Καμένο μαλλί; Χρήσιμα tips για να το επαναφέρεις άμεσα

Καμένο μαλλί; Χρήσιμα tips για να το επαναφέρεις άμεσα

Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για το καμένο μαλλί σου. Μπορείς να το επαναφέρεις άφοβα χωρίς περιττά χημικά. Η υγεία του μαλλιού μας είναι σημαντική.

Κάποια στιγμή το μαλλί μου είχε καεί από τα πολλά ντεκαπάζ και τις βαφές και έψαχνα τρόπους, κυρίως φυσικούς, για να το επαναφέρω. Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα κάποιους τρόπους που με βοήθησαν και σου παρουσιάζω τους πιο σημαντικούς.

Μάσκα και μαλακτική
Αν θέλεις να επαναφέρεις γρήγορα τα μαλλιά σου, τότε άρχισε με τα βασικά. Χρησιμοποίησε μαλακτική σχεδόν σε κάθε λούσιμο σου και μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα. Να επικεντρώνεσαι στις άκρες και να κάνεις απαλό μασάζ σε όλο το μήκος του μαλλιού σου.

Απέφυγε το ίσιωμα και το πιστολάκι
Λόγω θερμότητας, πρέπει να αποφεύγεις τα μηχανήματα για τα μαλλιά σου. Η θερμότητα καίει και αφυδατώνει τη τρίχα με αποτέλεσμα τη καταστροφή τους. Αν δεν μπορείς να τα αποφύγεις, μείωσε τη χρήση τους σε 1-2 φορές την εβδομάδα. Επίσης, αν είναι καλοκαίρι είσαι πολύ τυχερή γιατί μπορείς να τα αφήσεις μόνα τους να στεγνώσουν χωρίς να τα ταλαιπωρείς.

Λαδάκι και σιλικόνη στις άκρες
Ένα πολύ απλό tip που με βοήθησε αρκετά, είναι το λαδάκι ή σιλικόνη στις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνεις το μαλλί σου και το βοηθάς να είναι υγιή και λαμπερό. Μπορείς να βάλεις και λαδάκι σε όλο το μαλλί σου μία φορά την εβδομάδα και έπειτα να το λούσεις. Θα δεις αμέσως διαφορά στο καμένο μαλλί σου.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

 

Κόψιμο και καμένο μαλλί

Και βέβαια δεν ξεχνάμε να κόβουμε τα μαλλιά μας γιατί θέλουν ανανέωση. Επίσης, βοηθάει να απομακρυνθούν οι καμένες τρίχες και να μεγαλώσει πιο γρήγορα. Φρόντισε να μην ξεχνάς να κόβεις τα μαλλιά σου, έστω και λίγο, 1 φορά τουλάχιστον το δίμηνο.

Ειδικό σαμπουάν
Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σαμπουάν επαναφοράς της τρίχας που μπορείς να τα βρεις και στα σούπερ-μάρκετ της περιοχής σου. Αυτό θα είναι μία έξτρα βοήθεια για την υγεία του μαλλιού σου και θα δεις αμέσως διαφορά.

Φυτικές βαφές
Αν δεν θέλεις να αποχωριστείς τις αγαπημένες σου βαφές, τότε προτίμησε τις φυτικές βαφές που υπάρχουν στα φαρμακεία που δεν περιέχουν αμμωνία και ιώδιο και δεν καταστρέφουν τη τρίχα σου. Επίσης, φρόντισε να μην τα βάφεις τόσο συχνά και να αφήνεις κάποιο χρονικό διάστημα να περνάει για να μην επιβαρύνεις τη τρίχα σου.

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr