Λεπτοί αστράγαλοι? Μάθε πως!

Λεπτοί αστράγαλοι? Μάθε πως!

Το υπερβολικό βάρος γύρω από τους αστραγάλους κάνει τα πόδια μας να φαίνονται πιο βαριά και πιο κοντά από ότι είναι στη πραγματικότητα.

Πολλές γυναίκες αναρωτηθήκαμε «Πώς να χάσω βάρος γύρω από τους αστραγάλους?»

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, οι χοντροί αστράγαλοι δεν είναι πάντα σημάδι ότι κάποιος είναι υπέρβαρος…οπότε ας μην αγχωνόμαστε εύκολα!

Ωστόσο εάν θέλουμε πιο λεπτούς αστραγάλους υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σύμφωνα με τη Suzanne Schlosberg συγγραφέα του “Fitness for Dummies” τα οποία απαιτούν συστηματικότητα και επιμονή.

Με αυτές τις συμβουλές μπορούμε να λεπτύνουμε τους αστραγάλους μας ώστε να φαίνονται πιο λεπτά και μακριά τα πόδια μας…και πάνω από όλα…πιο sexy!!!

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Εκτελέστε τρία σετ από 10-15 ανασηκώσεις γάμπας (calf raises) καθημερινά.


Ανασηκώσεις Γάμπας – Ασκήσεις

Οι ανασηκώσεις γάμπας γυμνάζουν τους μυς του κάτω μέρους των ποδιών και βοηθάει στη καύση του λίπους γύρω από τους αστραγάλους.

Για να εκτελέσεις την άσκηση στάσου όρθια, με ίσια και ενωμένα τα πόδια, ανέβα σε ένα μικρό-χαμηλό σκαλί με το μισό μπροστινό μέρος των ποδιών σου να πατάει στο σκαλί, σήκωσε το βάρος σου με το μπροστινό μέρος των ποδιών σου για δυο δευτερόλεπτα και ύστερα επέστρεψε στην αρχική σου θέση (παράλληλα με το σκαλί) αργά, αυτό είναι μια επανάληψη!

Για να αυξήσεις την ένταση μόλις αρχίσει να σου φαίνεται εύκολο μπορείς να προσθέσεις βάρη για τους αστραγάλους.

2. Κάνε 30 με 60 λεπτά καρδιαγγειακών ασκήσεων τρεις φορές τη εβδομάδα.

Στην καρδιαγγειακή άσκηση συμμετέχουν όλοι οι μυς του σώματος και διευκολύνεις την απώλεια του βάρους.

Αυτό θα βοηθήσει τους αστραγάλους σου να λεπτύνουν όχι μόνο από τη καύση λίπους γύρω από τη περιοχή αλλά και από τη βελτίωση του μεταβολισμού σου.

Η αύξηση του μεταβολισμού βοήθα το σώμα μας να καίει θερμίδες με γρηγορότερο ρυθμό με αποτέλεσμα τη συνολική μείωση του βάρους μας.

Παραδείγματα καρδιαγγειακών ασκήσεων που θα μπορούσες να κάνεις: τρέξιμο, σχοινάκι, αναπηδήσεις με ταυτόχρονο άνοιγμα χεριών και ποδιών (jumping jacks), πεζοπορία, ποδηλασία και κολύμβηση.

3. Πιες περισσότερο νερό.

Η ελλιπής ενυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών γύρω από τους αστραγάλους μας και τις αρθρώσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας προσπαθεί να αποθηκεύσει νερό ώστε να αποφύγει το κίνδυνο αφυδάτωσης, για το λόγο αυτό χρειάζεται επαρκείς πρόσληψη νερού κάθε μέρα ώστε το σώμα μας να μη χρειάζεται να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού.

Για να διατηρήσουμε σε καλό επίπεδο ενυδάτωσης τον οργανισμό μας χρειάζεται να καταναλώνουμε 8 με 10 ποτήρια νερό τη μέρα.

Για καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό συνιστάτε ένα ποτήρι νερό αφού ξυπνήσουμε και ένα ποτήρι νερό πριν και μετά από κάθε γεύμα.

gynaika.gr

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr