Πως θα φρεσκάρετε-απολυμάνετε τα χαλιά σας με αρώματα και αιθέρια έλαια. Όλα τα μυστικά

Πως θα φρεσκάρετε-απολυμάνετε τα χαλιά σας με αρώματα και αιθέρια έλαια. Όλα τα μυστικά

 

Θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια (500μλ)καθαρό βόρακα.

Δοσολογία Αιθέριου Ελαίου: 25 σταγόνες.

(τα αιθέρια έλαια σας, μπορούνε να είναι σε μίξη-ανακατεμένα, μπορούν δηλαδή  να είναι όσα επιλέξετε αλλά να μην ξεπερνούν τις 25 σταγόνες)

Πως θα δημιουργήσετε το αρωματικό απολυμαντικό σας.

Αναμείξτε καλά τα υλικά για να γίνει το αρωματικό αυτό ταλκ ομοιογενές και απλώστε το πάνω στο χαλί. Για να εφαρμόσετε το διάλυμα σας στο χαλί μπορείτε να το απλώσετε με ένα κουτάλι ή με ένα ψεκαστήρα. Το πιο βολικό πάντως είναι μια συσκευασία από ταλκ. Απλώνει ομοιόμορφα.

Το μυστικό: Δοκιμάστε το πρώτα σε κηλίδες του χαλιού πριν το εφαρμόσετε σε μεγαλύτερη περιοχή.

Αφού απλώσετε το απορρυπαντικό σας στο χαλί, θα το αφήσετε μια ώρα. (Στο μεταξύ θα έχετε μόλις απολυμάνει τον χώρο σας από ακάρεα που ταλαιπωρούν τα χαλιά σας.) Αφού περάσει η μία ώρα, θα βάλετε την ηλεκτρική σκούπα να τραβήξει την σκόνη καθαρισμού. Όχι μόνο θα έχετε ένα μοσχομυριστό σπίτι, αλλά και μια μοσχομυριστή ηλεκτρική σκούπα. Ενώ η σακούλα της θα έχει και εκείνη απολυμανθεί!

Προτεινόμενα έλαια για να ψεκάσετε τα χαλιά σας.

Κανέλα,

λεβάντα,

ροδόξυλο,

πορτοκάλι.

Το μυστικό.

Αν αλλάξατε θέση στα έπιπλα σας αλλά έχουν μείνει τα αποτυπώματα των επίπλων ως βαθούλωμα στο χαλί δημιουργώντας αντιαισθητικό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα μυστικό για να επαναφέρετε το χαλί σας στην αρχική του κατάσταση. Πιέζετε απλώς πάνω από το αποτύπωμα των επίπλων το ατμοσίδερο σας για να απελευθερώσει τους υδρατμούς του. Χρειάζεστε γι αυτό, απόσταση 5 εκατοστών. Προσοχή. Όχι επάνω στο χαλί αλλά από απόσταση 5 εκατοστών! Ακολούθως τρίβετε μετά πάνω στα σημάδια με μια πετσέτα ή βούρτσα. Και το χαλί σας επανέρχεται!

Αιθέριο Έλαιο Κανέλας (Cinnamon)!

Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας από τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέριο έλαιο ροδόξυλο. Το αναπλαστικό.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr