Πως να μην μυρίζει η αναπνοή σου σκόρδο!

Πως να μην μυρίζει η αναπνοή σου σκόρδο!

Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε ένα πολύ γευστικό φαγητό που έχει μέσα του και λίγο- ή και πολύ μερικές φορές- σκορδάκι. Εντάξει, είναι αλήθεια ότι νοστιμίζει το φαγητό το σκόρδο και πάντα μια σκορδαλιά είναι ωραίος μεζές για το τσίπουρο. Τι γίνεται όμως με την αναπνοή; Και μη μου πεις ότι εσύ δεν έχεις θέμα και δεν μυρίζει το σκόρδο γιατί το χωνεύεις εύκολα. Σε όλους μυρίζει, απλά μπορεί λιγότερο σε σένα.

Και επειδή είναι καλό να έχουμε μια φρέσκια και δροσερή αναπνοή πάντα σήμερα θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να μην μυρίζει η αναπνοή σου σκόρδο. Βέβαια, αν θέλεις την γνώμη πέρα από τα tips που θα σου δώσω έχει πάντα στην τσάντα σου καραμέλες και τσίχλες μέντας μαζί σου, γιατί όταν είσαι έξω είναι ό,τι καλύτερο σε λύση μπορείς να έχεις.

6 Tips για να μην μυρίζει η αναπνοή σου σκόρδο

Μέντα

Η έντονη γεύση και μυρωδιά της μέντας μπορεί να απορροφήσει την μυρωδιά του σκόρδου. Για αυτό όπως σου είπα να έχεις πάντα πάνω σου τσίχλες ή καραμέλες μέντας. Αν είσαι σπίτι και έχεις γλαστράκι μέντας, μπορείς να πάρεις και να αναμασάς στο στόμα σου το φύλλο έτσι φρέσκο όπως είναι!

Γάλα

Το γάλα μπορεί να σώσει τη μέρα μιας και ένα ποτήρι μόνο αρκεί για να “πάρει” τη μυρωδιά του σκόρδου από το στόμα σου. Θα μπορούσες να μου πεις, όμως, ότι και το γάλα μπορεί να αφήσει μια περίεργη μυρωδιά στο στόμα. Και έρχομαι να σου απαντήσω ότι το μη χείρον βέλτιστο! Από την έντονη, άσχημη μυρωδιά που βγάζει το σκόρδο σίγουρα καλύτερα.

Λεμόνι

Ο χυμός του λεμονιού μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος, ειδικά αν συνδυαστεί με λίγο αλάτι. Κόψε λίγες φέτες λεμόνι και ρίξε λίγο αλάτι πάνω τους. Ξεκίνα να γλείφεις τις φέτες και στο τέλος πιες λίγο χυμό από λεμόνι. Μην κατεβάσεις κανά λίτρο χυμό από λεμόνι και σε ψάχνουμε στα πατώματα μετά. Δυο-τρεις φέτες θα κάνουν τη δουλειά.

Πράσινο τσάι
Νόστιμη και ευχάριστη λύση είναι το πράσινο τσάι. Γενικά θέλω να σου πω πως τα βότανα όπως το πράσινο τσάι και το φασκόμηλο είναι από τις καλές λύσεις για να μην μυρίζει η αναπνοή σου από το σκόρδο και φυσικά είναι και από τις πιο ευκολόπιωτες, ειδικά αν σου αρέσει έστω και λίγο το τσάι.

Μήλο

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα λέει ο λαός. Το αγαπημένο μηλαράκι, όμως, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα όπως να καταπολεμήσει και την κακή αναπνοή. Για αυτό μετά από ένα γεύμα το οποίο είναι πλούσιο σε σκόρδο, για επιδόρπιο φάε ένα μηλαράκι.

Μαϊντανός
Ένας από τους λόγους που βάζουν στα φαγητά με σκόρδο μπόλικο μαϊντανό δεν είναι γιατί απλά ταιριάζουν γευστικά. Ο μαϊντανός μπορεί και απορροφά από την ένταση του σκόρδου στο φαγητό και του δίνει μια δροσιά και μια πιο απαλή γεύση. Οπότε, την επόμενη φορά που θα μαγειρέψεις κάτι με σκόρδο μην ξεχάσεις να προσθέσεις και λίγο μαϊντανό.

www.ediva.gr

Πράσινο τσάι-ποικιλίες!

Αιθέριο έλαιο WHITE MUSK. Λευκός μόσχος. Το άρωμα του έρωτα!

Βότανο μέντας απο τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέριο έλαιο μέντας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr