Μια μπανάνα την ημέρα…

Μια μπανάνα την ημέρα…

Ωφελεί όσο δεν φαντάζεσαι!

Αν έχεις πρόβλημα με το στομάχι σου, είσαι αγχωμένη, ή νιώθεις πολύ κουρασμένη και δεν μπορείς να συνεχίσεις την δουλειά σου, η μπανάνα μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Voila λοιπόν, που βοηθούν οι μπανάνες:

Νανά Χατζή

Στην πνευματική διαύγεια: δεν είναι τυχαίο πως τα πρωινά πριν τις εξετάσεις η μαμά, μας έδινε πάντα μια μπανάνα. Έρευνες έχουν δείξει πως οι μπανάνες λόγω του καλίου, ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Στο στομάχι: η μπανάνα ενεργεί ως αντιόξινο και ανακουφίζει από το αίσθημα καούρας μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο πρωινό hangover: αν μετά από ένα υπέροχο βράδυ με καλή παρέα και πολύ ποτό, ξυπνήσεις το πρωί και όλα γυρίζουν, προσπάθησε να φας έστω δύο μπουκιές από μια μπανάνα. Αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

Στο άγχος: η μπανάνα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό, που μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία με την σειρά της, έχει την ικανότητα να μας ηρεμεί, να μας χαλαρώνει και να μας φτιάχνει την διάθεση. Με απλά λόγια για να παράγει το σώμα μας την “ουσία της ευτυχίας” έχει ανάγκη την τρυπτοφάνη.

Και τώρα το sos tip που θα σε καταπλήξει: Αν ακόμη στο σπίτι έχουν ξεμείνει κάποια κουνούπια, που επιτίθονται σαν τρελλά, και σε έχουν βάλει στόχο για να  σε τσιμπήσουν, δοκίμασε να αλείψεις το τσίμπημα, με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Το τσούξιμο και το πρήξιμο θα υποχωρήσουν αμέσως.

www.allyou.gr

Υπερτροφές από τα μυστικά ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα