Τα 7 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο ξύρισμα και πώς να διορθωθούν

Τα 7 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο ξύρισμα και πώς να διορθωθούν

Η γνώση πώς να ξυρίσουμε τα πόδια μας θα έπρεπε να είναι ένα από αυτά τα μαργαριτάρια σοφίας με τα οποία θα έπρεπε να έχουμε γεννηθεί .

#1 “Αναγκάζετε” τον εαυτό σας να ξυριστεί με γυναικείο ξυραφάκι
Οι γυναίκες χρειάζονται πραγματικά ένα διαφορετικό ξυράφι για να ξυρίσουν τα πόδια τους από ό, τι ένας άνδρας; Η απάντηση είναι “όχι”. Δεν χρειάζεστε ένα ροζ ξυράφι ή οτιδήποτε τέτοιο πάρα μόνο αν έχετε κολλήσει σε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που απλά σας χαροποιεί. Στην πραγματικότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μάρκα που χρησιμοποιεί και ένας άνδρας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να πάρετε κάτι λίγο πιο προσαρμοσμένο για τα πόδια σας, η Jennifer Herrmann, MD, δερματολόγος, λέει ότι υπάρχει μια σειρά από ξυριστικές μηχανές που σχεδιάστηκαν ειδικά για να «συνδυάζουν αρχιτεκτονικά τις καμπύλες και τα περιγράμματα της γυναίκας».

#2 Κοινή χρήση του ξυραφιού σας με κάποιον άλλον
Μπορεί να χρησιμοποιείτε την ίδια μάρκα ξυραφιού με τον σύντροφο σας αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζεστε και το ίδιο ξυράφι. Και αυτό για δύο βασικούς λόγους. Όταν η γυναίκα χρησιμοποιεί το ξυράφι του συντρόφου, αυτό θα αμβλύνει και φυσικά δεν είναι το ιδανικότερο για να χρησιμοποιηθεί επάνω στο τόσο μαλακό και απαλό δέρμα του προσώπου. Ο δεύτερος λόγος είναι φυσικά τα μικρόβια και τα βακτήρια , τα οποία δεν θέλουμε με τίποτα επάνω στο δέρμα μας.

#3 Ξύρισμα σε στεγνό δέρμα
Είναι πολύ κακή ιδέα να ξυρίσετε στεγνό δέρμα. Για να ξεκινήσετε το ξύρισμα εφαρμόστε μια λοσιόν ξυρίσματος για να βοηθήσετε τη λεπίδα επάνω στο δέρμα. Προσπαθήστε να μην ξυρίζετε την ίδια περιοχή πολλές φορές.

Όταν τα πόδια ή το δέρμα είναι στεγνά θα αυξήσουν τον κίνδυνο ερεθισμού, τις τσακισμένες τρίχες και τον κνησμό. Αν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και πρέπει να ξυριστείτε, δοκιμάστε να εφαρμόσετε σαπούνι ή κοντίσιονερ μαλλιών στα πόδια πριν περάσετε πάνω τους το ξυράφι για να μειώσετε την τριβή και να αποφύγετε τον τραυματισμό.

#4. Ξεχνάτε την απολέπιση αλλά και την ενυδάτωση μετά το ξύρισμα
Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική λοσιόν ξυρίσματος, κρέμα ή αφρό, πρέπει να ενυδατώσετε αμέσως μετά το ντους. Για να παραμείνετε μεταξένια όσο το δυνατόν περισσότερο, η Dr. Herrmann συνιστά την εύρεση “καλής ενυδατικής κρέμας χωρίς άρωμα ή κρέμα ελαίου που περιέχει ενισχυτές όπως “ceramides”

Δείτε εδώ Πώς να κάνετε ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο!

Εκτός από το να διατηρείτε το ξυρισμένο δέρμα ενυδατωμένο, σκεφτείτε και την απολέπιση του δέρματός σας. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή βούρτσα για την απολέπιση του δέρματος κάθε δύο έως τρεις ημέρες για να βοηθήσετε στην αποδέσμευση τριχών εσωτερικά που αρχίζουν να σχηματίζονται από το ξύρισμα.

#5 Ξύρισμα στην αρχή του ντους ή του μπάνιου σας.
Είναι πιο έξυπνο να αφήσετε το ξύρισμα για το τέλος του ντους, όταν το δέρμα σας είναι πιο θερμό, οι πόροι έχουν ανοίξει και οι τρίχες είναι πιο μαλακές.

#6 Αποθήκευση ξυραφιών στο ντους ή επάνω στην μπανιέρα
Θέλετε το ξυράφι σας να διαρκέσει; Αφαιρέστε το από το ντους και αποθηκεύστε το σε ένα στεγνό μέρος. Αυτό εμποδίζει τη σκουριά και τα βακτηρίδια και αυξάνει τη διάρκεια ζωής. Αν η λεπίδα γίνει θαμπή ή σκουριασμένη, είναι σίγουρα καιρός να το πετάξετε το ξυραφάκι. “

Δείτε ακόμα 12+1 χρήσεις της βρεφικής πούδρας (ταλκ) που δεν ήξερες

#7 Περιμένετε πολύ για να αντικαταστήσετε τις λεπίδες.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας απόλυτος κανόνας όταν πρόκειται να αντικαταστήσετε τα ξυράφια σας – εξαρτάται από το πόσο συχνά ξυρίζεστε, το πάχος της τρίχας και τα σημεία που ξυρίζετε.

Ο καλύτερος δείκτης είναι η αίσθηση. Όταν η λεπίδα γίνεται ενοχλητική επάνω στο δέρμα, είναι ένα σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Αυτό συνήθως συμβαίνει μετά από πέντε έως δέκα ξυρίσματα.

toftiaxa.gr

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr