10 μυστικά που έχουν οι γυναίκες με λαμπερό δέρμα

10 μυστικά που έχουν οι γυναίκες με λαμπερό δέρμα

Όλες γνωρίζουμε γυναίκες με λαμπερό δέρμα που τις θαυμάζουμε και θα θέλαμε να μάθουμε τι κάνουν ώστε να έχουν αυτή τη λάμψη στο πρόσωπό τους. Έχουν μυστικά αλλά και πρόγραμμα. Υιοθετούν και τηρούν ευλαβικά, τις συνήθειες που ξέρουν πως χαρίζουν λαμπερό πρόσωπο. Να τα 10 μυστικά που έχουν οι γυναίκες με λαμπερό δέρμα!

1. Nτεμακιγιάζ- Οι γυναίκες που έχουν λαμπερό δέρμα δεν πέφτουν ποτέ στο κρεβάτι τους αν πριν δεν έχουν ξεβαφτεί πολύ καλά. Όσο κουρασμένες κι αν είναι, όσο αργά κι αν έχουν επιστρέψει. Το ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς, είναι πολύ βασική προϋπόθεση για να έχεις λαμπερό δέρμα, αφού αν το αμελήσεις, οι πόροι κατά τη διάρκεια της νύχτας κλείνουν κι αρχίζουν να σχηματίζονται λεπτές γραμμές αλλά και θαμπάδα.

2. Αλλάζουν την μαξιλαροθήκη στο κρεβάτι κάθε τρεις μέρες- Και ξέρετε γιατί; Διότι τόσες ώρες που κοιμόμαστε, μένουν βακτήρια και κατάλοιπα από τρίχες που “βρωμίζουν” και ταλαιπωρούν το δέρμα του προσώπου.

3. Η μαξιλαροθήκη του είναι από μετάξι ή σατέν– Σας φαίνεται πολυτέλεια, αλλά αν σκεφτείτε πόσο λαμπερό και νεανικό δέρμα θα έχετε, ίσως το ξανασκεφτείτε. Ο λόγος που συζητάμε για τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι, γιατί δεν δημιουργούν τριβή και γραμμές στο δέρμα του προσώπου.

4. Πίνουν πολύ νερό– Το ξέρετε ήδη πως το νερό κρατάει ενυδατωμένο τον οργανισμό και αυτό φάινεται και στο δέρεμα. Το ελάχιστο που πρέπει να πίνετε είναι 8 ποτήρια νερό την ημέρα, αν θέλετε το δέρμα σας να είναι λαμπερό.

5. Κάνουν γυμναστική ή χορό- Τι σχέση έχει αυτό με το λαμπερό δέρμα; Κι όμως, άμεση! Καθώς την ώρα που γυμνάζεστε ή χορεύετε αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος κι αυτό δημιουργεί τη λάμψη στο δέρμα. Επίσης, το ότι ιδρώνετε είναι κι αυτό καλό, αφού μειώνεται έτσι η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, που συνδέεται όχι μόνο με την γήρανση του δέρματος αλλά και με το φράξιμο των πόρων.

6. Ξέρουν τι καλλυντικά να χρησιμοποιούν- Μπορεί να ζούμε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, όμως το ν΄αγοράζουμε φθηνά καλλυντικά, κρέμες και λοσιόν, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο δέρμα μας. Να ξέρετε ότι κάποια επιβλαβή συστατικά που περιέχονται στα φθηνά καλλυντικά, έχουν συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας, από ορμονικά μέχρι καρκίνο. καθώς πηγαίνουν κατευθείαν μέσω της επιδερμίδας, στο αίμα. Άρα προσέχετε τι καλλυντικά αγοράζετε, από πού και τι περιέχουν. Ξέρετε πως σίγουρα πρέπει ν΄αποφεύγετε συστατικά όπως parabens, triclosan, διαμινοβενζόλιο, φαινυλενοδιαμίνη

7. Χρησιμοποιούν αντιοξειδωτικό ορό– Ξέρουμε πως ο ήλιος κάνει κακό στο δέρμα. Εννοείται λοιπόν πως χρειάζεται να φοράτε πάντα μια κρέμα με αντηλιακό, με το που μπαίνει η άνοιξη εως το φθινόπωρο. Ακόμη όμως κι αν φοράτε το αντιηλιακό σας, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν πάλι να βλάψουν το δέρμα σας. Ο μόνος τρόπος για να προστατευθείτε από αυτό, είναι να απλώσετε έναν αντιοξειδωτικό ορό (serum) και μετά ν΄απλώσετε το αντιηλιακό σας.

8. Κάνουν απολέπιση μια φορά την εβδομάδα- Κάνοντας απολέπιση, απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και βοηθάτε το δέρμα να πάρει όλα τα συστατικά από τις κρέμες και τους ορούς που χρησιμοποιείτε. Έτσι θα έχετε πραγματικά λαμπερό δέρμα. Να κάνετε απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο κια μόλις τελειώσετε απλώστε μια ενυδατική κρέμα. Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν!

9. Κάνουν μάσκα προσώπου μια φορά την εβδομάδα– Δεν χρειάζεται να δώσετε χρήματα για ν΄αγοράσετε μια μάσκα προσώπου, αφού μπορείτε να τη φτιάξετε και στο σπίτι σας. Να μια εύκολη σπιτική μάσκα με φυσικά υλικά.

1 κουταλιά μέλι
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
Μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αφήστε την για 15 λεπτά και ξεβγάλτε. Αυτή η μάσκα θα αφαιρέσει τους ρύπους, θ΄ανοίξει τους πόρους και θα διώξει το σμήγμα. Το μέλι θα κάνει το δέρμα σας πιο μαλακό, η σόδα είναι αντιβακτηριακή και το λεμόνι λειτουργεί σαν απολέπιση.

10. Aποφεύγουν το junk food- Το ξέρετε πως το junk food κάνει κακό στον οργανισμό, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια, θαμπάδα στο δέρμα και λεπτές γραμμές. Τι πρέπει ν΄αποφεύγετε; Λευκό ψωμί, ζάχαρη και γλυκά, τηγανητά και ζυμαρικά. Βάλτε στην καθημερινή σας διατροφή φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γιαούρτια, άπαχα κρέατα και πουλερικά, ξηρούς καρπούς, για να έχετε πάντα ένα υπέροχο και λαμπερό δέρμα.

www.womannow.gr

Φυτική βάση κρέμας

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr