Πλήρης οδηγός περιποίησης στο παρά πέντε των γιορτών για εντυπωσιακές εμφανίσεις

Πλήρης οδηγός περιποίησης στο παρά πέντε των γιορτών για εντυπωσιακές εμφανίσεις

Γίνε θεά λίγο πριν το πρώτο κάλεσμα κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις για την περιποίησή σου.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Πλήρης οδηγός περιποίησης

Είτε το πρώτο κάλεσμα είναι σε μία εβδομάδα, είτε σε μία ημέρα ή και σε λιγότερο από μία ώρα, εδώ θα βρεις τις συμβουλές για να λάμψεις τις ημέρες και τις νύχτες των γιορτών.

Διάβασε επίσης: Τα tips της beauty editor για υπέροχη επιδερμίδα (χρειάζεσαι συμπλήρωμα διατροφής για τέλειο δέρμα;)

Πλήρης οδηγός περιποίησης στο παρά πέντε των γιορτών:

Tι να κάνεις μια εβδομάδα πριν

Απόκτησε λείο δέρμα σε όλο το σώμα

Χρησιμοποιώντας scrub σώματος με μαύρη ζάχαρη και φυτικά έλαια κάθε δεύτερη μέρα ενώ κάνεις ντους, θα τονώσεις την κυκλοφορία και θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, γεγονός που θα φωτίσει άμεσα το δέρμα. Επιπλέον, θα επιτρέψει στην ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί γρηγορότερα σε βάθος.

-Ανακάλυψε τη φυσική λάμψη

Στόχευσε σε ένα όμορφο και νεανικό δέρμα με δράση που ξεκινά από μέσα: βάλε στόχο να πίνεις 2 λίτρα νερό κάθε μέρα. Η επιδερμίδα σου θα ενυδατώνεται, θα καθαρίζει από τις τοξίνες, θα γίνεται πιο ελαστική και λιγότερο επιρρεπής στη δημιουργία ρυτίδων. Είναι, επίσης, σίγουρο ότι με τόσο νερό θα αποφύγεις και την κατακράτηση υγρών μέχρι το ρεβεγιόν.

Ροδέλαιο. Σύσφιξη, τόνωση, λάμψη. Ιδανικό για καπνίστριες!

-Κάνε μάσκα με αντιγηραντικά προϊόντα

Συμπλήρωσε την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με μια απολαυστική μάσκα προσώπου και αντιγηραντικά προϊόντα με βάση το γλυκολικό οξύ ή τη ρετινόλη που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζουν επιδερμίδα λαμπερή και σφιχτή.

Τι να κάνεις μια μέρα πριν
-Εφάρμοσε μια αδυνατιστική μάσκα νύχτας

Το μικρό μαύρο φόρεμά σου μόλις βρήκε το σύμμαχό του. Δοκίμασε μια θαυματουργή αυτοσχέδια κούρα αδυνατίσματος, η οποία θα σε βοηθήσει να χάσεις πόντους από κοιλιά και μηρούς σε μία νύχτα.

Θα χρειαστείς:

1 φλ. λεπτό ιωδιούχο αλάτι,
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη,
1 κ.γ. θυμάρι,
1 κ.σ. γκρι άργιλο και
1 στραγγιστό γιαούρτι.

Εκτέλεση:

• Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
• Κάνε απαλό μασάζ στα σημεία που εντοπίζεται το τοπικό πάχος.
• Πριν πέσεις για ύπνο άπλωσε τη μάσκα, τύλιξε την περιοχή με τη διάφανη μεμβράνη και άφησέ τη να δράσει για 30 λεπτά.
• Ξέπλυνε καλά και άπλωσε τη συσφιγκτική σου κρέμα. Μόλις ξυπνήσεις θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

-Θρέψε τα απείθαρχα μαλλιά

Η ζέστη και η ξηρασία από τα θερμαντικά σώματα συν τον ιδρώτα από το χορό κατά τη διάρκεια του πάρτι μπορεί να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στα μαλλιά σου και να εξασθενήσουν την τρίχα. Αν δεν έχεις το χρόνο για μια πλήρη κούρα στο κομμωτήριο, άπλωσε κοντίσιονερ με μαλακτικά συστατικά και τυλίξε τα μαλλιά σου με πλαστική μεμβράνη ή μία ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά. Ένα άλλο κόλπο είναι να απλώσεις λίγες σταγόνες ξηρό λάδι από τη μέση των μαλλιών προς τις άκρες.

Υγρή βιταμίνη Α. Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Τι να κάνεις 10 λεπτά πριν

-Ζωήρεψε τα χείλη σου

Η εμφάνισή σου σε ένα λαμπερό πάρτι δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει το βασικό κανόνα: φλογερά κατακόκκινα χείλη. Αλλά για τις γυναίκες που δεν τολμούν να φορέσουν κόκκινο κραγιόν, υπάρχει μια πιο ήπια λύση: εφάρμοσε ένα ουδέτερο lip balm στα γυμνά χείλη σου και στη συνέχεια πέρασε μια στρώση φωτεινού κόκκινου κραγιόν. Το balm θα μετριάσει την ένταση του χρώματος, αλλά θα χαρίσει μια υπέροχη εσωτερική λάμψη προσφέροντας ένα αποτέλεσμα πολύ μοντέρνο και ταυτόχρονα πιο διακριτικό. Επιπλέον, η παρουσία του lip balm θα διατηρεί τα χείλη σου ενυδατωμένα και σφριγηλά όσες ώρες κι αν περάσουν.

«Άνοιξε» το βλέμμα σου

Το τσάι είναι το ιδανικό «γιατρικό» για ένα ξεκούραστο και λαμπερό βλέμμα. Ζέστανε ελαφρώς το τσάι (η υψηλή θερμότητα καταστρέφει τα ευεργετικά οφέλη των φύλλων του) και βούτηξε στο φλιτζάνι ένα κομμάτι βαμβακερού υφάσματος το οποίο θα τοποθετήσεις στα μάτια σου σαν κομπρέσα. Η ελαφριά θερμότητα θα ανοίξει τους πόρους και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του τσαγιού θα εισρεύσουν μέσα στο δέρμα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, ξεφουσκώνοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια και συσφίγγοντας το λεπτό δέρμα. Στη συνέχεια άπλωσε ένα τζελ ματιών κάνοντας μασάζ και μην παραλείπεις την περιοχή στο πλάι των ματιών όπου σχηματίζεται το «πόδι της χήνας», δηλαδή τις ακτινωτές ρυτίδες έκφρασης.

Υαλουρονικό οξύ (σέρουμ)

-Φτιάξε την κατάλληλη βάση

• Η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνεις για να δημιουργήσεις ένα αληθινά φωτεινό και κολακευτικό μακιγιάζ είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας.

• Καθάρισε το πρόσωπό σου πολύ προσεκτικά ώστε να μη μείνει ίχνος ρύπων, κάνοντας μίνι μασάζ την ώρα που απλώνεις την ενυδατική σου – θα ανανεώσει τα κύτταρα και θα τα θρέψει σε βάθος.

• Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, καλό είναι να εφαρμόζεις πριν το μακιγιάζ μια ενυδατική λοσιόν που ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος και διατηρεί ματ την επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει και για τις μεικτές επιδερμίδες στα σημεία λιπαρότητας.

www.shape.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr