Μαντέψτε ποιο είναι το καλύτερο σαπούνι για το δέρμα σας

Μαντέψτε ποιο είναι το καλύτερο σαπούνι για το δέρμα σας

Το σαπούνι από αγνό ελαιόλαδο. Η επιστήμη εξηγεί το γιατί.
Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι το δέρμα τόσο στο πρόσωπο όσο και σε ολόκληρο το σώμα, έχει μια τάση να «τραβά» και να παραμένει μουντό και άνυδρο, ακόμη και λίγα λεπτά μετά το ντους. Σίγουρα, ο κύριος φταίχτης είναι ο ίδιος ο χειμερινός καιρός, ο οποίος μπορεί να μετατρέψει ακόμη και τον πιο λιπαρό τύπο δέρματος σε ξηρό, ωστόσο ίσως να κάνετε κάποιο σημαντικό λάθος κι εσείς η ίδια, άθελά σας, χρησιμοποιώντας σκληρά σαπούνια.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του ακαδημαϊκού ιδρύματος του Ηνωμένου Βασιλείου Royal Society of Chemistry, τα περισσότερα σαπούνια που κυκλοφορούν στην αγορά περιποίησης και φροντίδας του δέρματος έχουν ένα ανισόρροπο αλκαλικό pH 9 ή 10, κάτι που απέχει κατά πολύ από την ελαφρώς όξινη σύσταση της ανθρώπινης επιδερμίδας (pH γύρω στα 5,5). Και όσο και αν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές εταιρείες καλλυντικών προϊόντων που έχουν δημιουργήσει περισσότερο φιλικά με το δέρμα σαπούνια (δημιουργώντας φόρμουλες με pH το πολύ έως 7), εντούτοις υπάρχει μόνο ένα σαπούνι, που μπορεί να αλλάξει ριζικά όλη αυτή την άβολη αίσθηση ξηρότητας: το σαπούνι από αγνό ελαιόλαδο.

Οι μελετητές του Royal Society of Chemistry αναφέρουν ότι τα κοινά, ευρείας κυκλοφορίας, βιομηχανοποιημένα σαπούνια ξηραίνουν το δέρμα, επειδή στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι φτιαγμένα από χημικά, πρόσθετα, συνθετικές ή ύλες και έλαια κατώτατης ποιότητας, συνθετικές μυρωδιές, parabens, minerals κλπ. Αντίθετα, λένε οι επιστήμονες, τα παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου φτιαγμένα από αγνό βιολογικό ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης, βότανα, αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα όχι μόνο δεν ξηραίνουν το ανθρώπινο δέρμα, αλλά το μεταμορφώνουν κυριολεκτικά σε πιο λαμπερό, φρέσκο και νεανικό. Και εξηγούν γιατί:

– Το σαπούνι από ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποκαθιστά τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο δέρμα, ενώ έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Επίσης, επειδή το ελαιόλαδο περιέχει ελαϊκό οξύ και πολυφαινόλες (συστατικά που συνεργάζονται για να βελτιώσουν την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας) σημαίνει ότι το σαπούνι που περιέχει αγνό ελαιόλαδο, έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα σημάδια γήρανσης, απαλύνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

www.clickatlife.gr

Σαπούνι για κυτταρίτιδα και ανάπλαση προσώπου απο γάλα γαϊδούρας!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr