5 αλλαγές στο σώμα σου που μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την υγεία σου

5 αλλαγές στο σώμα σου που μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την υγεία σου

5 αλλαγές στο σώμα σου που μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την υγεία σου
Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να είναι πολύ ύπουλα – μπορεί να μοιάζουν με κάτι απλό και να μην σου προκαλούν άγχος ώστε να πας γρήγορα να τα ελέγξεις, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια. Δεν ξεχνάμε τι λένε οι γιατροι: όσο νωρίτερα ανακαλύψεις ένα πρόβλημα υγείας, τόσο πιο εύκολη θα είναι η θεραπεία και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πρώιμες διαγνώσεις μπορεί πραγματικά να σoυ σώσουν τη ζωή.

Ας δούμε λοιπόν τα συμπτώματα που μπορεί να αποτελούν ενδείξεις για κάτι μέχρι και πολύ σοβαρό (χτυπήστε ξύλο).

1. Έντονες γραμμές στη γλώσσα

Την κυματοειδή γλώσσα τη χαρακτηρίζουν οι έντονες γραμμώσεις που εμφανίζονται κατά μήκος των πλευρών της γλώσσας ενός ατόμου. Είναι μια κατάσταση όπου μπορεί να αισθάνεσαι αγκαθωτή τη γλώσσα σου – ουσιαστικά σημαίνει ότι η γλώσσα γίνεται μεγαλύτερη από την κάτω γνάθο. Εκτός και αν είχες κάποιον τραυματισμό από το στόμα που εκεί προκαλείται συνήθως πρήξιμο. Το πρήξιμο μπορεί να είναι αποτέλεσμα μερικών πραγμάτων που μερικές φορές μπορούν εύκολα να επουλωθούν χωρίς να επισκεφθείς τον γιατρό, όπως για παράδειγμα η αφυδάτωση.

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζεις και άλλα συμπτώματα, όπως πόνοι, κράμπες, απώλεια μαλλιών, χαμηλή αρτηριακή πίεση και μώλωπες, μπορεί να είναι ένδειξη διαταραχής του θυρεοειδούς.

2. Μαύρες γραμμές στα νύχια

Τα νύχια μπορούν να πουν πολλά για την υγεία σου. Μερικοί άνθρωποι έχουν φυσικά πολύ παχιά ή λεπτά νύχια, αλλά αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε αλλαγή στη δομή ή το χρώμα τους, θα πρέπει να τα ελέγξεις. Οι σκούρες κάθετες γραμμές είναι μία από αυτές και μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος. Εάν δεν θυμάσαι να χτύπησες το νύχι σου ή δεν έχεις άλλη προφανή εξήγηση για το γιατί μπορεί να το κάνει να αιμορραγεί ή δεν ξέρεις τι προκάλεσε τη σκούρα γραμμή, θα πρέπει ασφαλώς να επισκεφτείς έναν ειδικό.

3. Σκούρo και πάχυ δέρμα

Εάν παρατηρήσεις καστανά ή κίτρινα μπαλώματα, που είναι ελαφρώς πρησμένα και που τα αισθάνεσαι σαν βελούδο, να εμφανίζονται στις περιοχές όπου το δέρμα σου διπλώνει κάτω από τις μασχάλες ή το λαιμό, μην το αγνοείς. Μπορεί να είναι ένα σημάδι αντίστασης στην ινσουλίνη και σίγουρα θα πρέπει να το ελέγξεις τώρα. Αυτό μπορεί να είναι μέρος μιας κατάστασης όπου το σώμα δεν ανταποκρίνεται στην ινσουλίνη όπως θα έπρεπε και μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2.

4. Σπυράκια στo σαγόνι και το πηγούνι

Κάτω από το δέρμα, έχεις πολλούς μικροσκοπικούς αδένες που παράγουν φυσικά έλαια για να διατηρήσουν το δέρμα σου σε καλή κατάσταση και αυτά τα έλαια μετακινούνται μέσα από τους πόρους. Όταν, για κάποιο λόγο, αυτοί οι αδένες παράγουν περισσότερο λάδι από ότι μπορεί να διαχειριστεί το δέρμα σου, οι πόροι φράσσουν. Για τις γυναίκες, η ύπαρξη των σπυριών κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού μπορεί να είναι ένδειξη ορμονικής ανισορροπίας, καθώς όταν εκκρίνεται υπερβολική ποσότητα τεστοστερόνης, διεγείρονται αυτοί οι αδένες.

5. Αραίωση των φρυδιών

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, αναμφίβολα αραιώνουν τα μαλλιά τους, αλλά τα αραιά φρύδια μπορεί να αποτελούν ένδειξη υποθυρεοειδισμού. Εάν ο θυρεοειδής αδένας δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να παράγει υπερβολική ή λιγότερη ορμόνη απ’ ότι πρέπει και οι δύο αυτές καταστάσεις προκαλούν λέπτυνση των τριχών στο σώμα. Εντάξει, καθημερινά χάνουμε μαλλιά εφόσον είναι μια φυσική διαδικασία, αλλά οι νέες τρίχες που φυτρώνουν υποτίθεται ότι τα αντικαθιστούν. Όταν η παραγωγή ορμονών δεν είναι ισορροπημένη, επηρεάζεται η ανάπτυξη νέων τριχών στη ρίζα τους και τα μαλλιά που χάθηκαν δεν αντικαθίστανται.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr