Κόλπα για να διατηρήσετε ένα νεανικό δέρμα στα 40

Κόλπα για να διατηρήσετε ένα νεανικό δέρμα στα 40

Αν έχετε μπει στα 40, θα πρέπει να θυμάστε ότι δε μπορείτε να ακολουθείτε τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούσατε πριν δέκα χρόνια.

Νεανικό δέρμα στα 40; Και όμως είναι δυνατό! Μετά τα 40, οι γυναίκες αρχίζουν να βιώνουν διάφορες αλλαγές, ειδικά στο δέρμα τους εξαιτίας της μείωσης ορμονών. Μην ανησυχείτε όμως αν έχετε μπει στα 40. Εδώ, θα σας πούμε πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό ακόμη και μετά τα 40.

Οι ορμόνες και το δέρμα σας
Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι ορμόνες υπεύθυνες για τη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος. Όμως, με τη γήρανση, μειώνονται τα επίπεδά τους, κάνοντας το δέρμα σας τραχύ και αφυδατωμένο.

Το υγιές δέρμα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για ένα νεανικό πρόσωπο χωρίς ψεγάδια. Αν έχετε κλείσει τα 40, θα πρέπει να θυμάστε ότι δε μπορείτε να ακολουθείτε τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούσατε πριν δέκα χρόνια.

Το δέρμα σας χρειάζεται ειδική φροντίδα σε αυτή την ηλικία. Δεν είναι το ίδιο λείο και απαλό όπως όταν είσαστε 20 ετών. Στα 40, οι ρυτίδες και το σακούλιασμα είναι πιο έκδηλα.

Τώρα που είπαμε και αυτά, ας ρίξουμε μια ματιά στα κόλπα για νεανικό δέρμα στα 40.

Κόλπα για νεανικό δέρμα στα 40

1. Πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας

Μόλις ξυπνάτε θα πρέπει να κάνετε τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Βεβαιωθείτε πως πλένετε το πρόσωπό σας με σαπούνι και ζεστό νερό. Έπειτα, με βαμβάκι και καθαριστικό προσώπου, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τις ακαθαρσίες από το πρόσωπο ώστε να γίνει πεντακάθαρο.

Αυτή τη ρουτίνα να την κάνετε και το πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό.

2. Μείνετε ενυδατωμένες
Άλλη μια σημαντική συνήθεια για να πετύχετε το νεανικό δέρμα στα 40, είναι μια καθημερινή ρουτίνα ενυδάτωσης του δέρματος.

Οι κρέμες νυκτός είναι ιδανικές γι’ αυτό, ειδικά εκείνες με αντιγηραντική δράση. Παραδείγματος χάρη, προσπαθήστε να επιλέξετε μία με κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, και βιταμίνη C.

3. Νεανικό δέρμα στα 40 – Προστασία από τον ήλιο

Οι κηλίδες στο πρόσωπο γίνονται όλο και συχνότερες μετά τα 40, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βάζετε αντηλιακό κάθε μέρα. Να χρησιμοποιείτε δείκτη προστασίας 30 τουλάχιστον, ανεξάρτητα από το αν έχει συννεφιά ή ηλιοφάνεια.

Να βάζετε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, καθώς πρόκειται για σημεία που δείχνουν έντονα τα σημάδια της ηλικίας. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μακιγιάζ που περιέχουν αντηλιακό.

4. Χρησιμοποιήστε ορούς

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Δε χρησιμοποιούν όλες ορούς, αλλά πρόκειται για τους καλύτερους συμμάχους για τη διατήρηση νεανικού και λείου δέρματος.

Εφαρμόστε έναν πριν την ενυδατική σας, και θα δείτε πόσο πιο φωτεινό και υγιές θα δείχνει το δέρμα σας. Σας συστήνουμε αυτούς με ιδιότητες ανάπλασης ή όσους είναι πλούσιοι σε βιταμίνες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

5. Νεανικό δέρμα στα 40 – Εκμεταλλευτείτε την απολέπιση

Η απολέπιση του δέρματος βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Γι’ αυτό, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και καθυστερεί την πρόωρη γήρανση.

Επίσης, μη ξεχνάτε να επιλέγετε σοφά το μακιγιάζ σας. Όπως προαναφέραμε, το σώμα σας γίνεται όλο και πιο ξηρό μετά τα 40. Ιδανικά, επιλέγετε περισσότερο λιπαρά προϊόντα ή όσα έχουν ειδικές φόρμουλες για το ώριμο δέρμα.

Περισσότερες συμβουλές για νεανικό δέρμα μετά τα 40
1. Ελέγξτε το βάρος σας
Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται όσο μεγαλώνετε, ειδικά μετά τα 30.

Αν δεν αυξήσετε την ένταση ή τη συχνότητα της άσκησης, ίσως να παίρνετε κάποια κιλά τον μήνα. Για την ακρίβεια, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και αν γυμνάζεστε όπως πριν.

Όταν γίνεστε 40, σημαίνει ότι μπορεί να πάρετε 4 κιλά ή και παραπάνω.

Θα πρέπει λοιπόν να το θυμάστε αυτό όταν σχεδιάζετε τη διατροφή σας και τη γυμναστική σας.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

2. Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών C και Ε
Φρούτα με βιταμίνη C

Εντάξτε πηγές βιταμινών C και Ε στη διατροφή σας για να διατηρήσετε ένα νεανικό δέρμα στα 40 σας. Αν και αυτές τις βιταμίνες θα πρέπει να τις λαμβάνετε από την παιδική σας ηλικία, όταν φτάσετε σε αυτό το στάδιο, είναι κρίσιμη η λήψη τους για την ανακούφιση της ζημιάς του δέρματος.

Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτική δράση που μειώνει τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Επιπλέον, βοηθά στη σύνθεση κολλαγόνου και να διατηρείτε το δέρμα σας ελαστικό και σφιχτό.
Εν τω μεταξύ, η βιταμίνη Ε παρέχει φυσική προστασία ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις τοξίνες. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει την αναγέννηση των ιστών.

3. Επιλέξτε χρώμα μαλλιών που να ταιριάζει στον τόνο του δέρματος
Όταν φτάνετε στα 40, ίσως να έχετε ορισμένες γκρίζες τρίχες. Αν είναι σκούρο το χρώμα των μαλλιών σας, θα πρέπει να πάτε συχνά στο κομμωτήριο ώστε να κρύβετε τις ρίζες σας.

Τα πιο ανοιχτά χρώματα ή τα μαλλιά με ανταύγειες, μπορούν να τονίσουν καλύτερα τα γκρίζα μαλλιά. Ωστόσο, συντηρούνται δυσκολότερα.

4. Να φοράτε πιο ανοιχτό μακιγιάζ
Το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να μπει στις ρυτίδες και τις γραμμές, και έτσι θα δείχνετε μεγαλύτερη απ’ ότι είστε.

Μια πιο απαλή σκιά και ένα ανοιχτό χρώμα στα χείλη θα κρύψουν τις ατέλειες και θα δε θα τραβούν τόση προσοχή στις προβληματικές περιοχές.

Να ενυδατώνετε καλά τις περιοχές πριν εφαρμόσετε τη βάση για το μακιγιάζ ώστε να μένει ενυδατωμένο το δέρμα. Επιπροσθέτως, οι ρυτίδες σας θα φαίνονται λιγότερο έτσι.

5. Να πίνετε πολύ νερό για νεανικό δέρμα στα 40
Σε όλες τις φάσεις της ζωής, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι σημαντική για την υγεία σας. Όμως, όταν φτάσετε στα 40, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο, ειδικά αν δε το κάνατε μέχρι τώρα.

meygeia.gr

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς.

Σέρουμ κολλαγόνο για σφιχτό δέρμα με λάμψη απο τα μυστικά ομορφιάς.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr