Νεανική όψη: Πώς να την αποκτήσεις

Νεανική όψη: Πώς να την αποκτήσεις

Ας δούμε πρώτα, ορισμένους λόγους που οδηγούν την επιδερμίδα στην πρόωρη γήρανση. Διότι, γνωρίζοντάς τους, ίσως να μπορείς να κάνεις κάτι για την πρόληψή της. Για να διατηρήσεις δηλαδή τη νεανική όψη σου για περισσότερο καιρό. Βέβαια, εάν έχουν ήδη περάσει τα χρόνια, σου έχουμε επιπλέον συμβουλές και φυσικές μάσκες που μπορούν να σε αναζωογονήσουν. Πάμε να τα δούμε όλα με τη σειρά!

Ορισμένες αιτίες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση

Ενδεικτικά, ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να ευθύνονται για την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων στο πρόσωπο αλλά και το λαιμό είναι οι παρακάτω. Η αρνητική τους επίδραση μεγαλώνει όσο αυτοί εμφανίζονται συνδυαστικά σε ένα άτομο. Αλλά κι όσο αυτοί είναι υπαρκτοί για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

1) Απροστάτευτη έκθεση στον ήλιο
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, ο ήλιος είναι παρών σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όταν, λοιπόν, εκθέτουμε διαρκώς το ευαίσθητο στη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου πρόσωπό μας χωρίς να φοράμε το κατάλληλο αντηλιακό προϊόν, σε επαρκή ποσότητα, είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν ρυτίδες και μάλιστα νωρίτερα από την «ημερομηνία» που θα εμφανίζονταν κανονικά. Πρόκειται για τη λεγόμενη φωτογήρανση. Εξαιτίας της επιθυμίας πολλών γυναικών να αποκτήσουν μαυρισμένη επιδερμίδα, η φωτογήρανση καθίσταται ολοένα και πιο συχνή.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

2) Κάπνισμα
Το κάπνισμα δρα με δύο αρνητικούς τρόπους στο πρόσωπό μας: Πρώτον, σχηματίζει ρυτίδες έκφρασης, τις γνωστές και ως ρυτίδες του καπνιστή. Βρίσκονται συνήθως γύρω από την περιοχή των χειλιών, ανάμεσα στα φρύδια, στο πλάι των ματιών και στο λαιμό. Δεύτερον, λόγω της σύστασής των τσιγάρων, το δέρμα αφενός αφυδατώνεται αφετέρου φθείρεται. Μάλιστα, σε έρευνες έχει βρεθεί ότι η πλειονότητα των κοριτσιών που καπνίζουν εμφανίζουν πρόωρες ρυτίδες σε ηλικίες κάτω των 25 ετών! Μήπως η νεανική όψη που σου στερεί το τσιγάρο να αποτελεί έναν ακόμη λόγο να το κόψεις;;

3) Λάθος στάση στον ύπνο
Όσο βολική κι αν είναι για πολλές από εσάς η εμβρυική στάση στον ύπνο, στην πραγματικότητα κάνει κακό. Με την έννοια ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες στο πρόσωπό σου. Αλλά ακόμα χειρότερη από αυτή, είναι η στάση που θέλει όλο το πρόσωπο να χώνεται μέσα στο μαξιλάρι!… Οι ρυτίδες που σχηματίζονται εκεί εξαιτίας της συγκεκριμένης στάσης ύπνου προκαλούνται από το πρήξιμο που δημιουργείται στο πρόσωπο όταν κάθε βράδυ ζουπάς με αυτό το μαξιλάρι σου επί 7+ ώρες… Διάβασε το άρθρο μας με τις Στάσεις ύπνου – Πώς πρέπει να κοιμάσαι σωστά και θα μάθεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

4) Μη χρήση αντιρυτιδικών προϊόντων
Αν είσαι 20 και ακόμα η νεανική όψη είναι διάχυτη στο πρόσωπο και το σώμα σου, δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται πρόληψη. Αυτό σημαίνει να φοράς το αντηλιακό σου όποτε εκτίθεσαι στον ήλιο, να προσπαθείς να μην καπνίζεις και να φροντίζεις για την ανάσκελη στάση ύπνου. Εκτός αυτών, όμως, για τα οποία μιλήσαμε και προηγουμένως, η πρόληψη περιλαμβάνει και μία ενυδατική κρεμούλα στην καθημερινότητα. Μπορεί, επίσης, να συμπεριλαμβάνει και μία αντιρυτιδική κρέμα σε εβδομαδιαία βάση. Ή μια σπιτική αντιρυτιδική μάσκα ανά 2 – 3 εβδομάδες. Όλα αυτά εννοείται ότι ισχύουν και για εσένα που είσαι λίγο ή πολύ μεγαλύτερη ηλικιακά και επιβάλλεται να χρησιμοποιείς αντιρυτιδικά προϊόντα. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά σπιτικά κι αποτελεσματικά.

Βασικές συμβουλές για να αποκτήσεις & να διατηρήσεις την νεανική όψη σου
Εκτός από τις 4 παραπάνω που προκύπτουν από τις αντίστοιχες αιτίες της (πρόωρης) γήρανσης, μερικές ακόμα έξυπνες και βασικές συμβουλές που σχετίζονται με τη νεανική όψη είναι οι εξής:

Να αφαιρείς το μακιγιάζ σου αμέσως μόλις δεν το χρειάζεσαι.
Αν μπορείς, να χρησιμοποιείς φυσικά κι αγνά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Δες το Σπιτικό ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο.
Να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου σε εβδομαδιαία βάση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν θαμπή την επιδερμίδα και της δίνουν μια μη νεανική όψη.
Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι το toner. Πρόκειται για ένα προϊόν που όπως λέει τονώνει την επιδερμίδα. Την ενυδατώνει, της δίνει ένα boost, τη γεμίζει υγεία και την ενισχύει. Η τόνωση του δέρματος με φυσικά υλικά είναι πάντοτε προτιμητέα.

Να τρέφεσαι όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένα και υγιεινά. Η επαρκής κατανάλωση νερού και φυσικών χυμών, τα φρούτα και τα λαχανικά σε καθημερινή βάση είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χαρίζεις στον οργανισμό σου. Από πολλές απόψεις, αλλά εν προκειμένω για να αποκτήσεις και να διατηρήσεις μια λαμπερή, φρέσκια, νεανική όψη!
Αντιρυτιδικές μάσκες και θεραπείες για να έχεις την επιθυμητή νεανική όψη
Δεδομένου ότι τηρείς όλα τα παραπάνω ή προσπαθείς να εφαρμόζεις τα περισσότερα, τότε οι αντιρυτιδικές συνταγές είναι εξίσου απαραίτητες. Ωστόσο, να πούμε ότι το να χρησιμοποιείς μια τέτοια μάσκα μια φορά στις 10 μέρες χωρίς να τηρείς τίποτε από τα προαναφερόμενα είναι σχεδόν σαν… μια τρύπα στο νερό.

Εφόσον επιθυμείς να διατηρήσεις για περισσότερα χρόνια τη νεανική όψη που έχεις τώρα, χρειάζεται η απαραίτητη πρόληψη που εξηγούμε τόση ώρα. Αλλά κι εφόσον επιθυμείς να βελτιώσεις και να αναζωογονήσεις το δέρμα σου χρειάζεται να εφαρμόζεις όσο μπορείς όλες τις συμβουλές μας. Όχι μόνο μια μάσκα, επομένως.

Συχνότητα εφαρμογής για όλες τις μάσκες:

Όσες μάσκες – θεραπείες αντιγήρανσης παραθέσουμε στο εξής να ξέρεις ότι εφαρμόζονται μέχρι 2 φορές την εβδομάδα. Η συχνότητα αυτή είναι αρκετά πυκνή. Και ταιριάζει σε εσένα που έχεις από χρόνια ρυτίδες και θέλεις ορατά τα αποτελέσματα άμεσα. Για εσένα που δε βιάζεσαι ή δεν έχεις ακόμα έντονο θέμα, μπορείς 1 φορά ανά εβδομάδα ή ανά 2 εβδομάδες. Τέλος, για τα νεαρά κορίτσια που θέλουν προληπτικά και ενισχυτικά να προσέχουν την επιδερμίδα τους, η συχνότητα είναι 1 φορά ανά 15 έως και 30 ημέρες.

1. Μια … εξωτική αντιρυτιδική μάσκα με δύο μόνο υλικά

Χρειάζεσαι μόνο 1 μικρή πατάτα και ½ παπάγια.

Η παπάγια έχει πολλά ένζυμα που συμβάλλουν στην ανανέωση των κυττάρων. Ενώ η φρέσκια ωμή πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη B.Στα super-markets και ενίοτε στη λαϊκή αγορά μπορείς να βρεις αυτό το εξωτικό φρούτο. Αγοράζεις ένα μόνο τεμάχιο και το χρησιμοποιείς δύο φορές. Ή φτιάχνεις μαζί με τη δική σου και μία αντιρυτιδική μάσκα για την κολλητή σου!

Οδηγίες:
Πλένεις καλά την πατάτα. Την τρίβεις όπως είναι ωμή. Στο ίδιο σκεύος τρίβεις και τη μισή παπάγια και αναμειγνύεις τα προϊόντα.

Τοποθετείς το μείγμα πάνω σε μερικά βαμβάκια καθαρισμού τύπου pom pon ή το κλασικό βαμβάκι. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποστειρωμένες γάζες ή, για τα μάτια, τα ειδικά επιθέματα (eye patches). Τέλος, έχεις και την εναλλακτική απλά να ξαπλώσεις ανάσκελα και να αφήσεις την πατάτα με την παπάγια απλωμένες στο πρόσωπό σου.

Περιμένεις 20 λεπτά της ώρας. Έπειτα, ξεπλένεις με δροσερό νεράκι. Προσοχή! Όχι με χλιαρό νερό ούτε με ζεστό. Στεγνώνεις απαλά το πρόσωπό σου (ή και το λαιμό σου εάν έβαλες και σε αυτόν). Η πετσέτα σου πρέπει να είναι καθαρή. Βάζεις δυο τρεις σταγόνες από την ενυδατική σου κρέμα.

2. Υπέροχη μάσκα για θρέψη και ανανέωση των κυττάρων με καρότο

Θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα του γυναικείου προσώπου. Συγχρόνως ανανεώνει τα κύτταρα δίνοντας στην επιδερμίδα μια πιο λαμπερή, τονωμένη και φυσικά νεανική όψη.

Χρειάζεσαι:
1 κουταλάκι του γλυκού από πολτό ή τρίμμα καρότου
1 κουταλάκι του γλυκού από μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο, αν μπορείς να το βρεις) και
1 κάψουλα βιταμίνης Ε (τη βρίσκεις στο φαρμακείο).

Οδηγίες:
Τρίβεις ψιλό – ψιλό ή πολτοποιείς λίγο φρέσκο καρότο. Σε ένα μπολάκι, ρίχνεις αυτό, προσθέτεις το (θυμαρίσιο) μέλι και το περιεχόμενο από την κάψουλα βιταμίνης Ε. Ανακατεύεις πολύ καλά με ένα πιρούνι.

Σε καθαρό πρόσωπο, απλώνεις τη χειροποίητη μάσκα παντού. Αποφεύγεις να καλύψεις τα μάτια σου στο κινητό τους μέρος, αλλά μπορείς να βάλεις λίγο πιο κάτω στους κύκλους. Την αφήνεις να δράσει για περίπου 20 – 30 λεπτά και κατόπιν ξεπλένεις με δροσερό νερό από τη βρύση. Στεγνώνεσαι ταμποναριστά με μία βαμβακερή πετσέτα ή λίγο απορροφητικό χαρτί και ενυδατώνεσαι.

3. Η συνταγή των γιαγιάδων μας για νεανική όψη με διάρκεια στο χρόνο!

Πρόκειται πράγματι για συνταγή που έχει περάσει από τις παλαιότερες γενιές. Αν παρακολουθείς τα άρθρα μας σίγουρα θα την έχεις συναντήσει ξανά, αφού αποτελεί μία από τις καλύτερες, αποδοτικότερες και αγνότερες σπιτικές προληπτικές πρακτικές που σχετίζονται με την αντιγήρανση.

Χρειάζεσαι:
½ φρεσκοκομμένο λεμόνι και
2 δάχτυλα γάλα.

Οδηγίες:
Σε ένα μικρό ποτήρι η φλιτζάνι, μετράς δύο οριζόντια δαχτυλάκια γάλα. Χρησιμοποιείς όποιο γάλα έχεις εύκαιρο, είναι προτιμητέο βέβαια το φρέσκο. Προσθέτεις σε αυτό τις σταγόνες από το χυμό μισού λεμονιού. Ανακινείς.

Παίρνεις στο χέρι σου 2 – 4 κομματάκια από βαμβάκι. Βουτάς κάθε φορά από ένα και εφαρμόζεις το… αντιγηραντικό μείγμα σε σημεία του προσώπου σου. Αφήνεις να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ξεβγάζεις με δροσερό νερό από τη βρύση. Στεγνώνεις το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα, πάλι με ταμποναριστές κινήσεις. Γιατί, όταν κάνεις στην περιοχή αυτή δυνατές και ατσούμπαλες κινήσεις κατά το σκούπισμα με την πετσέτα, ευνοείς το σχηματισμό ρυτίδων.

Εναλλακτικά, μπορείς να αφήσεις το μείγμα να δράσει όλο το βράδυ όσο κοιμάσαι ανάσκελα. Μέχρι το πρωί θα έχει απορροφηθεί οπότε δε χρειάζεται να το επιβαρύνεις με ξέβγαλμα. Άσε που θα έχει επιδράσει πολύ καλύτερα!

4. Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό

Ένα μόνο λαδάκι που, εκτός από healthy στην κατανάλωσή του, έχει πολλαπλά οφέλη στα μαλλιά, τα νύχια, το πρόσωπο και το σώμα.

Πρόκειται για μία πρακτική που εγγυάται τη βελτίωση της υγείας της επιδερμίδας στην περιοχή του προσώπου και την απόκτηση νεανικής όψης. Επίσης, τη μείωση των πιθανοτήτων για πρόωρη γήρανση, τη μείωση των πρόωρων ρυτίδων που έχουν ήδη σχηματιστεί, καθώς και τη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Οδηγίες:
Πριν τον ύπνο, πλένεις το πρόσωπό σου με ένα ουδέτερο σαπούνι. Βάζεις στην παλάμη σου μερικές σταγόνες από αμυγδαλέλαιο. Το αλείφεις απαλά σε όλο σου το πρόσωπο. Μπορείς να βάλεις γύρω από τα μάτια, στο λαιμό, και στα χείλη αν το επιθυμείς. Με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνεις μασάζ για 5 λεπτά. Έτσι, θα αιματωθεί καλύτερα η περιοχή και θα ενσωματωθεί πιο καλά το λάδι στο δέρμα.

5. Αβοκάντο & λεμόνι: και πες τέλος στις ρυτίδες!

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες. Αυτά τα στοιχεία ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση. Το λεμόνι εμπεριέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ. Αυτά τα στοιχεία προσφέρουν στο δέρμα λάμψη, απολέπιση, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση των ρυτίδων. Μπορείς να το βρεις αρκετά συχνά στις λαϊκές αγορές καθώς και στα super markets. Δες περισσότερες συνταγές με το εν λόγω φρούτο στο άρθρο μας «Μάσκες με αβοκάντο – Για ενυδάτωση, απολέπιση, μαύρα στίγματα, πρόληψη και λείανση ρυτίδων».

Χρειάζεσαι:
1 ώριμο αβοκάντο και
½ κούπα χυμό από λεμόνι (κατά προτίμηση φυσικό χυμό από λεμόνι).

Οδηγίες:
Αφαιρείς με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αβοκάντο. Δε χρειάζεσαι σαφώς το φλοιό και του κουκούτσι του. Το λιώνεις καλά μέσα σε ένα μικρό σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι. Προσθέτεις το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύεις καλά, έως ότου τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν και πάρουν τη μορφή κρέμας.

Σε καθαρό πρόσωπο, απλώνεις το κρεμώδες μείγμα. Είναι βασικό να βάλεις από τη μάσκα αυτή και στο λαιμό σου. Μιας και οι ρυτίδες είναι συνήθως εμφανείς στην περιοχή αυτή. Αφήνεις την μάσκα για νεανική όψη να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Την αφαιρείς με λίγο βαμβάκι και κατόπιν άφθονο δροσερό νερό. Σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα, βάζεις λίγη ενυδατική και είσαι έτοιμη!

6. Σπιτική αντιρυτιδική και extra ενυδατική μάσκα με σοκολάτα

Χρειάζεσαι:
50 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (αναζήτησε μία μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1,5 κουταλάκι του γλυκού μέλι (όποιο έχεις στην κουζίνα σου) και
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι (επίσης όποιο έχεις στο ψυγείο σου).
*Ενδέχεται η δοσολογία να επαρκεί για δύο χρήσεις. Άρα, φυλάς το μείγμα κλεισμένο αεροστεγώς σε μπολ με μεμβράνη ή καπάκι. Μέχρι για λίγες ημέρες που θα εφαρμόσεις ξανά την εν λόγω μάσκα για νεανική όψη.

Οδηγίες:
Λιώνεις τη μαύρη σοκολάτα είτε στο φουρνάκι είτε σε μπεν μαρί. Μόλις ρευστοποιηθεί εντελώς, την αποσύρεις από την όποια θερμότητα και την αφήνεις λίγο να παγώσει. Προσθέτεις το μέλι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύεις πολύ καλά τα τέσσερα υλικά σου έως ότου ομογενοποιηθούν. Σε περίπτωση που δεις ότι μείγμα που προέκυψε είναι πολύ ρευστό κι άρα δύσχρηστο για εφαρμογή, προσθέτεις 1 με 2 (το πολύ) κουταλάκια του γλυκού από ψιλές νιφάδες βρώμης κι ανακατεύεις λίγο ξανά.

Σε αμακιγιάριστο φυσικά πρόσωπο, απλώνεις την αντιγηραντική μάσκα. Την αφήνεις να δράσει για 20 με 30 λεπτά. Και ξεπλένεις με δροσερό νερό. Προσοχή! Όχι χλιαρό ούτε ζεστό νερό, όπως τονίσαμε και στις προηγούμενες συνταγές. Σκουπίζεις απαλά και ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα ή με λίγο απορροφητικό χαρτί. Ενυδατώνεις.

www.dynamikhgynaika.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr