25 βήματα για να έχεις τέλειο και λαμπερό δέρμα χωρίς στίγματα και κηλίδες

25 βήματα για να έχεις τέλειο και λαμπερό δέρμα χωρίς στίγματα και κηλίδες

Οι top συμβουλές που θα αποκαλύψουν τη λάμψη που κρύβεται μέσα σου.

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

1.Πλένε το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα
Στόχος σου είναι να καθαρίζεις το πρόσωπό σου αμέσως μόλις ξυπνάς. Η επιδερμίδα εργάζεται σκληρά ολόκληρη τη νύχτα για την ανανέωσή της και ένα γαλάκτωμα καθαρισμού ή μια ήπια λοσιόν θα διώξει εύκολα όλα τα νεκρά κύτταρα.

2.Ξεκίνα να ιδρώνεις
Αν διαβάζεις τακτικά το Shape, θα έχεις καταλάβει τη σημασία που έχει για την υγεία σου η άσκηση. Τα οφέλη στην ομορφιά σου είναι το έξτρα μπόνους. Δουλεύοντας την καρδιά και τους μυς σου, διοχετεύεις οξυγόνο και στα κύτταρα της επιδερμίδας βοηθώντας τα να λειτουργούν πιο αποδοτικά.

3.Δοκίμασε μια θεραπεία με λέιζερ
«Καθώς πλησιάζεις την τέταρτη δεκαετία σου, μια τέτοια θεραπεία θα ισχυροποιήσει τον τόνο του δέρματος και θα λειάνει τις πρώτες ρυτίδες, βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον της ομορφιάς σου» συστήνει ο διάσημος δερματολόγος δρ Howard Murad.

4.Πίνε περισσότερο νερό
Οι περισσότερες γυναίκες πίνουν λιγότερα από 5 ποτήρια νερό την ημέρα. Ακόμη και τώρα που χειμωνιάζει διπλασίασε τις ποσότητες νερού που πίνεις, έστω κι αν δε διψάς. Θα δεις τα οφέλη αυτής της συνήθειας στο πρόσωπό σου μέσα σε λίγες ημέρες.

5.Αν δεν έχεις ρυτίδες, μη βιάζεσαι για botox
Είναι γεγονός ότι τα ενέσιμα υλικά μπορούν να προλάβουν μελλοντικές γραμμές πριν γίνουν βαθιές ρυτίδες. Αλλά, όπως αναφέρεται σε πολλές έρευνες, η μέθοδος των προληπτικών ενέσεων με fillers σε νεαρή ηλικία συνήθως δημιουργεί μια μόνιμη παγωμένη όψη στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η δρ Jeannette Graf, πλαστικός χειρουργός, θεωρεί ότι είναι σκόπιμο να περιμένεις έως ότου οι ρυτίδες εμφανιστούν σε συγκεκριμένα σημεία. «Όταν ο δερματολόγος ξέρει πού να τοποθετήσει την ένεσή του, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα».

6.Αναβάθμισε την αντιγηραντική σου κρέμα
Είναι πολύ πιθανό μια αντιγηραντική κρέμα να κάνει θαύματα τους πρώτους μήνες, αλλά, σταδιακά, ίσως να μη σου παρέχει περαιτέρω βελτίωση. Είναι όμως λογικό. Το δέρμα σου είναι ένα ζωντανό όργανο, το οποίο βελτιώνει τις λειτουργίες του με την κρέμα που απλώνεις. Τι χρειάζεσαι λοιπόν; Μια αναβάθμιση στη φροντίδα σου με πιο δραστική κρέμα.

7.Κοιμήσου καλά, κοιμήσου πολύ
Βγάλε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα, κλείσε τα κινητά, σβήσε τα φώτα. Όσο πιο ήρεμα κοιμάσαι, τόσο το δέρμα σου θα επισκευάζει τις βλάβες της ημέρας. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7,5 ώρες κάθε βράδυ.

8.Βρες το μυστικό σου «όπλο»
Και για εκείνες τις περιπτώσεις που πρέπει να κοιμηθείς αργά και να ξυπνήσεις νωρίς υπάρχει τρόπος για να αναπληρώνεις την κυτταρική σου αναδόμηση. Έως ότου ντυθείς και φας πρωινό, άπλωσε μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά με τον οκτάωρο ύπνο.

9.Ενυδάτωνε ολόκληρο το σώμα
Εκτός από την ενίσχυση της λάμψης σε όλα τα εμφανή σημεία του σώματος, μια ενυδατική λοσιόν σώματος αμέσως μόλις βγεις από το ντους βοηθά το δέρμα σου να δείχνει πιο ελαστικό.

10.Κοιμήσου με μια μάσκα
Όχι, δεν εννοούμε τη μάσκα ύπνου –αν και είναι χρήσιμη–, αλλά τις ενυδατικές μάσκες νύχτας, με λεπτόρρευστη υφή, τις οποίες απλώνεις στο πρόσωπό σου πριν πέσεις στο κρεβάτι. Μπορούν να διπλασιάσουν το αποτέλεσμα της κυτταρικής αναδόμησης που συμβαίνει κάτω από το δέρμα σου όταν εσύ κοιμάσαι.

11.Σβήσε τις κηλίδες
«Οι περιβαλλοντικές βλάβες στο δέρμα, οι οποίες οδηγούν σε υπέρχρωση, μπορεί να προκληθούν οποιαδήποτε στιγμή» λέει ο δρ Howard Murad. «Ακόμη και αν βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο μια συννεφιασμένη μέρα ή στο γραφείο σου που είναι τοποθετημένο δίπλα σε ένα θερμαντικό σώμα» τονίζει. Μπορείς να εμπιστευθείς κάποιους λευκαντικούς ορούς ή τοπικές κρέμες για εντατική θεραπεία λεύκανσης, αναδόμησης και αντιγήρανσης του προσώπου στο σπίτι, αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του δερματολόγου σου.

Η homemade συνταγή: Θα χρειαστείς 1 κ.σ. γιαούρτι, λίγες σταγόνες λεμονιού και μια-δυο σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Ανάμειξε τα υλικά, άφησε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και άπλωσέ το μισή ώρα πριν κοιμηθείς – ξέβγαλε πριν πέσεις στο κρεβάτι.
Διάβασε επίσης: Τα μυστικά των δερματολόγων που θα αλλάξουν τη ζωή σου – και το πρόσωπό σου

12.Προστάτεψε το δέρμα σου με αντιοξειδωτικά
Προσθέτοντας αυτούς τους ισχυρούς εξολοθρευτές ελεύθερων ριζών στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου, βοηθάς το δέρμα σου να αντιστέκεται πιο σθεναρά στην ηλιακή ακτινοβολία, τη ρύπανση και τη γήρανση. Για σίγουρο αποτέλεσμα, εκτός από προϊόντα
περιποίησης με αντιοξειδωτικά, φρόντισε να τρως και τροφές που τα περιέχουν. Οι αντιγηραντικές κρέμες σου χρειάζεται να περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε και η καθημερινή διατροφή σου ντομάτες, μούρα και σκούρα πράσινα λαχανικά.

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

13.Φροντίδα παντού!
Όποιο κι αν είναι το προϊόν προστασίας που επιλέγεις –αντηλιακό, αντιγηραντική κρέμα, σέρουμ–, εφάρμοσέ το παντού: σε πρόσωπο, λαιμό, χέρια. Αυτή είναι μια απλή κίνηση με μεγάλη ανταπόδοση.

14.Μην ξεχνάς τα Ω σου
Οι τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τη μεμβράνη των κυττάρων του δέρματος, βελτιώνουν τη λειτουργία του αμυντικού μηχανισμού της εξωτερικής στίβαδας της επιδερμίδας και μειώνουν τις βλάβες. Σολομός, τόνος, ελαιόλαδο και ξηροί καρποί πρέπει να υπάρχουν σχεδόν καθημερινά στο μενού σου.

15.Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα
Αυτή η συνήθεια βελτιώνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και αποκαλύπτει ένα πιο φρέσκο δέρμα. Απόφυγε τα σκληρά scrubs και προτίμησε ένα απολεπιστικό με γλυκολικό οξύ ή κάποιο με μικροσφαιρίδια.

16.Μην τσιγκουνεύεσαι την κρέμα ματιών
Η επιδερμίδα γύρω και κάτω από τα μάτια είναι η πιο λεπτή, η πιο ευαίσθητη και αυτή που κάνει την κούραση να φαίνεται πάνω σου. Γι’ αυτό και οι κρέμες ματιών είναι συνήθως πιο ελαφριές σε υφή από τις ενυδατικές προσώπου.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

17.Προνόησε
Ακόμη και γυναίκες που δεν έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα σε κάποια φάση της ζωής τους μπορεί να την αποκτήσουν, εξαιτίας έκθεσης στον ήλιο, στρες ή άλλων ορμονικών προβλημάτων. Αναζήτησε κρέμες με καταπραϋντικά συστατικά.

18.Εξοικονόμησε χρόνο
Αν θες απαλό δέρμα και στο σώμα σου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το σωστό προϊόν. Ένα πλούσιο body butter από εκχυλίσματα φυτών τo οποίο θα μπορείς να απλώνεις ενώ είσαι στο ντους είναι ιδανικό. Ξεβγάζεις, σκουπίζεσαι απαλά και όλα τα ενυδατικά συστατικά του προϊόντος έχουν ήδη εισχωρήσει στο δέρμα σου.

19.Χρησιμοποίησε ένα ρετινοειδές
Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, η τρετινοΐνη, αποτελεί το ισχυρότερο αντιγηραντικό συστατικό στον κόσμο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Οστεοπαθητικό Κολέγιο Δερματολογίας. Μια κρέμα με ρετινόλη είναι η μόνη τοπική θεραπεία για τις ρυτίδες (με έγκριση από τον αμερικανικό FDA) που μειώνει λεπτές γραμμές αλλά και βαθύτερες ρυτίδες.

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

20.Δοκίμασε αυτό το δίλεπτο μασάζ προσώπου
Άπλωσε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή πλούσια κρέμα ενυδάτωσης στις παλάμες σου και, ξεκινώντας με ανοδικές κινήσεις από το λαιμό μέχρι το σαγόνι, σύρε τα δάχτυλα κατά μήκος του σαγονιού και προς τα αφτιά. Συνέχισε προς την κορυφή της μύτης και πίεσε για δευτερόλεπτα. Κάνε αργές κυκλικές μαλάξεις από τα ζυγωματικά έως τους κροτάφους και κατέβα στην περιοχή του στόματος, με ήπιες κυκλικές κινήσεις. Αυτό βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπει τη χαλάρωση.

21.Πρόλαβε την απώλεια της φυσικής υγρασίας
Ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με φυτοκεραμίδια (ceramides) από την ηλικία των 30 και μετά βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί άθικτο το φυσικό φράγμα υγρασίας που διαθέτει, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

22.Βάλε λάδι
Στο πρόσωπο το ελαιόλαδο θρέφει μοναδικά την επιδερμίδα, χάρη στα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα. του. Καλύτερη καλλυντική επιλογή σου είναι τα αντιγηραντικά έλαια περιποίησης προσώπου.

23.Μην ξεχνάς τα προβιοτικά
Όπως και τα ceramides, τα προβιοτικά βακτήρια προάγουν τη φυσική υγρασία του δέρματος. Εκτός από το να τα προσλαμβάνεις μέσω τροφών ή συμπληρωμάτων, τα προβιοτικά απλώνονται και στο δέρμα με εξειδικευμένες κρέμες.

24.Χαλάρωσε με yoga
Όταν έχεις στρες, ο οργανισμός σου ανακατευθύνει τη ροή του αίματος σε περιοχές ζωτικής σημασίας για τις άμυνές του (πνεύμονες και καρδιά) αφήνοντας το δέρμα χωρίς επαρκές αίμα και οξυγόνο. Η «yoga προσώπου» (φούσκωσε και ρούφηξε τα μάγουλα, άνοιξε πολύ το στόμα με τη γλώσσα έξω και σούφρωσε τα χείλη) θα επαναφέρει την κυκλοφορία.

25.Κάνε σεξ
Κατά τη διάρκειά του απελευθερώνεται η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, που συμβάλλει στη μεγαλύτερη ελαστικότητα του δέρματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που κάνουν συχνά σεξ δείχνουν πολύ νεότερες από τις συνομήλικές τους.

www.shape.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr