Μάθε 10 πράγματα για να έχεις πάντα υπέροχα μάτια

Μάθε 10 πράγματα για να έχεις πάντα υπέροχα μάτια

Απόφυγε τις ρυτίδες και του μαύρους κύκλους με αυτά τα μικρά μυστικά!

Γράφει: Shape.gr

Μάθε 10 πράγματα για να έχεις πάντα υπέροχα μάτια
Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την περιποίηση των ματιών

1. Μία καλή κρέμα ματιών στοχεύει σε συγκεκριμένα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν μόνο στην περιοχή των βλεφάρων, όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες, χαλάρωση και ρυτίδες. Μία άλλη ιδιαιτερότητα που έχουν οι κρέμες για τα μάτια είναι ότι δεν πρέπει να είναι πολύ λιπαρές, γιατί μπορεί να ερεθίσουν την περιοχή.

2. Η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσεις τη χρήση μιας κρέμας ματιών είναι τα 20. Προτίμησε μία απαλή ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C, φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση και αντηλιακά φίλτρα.

3. Χρησιμοποίησε ειδικά ελαιώδη ντεμακιγιάζ ματιών που βοηθούν τη μάσκαρα να φύγει πιο εύκολα, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι βλεφαρίδες σου. Μετά το ντεμακιγιάζ, πλύνε με απαλό gel την περιοχή των ματιών, γιατί προκαλούνται πρηξίματα όταν διεισδύουν λιπαρά στοιχεία μέσα στα μάτια.

4. Μην απλώνεις ποτέ την κρέμα ματιών πολύ κοντά στα βλέφαρα. Η σωστή εφαρμογή ξεκινάει από την εξωτερική γωνία του φρυδιού, ακολουθώντας το κόκαλο γύρω από τα μάτια και καταλήγοντας στο κέντρο του βλεφάρου. Η απόσταση από τα βλέφαρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά. Άπλωσε την κρέμα με πολύ απαλές κινήσεις.

5. Για να απαλύνεις την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, σταμάτησε το κάπνισμα. Μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το χρώμα του δέρματος να δείχνει γκρίζο και θαμπό και τους μαύρους κύκλους εντονότερους. Επιπλέον, βοηθά πολύ να χρησιμοποιείς μία κρέμα ματιών στην οποία να αναγράφεται ότι είναι κατάλληλη για μαύρους κύκλους.

6. Αν έχεις την τάση να εμφανίζεις σακούλες, καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα gel ματιών, αντί για κρέμα. Ιδανικό για σένα είναι το gel σε μορφή roll on, που συνδυάζει το μασάζ και αναζωογονεί αμέσως τα πρησμένα μάτια βοηθώντας το βλέμμα σου να δείχνει πιο ξεκούραστο και φωτεινό. Αν το πρόβλημά σου είναι πολύ έντονο, πάρε ένα παγάκι και κάνε με αυτό μασάζ στο βλέφαρο κυκλικά, από έξω προς τα μέσα, κάθε πρωί για 2-3 λεπτά.

7. Η ξηροδερμία γύρω από τα βλέφαρα επιδεινώνεται από τις εναλλαγές του καιρού και κυρίως από το πολύ κρύο. Για θεραπεία άπλωνε καθημερινά ένα serum με αλόη. Τo σέρουμ, λόγω της μη λιπαρής του σύστασης, δεν επιβραδύνει την αποτοξίνωση των ματιών ακόμη και αν απλωθούν κοντά στα βλέφαρα.

8. Αν τα μάτια σου είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και υποφέρεις συχνά από αλλεργίες, μη χρησιμοποιείς καλλυντικά με βαριά σύσταση ή αδιάβροχα. Πρόσεξε τη μάσκαρα και τις σκιές σου. Παρατήρησε αν μετά την εφαρμογή κάποιων καλλυντικών προκαλούνται κοκκινίλες ή δάκρυα.

9. Τέσσερις στις πέντε ρυτίδες που υπάρχουν στα μάτια σου οφείλονται στην καθημερινή έκθεσή σου στον ήλιο, χειμώνα καλοκαίρι. Επιλέγοντας μια καθημερινή ενυδατική κρέμα ματιών, με αντηλιακό δείκτη, εξασφαλίζεσαι ιδανικά.

10. Για την ομορφιά των ματιών σου κατανάλωνε πολλές τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία όπως τα σκουρόχρωμα λαχανικά, το ωμό ελαιόλαδο και το πορτοκάλι.

www.shape.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr