρακτικές και συμπεριφορές που πολλοί δε γνωρίζουν ενώ είναι σημαντικές.

Όγδοος τρόπος: Επιλέξτε να ιδρώνετε! Είτε μέσω κάποιου είδους γυμναστικής (τρέξιμο, περπάτημα, γυμναστήριο, κολύμβηση, ποδήλατο, χορός, yoga και λοιπά) είτε απλά μέσω των υποχρεώσεών σας (που προφανώς εμπεριέχουν περπάτημα, έκθεση στον ήλιο κ.ο.κ.) αφήστε το σώμα σας να ιδρώνει. Επιπρόσθετα, μπορείτε να κάνετε σάουνα. Μέσω της εφίδρωσης αποβάλλονται τοξίνες από το σώμα, οπότε είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός τρόπος για αποτοξίνωση.

Ένατος τρόπος: Σταματήστε μία κακή συνήθειά σας. Μπορεί να είναι το κάπνισμα· μπορεί να είναι τα γλυκά επί καθημερινής βάσεως· μπορεί να είναι το ότι προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο και τις κυλιόμενες σκάλες για να μην περπατάτε ούτε 1 χιλιόμετρο την ημέρα· μπορεί να είναι το ότι ψεύδεστε σε τρίτα άτομα· μπορεί να είναι το ότι τακτικά εκνευρίζεστε με το σύντροφό σας και ξεσπάτε σε εκείνον, ακόμη και δίχως να φέρει κάποιο μερίδιο ευθύνης. Οποιαδήποτε «κακή» συνήθεια μπορείτε άμεσα να εντοπίσετε στην καθημερινή συμπεριφορά σας, εφόσον αποφασίσετε να την αποβάλλετε από τη ζωή σας, θα είναι ένα πάρα πολύ καλό βήμα για την ουσιαστική αποτοξίνωση.

Αυτοί ήταν οι 9 τρόποι για αποτοξίνωση που θέλαμε οπωσδήποτε να μοιραστούμε μαζί σας. Είναι με βεβαιότητα αποδοτικοί και, το σημαντικότερο όλων, έχουν θετική επίδραση τόσο στον οργανισμό (καλή λειτουργία) και το σώμα μας (απώλεια περιττού βάρους, καύση λίπους, ξεπρήξιμο στομαχιού και κοιλιάς) όσο και στην ψυχική μας υγεία!

www.dynamikhgynaika.gr

Υπερτροφές απο τα μυστικά ομορφιάς.

Λουΐζα.

Δισκία Κανέλας Κεϋλάνης

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr