Τάρτα με κρέμα κανέλας και μήλο

Τάρτα με κρέμα κανέλας και μήλο

Μερίδες: για ταρτιέρα περίπου 26 εκ.

Προετοιμασία: 30΄

Χρόνος: περίπου 40΄

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Συνταγή: Τάσος Τυρανόπουλος

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

Για τα μήλα

100 γρ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
300 γρ. ξινόμηλα (ζυγισμένα ακαθάριστα), καθαρισμένα, σε κύβους 2 εκ.
15 γρ. κoρν φλάουρ

Για την κρέμα κανέλας

250 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό
20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 ξυλάκια κανέλας

Διαδικασία
Μήλα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 100 ml νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα, για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει. Ρίχνουμε τα μήλα και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 ml νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στα μήλα. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να δέσει η γέμιση.

Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα κανέλας: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κανέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε, αδειάζουμε κατά προτίμηση σε βάζο και κλείνουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη, τουλάχιστον για 5 λεπτά, για να αρωματιστεί το γάλα. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό, για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.

Αφαιρούμε την κανέλα από το γάλα και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαφρώς πηχτή κρέμα. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να γίνει χλιαρή. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (περίπου 40 λεπτά). Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου στη βάση. Καλύπτουμε με την κρέμα κανέλας και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφήνουμε 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και, αν θέλουμε, με λίγο τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε.

www.kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr