Πώς θα δημιουργήσετε το πιο trendy σχήμα φρυδιών

Πώς θα δημιουργήσετε το πιο trendy σχήμα φρυδιών

Αν θέλετε να απογειώσετε την ένταση του βλέμματός σας και να δημιουργήσετε μια πιο αρμονική γεωμετρία στην όψη του προσώπου σας, επενδύστε σε ένα τέλειο τόξο.
Ανέκαθεν, τα φρύδια αποτελούσαν μια περίεργη υπόθεση στον τομέα της ομορφιάς. Άλλες, παλαιότερες δεκαετίες, η μόδα πρόσταζε ένα τόξο φρυδιών πολύ λεπτό -σχεδόν ανύπαρκτο-, ενώ όσο ερχόμαστε στο παρόν τόσο ο όγκος των φρυδιών αποτελεί την ισχυρότερη τάση. «Είναι αληθινά ενδιαφέρον το πόσο πολύ επηρεάζει τη συνολική εικόνα ενός προσώπου το μέγεθος, η πυκνότητα και το σχήμα των φρυδιών. Και, αντίθετα με την επιμονή που δείχνετε στις σκιές, στο eyeliner και τη μάσκαρα με σκοπό να τονίσετε και να αναδείξετε το βλέμμα σας, εντούτοις, τα φρύδια είναι εκείνα που μπορούν να το πετύχουν ακόμη και όταν δεν φοράτε καθόλου μακιγιάζ», λέει η Elyse Reneau, global pro makeup artist της εταιρείας καλλυντικών Too Faced (θυγατρική του ομίλου Estée Lauder), η οποία δίνει τις καλύτερες συμβουλές για να δημιουργήσετε το πιο εντυπωσιακό τόξο φρυδιών, προσαρμοσμένο στις τάσεις του 2020.

Αποφύγετε να απλώνετε makeup, ενυδατικές και λοσιόν πάνω ή γύρω από την περιοχή του φρυδιού: Αυτά τα προϊόντα έχουν την τάση να εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξη των τριχών. «Το λάθος που κάνετε είναι να θεωρείτε τα φρύδια ως δέρμα, όμως δεν είναι τίποτε παραπάνω από θύλακες τριχών όπως αυτές που έχετε στο κεφάλι σας», λέει η Reneau, συμπληρώνοντας: «Διατηρήστε τα φρύδια σας καθαρά και υγιή απλώνοντας ελάχιστη ποσότητα σαμπουάν, ξεβγάλτε με νερό και αφήστε να στεγνώσουν φυσικά».

– Ο ρόλος του μεγεθυντικού καθρέφτη: Όταν πρόκειται για την περιποίηση των φρυδιών σας, ο μόνος τρόπος για να ελέγχετε με ακρίβεια τις ατίθασες τρίχες και το άψογο γέμισμα του τόξου με μολύβι, είναι η χρήση ενός μεγεθυντικού καθρέφτη. Επίσης, φροντίστε να υπάρχει επαρκής φωτισμός την ώρα που δουλεύετε τα φρύδια σας. «Κάθε μικρό λάθος που έχετε κάνει μέσα σε ελλιπή ορατότητα, θα δείχνει τεράστιο όταν βγείτε στο φυσικό φως της ημέρας», τονίζει η makeup artist.

– Ψαλίδισμα, το πρώτο βήμα σχηματισμού ενός τέλειου τόξου: Ανεξάρτητα με το πόσο πυκνά είναι τα φρύδια σας, μια σταθερή και ολόισια καμάρα είναι θεμελιώδης για την αρμονική εικόνα τους. Η Reneau λέει: «Για να το πετύχετε αυτό, βουρτσίστε καταρχήν τις τρίχες προς τη φορά που αναπτύσσονται (από το μεσόφρυο έως την άκρη) και ψαλιδίστε ό,τι ξεπερνά την κάτω καμάρα ή το άκρο στη γωνία του ματιού. Κατόπιν, στρέψτε την κίνηση της βούρτσας φρυδιών προς τα πάνω, και με προσεκτικές ενέργειες, κόψτε τις τρίχες που ξεπερνούν το άνω μέρος του τόξου, κρατώντας τα φρύδια σας σε ένα σημείο όπου θα φαίνονται τακτοποιημένα και ομοιόμορφα». Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η επιμέλεια του μεσόφρυου: «Εδώ, θα χρειαστείτε τσιμπιδάκι και όχι ψαλίδι. Στόχος σας είναι αφαιρέσετε εκείνες τις τρίχες που επηρεάζουν την ευθυγράμμιση της εσωτερικής μεριάς του φρυδιού με την κορυφή της γέφυρας της μύτης. Αυτός είναι ο ιδανικός διαχωρισμός που θα κάνει τα χαρακτηριστικά του βλέμματος και του προσώπου σας να δείχνουν ευρύτερα», συμβουλεύει η ειδικός.

– Γέμισμα, το δεύτερο βήμα: «Η τάση του 2020 -αλλά και η αισθητική αρμονία της όψης του βλέμματος-, επιβάλλει ένα “σώμα” φρυδιών που είναι γεμάτο και τονισμένο, σε μια απόχρωση που συνδυάζει ταυτόχρονα το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας και της ίριδας των ματιών, του μακιγιάζ των βλεφάρων, αλλά και του χρώματος των μαλλιών. Η πιο ασφαλής συμβουλή είναι αυτή: χρησιμοποιήστε ένα μολύβι φρυδιών για να γεμίσετε το τόξο σε μια απόχρωση λίγο πιο σκούρα από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας. Με αυτό τον τρόπο, το βλέμμα σας θα μαγνητίζει σε κάθε περίπτωση».

THE BEAUTY TEAM

www.clickatlife.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr