Πως να κάνεις τέλειες μπούκλες με ισιωτική / πρέσα μαλλιών

Πως να κάνεις τέλειες μπούκλες με ισιωτική / πρέσα μαλλιών

Μπούκλες με ισιωτική
Είναι γνωστό πως η κλασσική χρήση της πρέσας αφορά το ίσιωμα μαλλιών. Είναι όμως και κοινό μυστικό πως το συγκεκριμένο εργαλείο styling χρησιμοποιείται και για μπούκλες σε διάφορες μορφές.

Μην διστάσετε λοιπόν κι εσείς να κάνετε μπούκλες με ισιωτική μαλλιών, οι οποίες φαίνονται πιο φυσικές. Με λίγη εξάσκηση, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Κι αν ανήκετε στις γυναίκες που η συγκεκριμένη τεχνική τις φοβίζει και προτιμάτε να κάνετε μπούκλες με το ψαλίδι, οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας αλλάξουν γνώμη.

Κάνοντας λοιπόν μπούκλες με την ισιωτική γλιτώνουμε χρόνο από το hairstyling και πετυχαίνουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια αντοχής. Και ο βασικός λόγος που το σγουρό χτένισμα με το σίδερο μαλλιών αντέχει πολύ είναι πως οι πλάκες του θερμαίνονται ομοιόμορφα.

Επίσης, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε εξάρτημα. Μπορούμε κάλλιστα να πετύχουμε εντυπωσιακά κυματιστά μαλλιά με την πρέσα, καθώς και ανάλαφρο αποτέλεσμα ή λεπτές και μικρές μπούκλες.

Do και don’ts με την πρέσα μαλλιών
Πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε την χρήση ενός προϊόντος θερμοπροστασίας, προκειμένου να μην καταστρέψουμε τα μαλλιά μας από την θερμότητα.
Όταν ξεκινάμε ως αρχάρια να κάνουμε μπούκλες με την πρέσα μαλλιών χρειάζεται εξάσκηση, προκειμένου να ελέγχουμε τις κινήσεις μας και να βρούμε την κατάλληλη ταχύτητα που χρειάζεται για το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.
Δουλεύουμε σε μικρές τούφες για να ελέγχουμε καλύτερα το αποτέλεσμα, αλλά και να πετύχουμε διάρκεια στο χτένισμα μας. Οι μεγάλες τούφες είναι πιο βαριές, με αποτέλεσμα οι μπούκλες να πέφτουν γρήγορα.
Δεν σταματάμε ποτέ την κίνηση στην μέση της τούφας διότι προκαλείται θραύση της τρίχας.
Η διαφορετική ταχύτητα στο γλίστρημα της πρέσας πάνω στα μαλλιά δημιουργεί διαφορετικό τύπο μπούκλας. Για παράδειγμα, αν θέλουμε ένα καλοσχηματισμένο και σφιχτό αποτέλεσμα θα πρέπει να κάνουμε αργές κινήσεις, ενώ για πιο ανάλαφρες μπούκλες με την ισιωτική ή απλά για να απομακρύνουμε με ένα γύρισμα τα μαλλιά από το πρόσωπο μας θα χρειαστεί να κινηθούμε γρηγορότερα.
Δεν πρέπει να περνάμε την ίδια τούφα ξανά και ξανά, όσο είναι ακόμη ζεστή. Αν δεν μας πετύχει η μπούκλα, προχωράμε στην επόμενη και επιστρέφουμε αργότερα για να την διορθώσουμε.

Tips για τέλειες μπούκλες με ισιωτική
Η κατάλληλη πρέσα μαλλιών για μπούκλες που κερδίζουν κοπλιμέντα δεν είναι η μεγάλη με τις γωνιώδεις πλάκες, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει σκάλες. Επιλέγουμε λοιπόν μια μικρή ισιωτική με πλάτος πλάκας περίπου 2-3 εκατοστά.
Το ιδανικό είναι να αγοράσουμε μια πρέσα με διαφορετικές ρυθμίσεις θερμοκρασίας, έτσι ώστε να την προσαρμόζουμε στον τύπο των μαλλιών μας. Για παράδειγμα, η λεπτή τρίχα φθείρεται από τη μεγάλη θερμοκρασία, ενώ η χοντρή χρειάζεται μεγαλύτερη θερμότητα. Αντίστοιχα, για ξανθά μαλλιά χρειάζεται μικρή θερμοκρασία και για σκούρα πιο υψηλή.
Η κατεύθυνση είναι πολύ σημαντική. Πάντα κάνουμε μπούκλες που απομακρύνουν τα μαλλιά από το πρόσωπο και φτάνοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού οι δυο κατευθύνσεις μπλέκονται όμορφα μεταξύ τους.
Αν δεν έχουμε εμπειρία στις μπούκλες με ισιωτική, ξεκινάμε κάνοντας τις κινήσεις όσο είναι σβηστή. Έτσι θα αποφευχθούν τα λάθη. Μόλις νιώσουμε έτοιμη, ανάβουμε την πρέσα και ξεκινάμε το χτένισμα.
Για ένα πιο εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα μπορούμε να αναμείξουμε διαφορετικού τύπου μπούκλες, όπως για παράδειγμα beach waves και ανάλαφρες.
Αν θέλουμε να πετύχουμε σφιχτές μπούκλες, παίρνουμε μικρές τούφες και κάνουμε αργές κινήσεις.
Για κυματιστά μαλλιά θα χρειαστεί να δουλέψουμε σε μεγαλύτερες τούφες, κάνοντας γρηγορότερες κινήσεις. Προσοχή όμως, οι τούφες δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το πλάτος της πρέσας.
Για beach waves παίρνουμε μικρές προς μεσαίες τούφες και ξεκινάμε με αργές και ελεγχόμενες κινήσεις, επιταχύνοντας προς τις άκρες των μαλλιών.
Αφού τελειώσουμε με το χτένισμα και κρυώσουν οι μπούκλες, γυρίζουμε ανάποδα το κεφάλι, ανακατεύουμε με τα δάχτυλα ελαφρώς τα μαλλιά και εφαρμόζουμε λίγη λακ για να αυξήσουμε την αντοχή του hairstyle.

Μπούκλες με ισιωτική / πρέσα

Πως να κάνω μπούκλες με ισιωτική;

Μετά τα βασικά μυστικά για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού χτενίσματος με την πρέσα μαλλιών, ας δούμε τα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μόνη σας στο σπίτι ανάλαφρες, κυματιστές ή σφιχτές μπούκλες με ισιωτική.

Ξεκινάμε πάντα με την εφαρμογή ενός προϊόντος προστασίας από τη θερμότητα του εργαλείου styling. Αυτό μπορεί να είναι σε μορφή σπρέι, κρέμας ή λαδιού. Χρησιμοποιούμε όποιο μας βολεύει.
Πιάνουμε μια μικρή τούφα από τα μαλλιά μας και απαλά ισιώνουμε τις ρίζες.
Στη συνέχεια περιστρέφουμε την πρέσα 180 μοίρες (δηλαδή μισό κύκλο) φέρνοντας το πάνω μέρος κάτω για να κάνουμε χαλαρές μπούκλες και ολόκληρο κύκλο (360 μοίρες) για πιο σφιχτές.
Έχοντας την μασιά, όπως επίσης αποκαλείται, ελαφρώς χαλαρή και όχι σφιχτά κλεισμένη την κουνάμε προς τις άκρες των μαλλιών, επιλέγοντας την ταχύτητα ανάλογα με τον τύπο μπούκλας που θέλουμε να πετύχουμε. Σε όλη την κίνηση κρατάμε τεντωμένη την άκρη της τούφας με το άλλο χέρι. Αν δούμε πως έχουν δημιουργηθεί σκάλες στη μπούκλα, σημαίνει πως την κρατάμε πολύ σφιχτά ή χρειάζεται να χτενίσουμε την τούφα πριν ξεκινήσουμε.
Μόλις τελειώσουμε με τη μία τούφα, τη γυρίζουμε με το δάχτυλο για να πάρει σχήμα.
Μπορούμε αν θέλουμε να την ασφαλίσουμε με ένα τσιμπιδάκι ή να την αφήσουμε να κρυώσει χωρίς να την πιάσουμε.
Έπειτα, προχωράμε με τον ίδιο τρόπο στην επόμενη μπούκλα κ.ο.κ.
Αφού ολοκληρώσουμε το χτένισμα, αφήνουμε τα μαλλιά να κρυώσουν.
Μετά γυρίζουμε ανάποδα το κεφάλι και ανακατεύουμε λίγο τις ρίζες και τις μπούκλες με τα δάχτυλα μας για να πετύχουμε πιο φυσικό αποτέλεσμα.
Ψεκάζουμε με λακ για να αυξήσουμε τη διάρκεια τους και απολαμβάνουμε το χτένισμα μας.
Δείτε στο βίντεο του Youtube που ακολουθεί έναν ακόμη τρόπο για να κάνετε μπούκλες με ισιωτική μαλλιών.

Ανακαλύψτε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ισιωτική για να κάνετε κάθε τύπο μπούκλας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις πολύ μικρές και σφιχτές που θυμίζουν τα φυσικά σγουρά μαλλιά, καθώς και beach waves, ανάλαφρες ή καλοσχηματισμένες μεγάλες μπούκλες.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας μυήσει στα μυστικά της χρήσης του σίδερου, αποκαλύπτοντας τα βήματα κάθε τεχνικής.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr