Τα 2 μόνο πράγματα που έχει ανάγκη η «παγωμένη» επιδερμίδα σας

Τα 2 μόνο πράγματα που έχει ανάγκη η «παγωμένη» επιδερμίδα σας

Επιστημονικές συμβουλές για να τονώσετε την υγεία και τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας μέσα στο καταχείμωνο.
Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας, σίγουρα γνωρίζετε ότι το κλειδί για μια υγιή και λαμπερή όψη είναι η τακτική και σωστή περιποίηση σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες είτε αμελούν την συστηματική φροντίδα είτε δεν χρησιμοποιούν τα κατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία του προσώπου τους. «Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, παρατηρώ σε πολλές ασθενείς μου ότι επιμένουν στις ίδιες διαδικασίες φροντίδας της επιδερμίδας τους με αυτές που ακολουθούν όλες τις άλλες εποχές του χρόνου, αυξάνοντας άθελά τους τις πιθανότητες να ζημιώσουν την υγεία και την φωτεινότητα της επιδερμίδας τους», λέει o Dr. Robert Anolik, διευθυντής δερματολογίας στο NYU Langone Medical Center της Νέας Υόρκης. «Το χειμώνα η ανάγκη για αυξημένη και διαφοροποιημένη μέθοδο φροντίδας είναι μεγάλη, εξαιτίας της ευαισθησίας που προκαλούν οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας –από την έντονη θερμότητα εντός των κλειστών χώρων στο ξηρό και παγωμένο εξωτερικό περιβάλλον», τονίζει ο Dr. Anolik, και προτείνει τις 2 κυριότερες κινήσεις προστασίας της επιδερμίδας σας (βασισμένες σε μάσκες ομορφιάς), που θα αναδείξουν την πιο φωτεινή πλευρά του προσώπου σας.

Μειώστε κατά πολύ την απολέπιση: «Επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες τείνουν να μεταμορφώνουν ακόμη και μια λιπαρή επιδερμίδα σε ξηρή, αποφύγετε να εφαρμόζετε προϊόντα απολέπισης καθημερινά, καθώς έτσι αυξάνετε περισσότερο την ευαισθησία. Προτιμήστε να απλώνετε μια μάσκα λάμψης και ήπιας απολέπισης από 100% φυσικά συστατικά (όπως ελαιόλαδο, έλαιο αμυγδάλου, jojoba και ήπια οξέα φρούτων), η οποία απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και ευνοεί την ανανέωση των κυττάρων, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και λαμπερή, στοχεύοντας στην βελτίωση της ανομοιόμορφης απόχρωσης της επιδερμίδας. 5 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά», συμβουλεύει ο Dr. Anolik.

Τώρα είναι η εποχή για περισσότερη ενυδάτωση: Μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι η επιδερμίδα σας διψά για περισσότερη ενυδάτωση τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο ο Dr. Anolik τονίζει ότι οι χειμερινές θερμοκρασίες απομυζούν με πολύ ύπουλο τρόπο την φυσική υγρασία από τα κύτταρα. «Η καλύτερη συμβουλή είναι να αυξήσετε την ενυδατική σας ρουτίνα -τουλάχιστον πρωί και βράδυ-, ώστε να καταπραΰνετε έγκαιρα τους ερεθισμούς και να επαναφέρετε την εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας σας. Εκτός από τη χρήση πλούσιας ενυδατικής κρέμας, εφαρμόστε μέρα παρά μέρα μια ενυδατική sheet mask με υαλουρονικό οξύ, το οποίο συγκρατεί περισσότερα μόρια νερού και αναπληρώνει τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα. Αν ταλαιπωρήστε από έντονη ξηροδερμία τους κρύους μήνες του χρόνου, οι overnight ενυδατικές μάσκες θα γίνουν πολύτιμος σύμμαχος της ομορφιάς σας, χάρη στα ήπια συστατικά που ενυδατώνουν βαθιά και δεν διαταράσσουν τον φραγμό του δέρματος. Συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, κεραμίδια και αγνά έλαια, είναι εκείνα που θα αποκαταστήσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης των κυττάρων σας ενώ κοιμάστε», αναφέρει ο Dr. Anolik.

Αμυγδαλέλαιο 100 ML απο τα μυστικά ομορφιάς

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr