Σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο

Σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο

Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Μερικές συνταγές για σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο. Ένα άκρως αγνό προϊόν, που όλες έχουμε σπίτι μας, και από εδώ και στο εξής μπορούμε να χρησιμοποιούμε για την αφαίρεση του μακιγιάζ μας.

Το ελαιόλαδο συνιστά στις περισσότερες το έλαιο βάση και συνδυάζεται με ένα ή περισσότερα άλλα φυσικά συστατικά για να δημιουργηθούν τα χειροποίητα ντεμακιγιάζ.

Γιατί να προτιμήσετε ένα σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο;
Είναι εξαιρετικά οικονομικό, οπότε και δε θα τσιγκουνεύεστε την ποσότητά του.

 

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Είναι εντελώς φυσικό και αγνό, οπότε δεν κινδυνεύετε από τυχόν «κρυμμένες» χημικές προσθήκες ή ερεθισμούς στο δέρμα σας.

Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας, ιδιαίτερα για τις μεικτές και ξηρές επιδερμίδες τις οποίες ενυδατώνει σε βάθος. Μάλιστα, εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο για την αφαίρεση του μακιγιάζ σας από αυτές τις συνταγές για σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο!

Ακόμη, να πούμε πως δουλεύει τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Μιας και δεν είστε λίγες εσείς που χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ στο λαιμό, το ντεκολτέ ή άλλα μέρη του σώματός σας!

Όλες οι συνταγές αφαιρούν με ευκολία τη μεγαλύτερη ποσότητα του μακιγιάζ, χωρίς να προκαλούν κοκκινίλες ή τσούξιμο. Ωστόσο, μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο με την αφαίρεση πολλών στρώσεων mascara.


Τέλος, αξίζει να προσθέσουμε το εξής: το ελαιόλαδο, όπως και πολλά φυτικά έλαια, θρέφει τις βλεφαρίδες. Τις βοηθάει να δυναμώσουν και να μακρύνουν. Είναι εξίσου δραστικό και στα φρύδια, που τα κάνει απαλά και τα βοηθάει να πυκνώσουν. Επομένως, χρησιμοποιώντας το στα χειροποίητα φυσικά ντεμακιγιάζ που παρουσιάζονται, επωφελείστε και από την εν λόγω εξαιρετική δράση του.

Συμβουλή για τα σπιτικά ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο:
Ένα tip που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας και να του δώσετε σημασία είναι αυτό. Να αποθηκεύετε το προϊόν καθαρισμού και αφαίρεσης μακιγιάζ σε καλά καθαρισμένα σκεύη, κάποιο δοχείο ή μπουκαλάκι με στόμιο ή αντλία ενδεχομένως. Και κάθε φορά, πριν από τη χρήση του προϊόντος, να το ανακινείτε ελαφρώς. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για εντελώς φυσικά προϊόντα αναμειγμένα μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως η σύστασή τους δεν είναι απαραίτητα και η ιδανική για να παραμένουν σαν ομοιογενές μείγμα.

4 Διαφορετικές συνταγές για σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο

1) Σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και ροδόνερο
Η πρώτη συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας αποτελεί ένα σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο άκρως κατάλληλο για τα μάτια. Αυτό δε σημαίνει πως δεν κάνει για το υπόλοιπο πρόσωπο ή ακόμα και περιοχές του σώματος. Απλώς είναι ιδανικό για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Φτιάχνεται από μόλις δύο υλικά, τα οποία έχουν κι άλλες εξαιρετικές ιδιότητες πέραν του να απομακρύνουν το make up.

Χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά:
Λίγο ελαιόλαδο και
Λίγο ροδόνερο, σε ίσες ποσότητες.
*Φτιάχνετε όση ποσότητα θέλετε, ανάλογα με το πόση χρειάζεστε, αν θα κρατήσετε το προϊόν αποθηκευμένο και για άλλες χρήσεις κ.λπ.

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό. -απο τα μυστικά ομορφιάς

Προετοιμασία και χρήση:
Η διαδικασία είναι απλή και ευνόητη. Ενώνετε τα δύο υλικά σας και έχετε έτοιμο ένα σπιτικό ντεμακιγιάζ ματιών. Το χρησιμοποιείτε για το κονσίλερ, τη μάσκαρα, τις σκιές στα μάτια, το μολύβι ματιών, το μολύβι ή τη μάσκαρα φρυδιών. Αλλά και για κάθε άλλο προϊόν μακιγιάζ που έχετε απλώσει στο πρόσωπο ή το σώμα σας. Αρκεί να έχετε βάλει λίγη από την ποσότητά του σε βαμβάκι και να έχετε τρίψει ελαφρά την περιοχή. Φυσικά, για πολλές στρώσεις από μάσκαρα ή eyeliner, θα χρειαστεί λίγη παραπάνω υπομονή και επιμονή στα σημεία!

 

2) Το πιο απλό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και νερό από τη βρύση ή νερό αλόης
Ένα δεύτερο σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο συν ένα ακόμα υλικό: την αλόη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό αλόης που έχει πολύ καλή δράση, όπως αναφέρουμε στις συμβουλές παρακάτω. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα εάν απλά αναμείξετε το ελαιόλαδο με το νερό από τη βρύση. Ό,τι πιο απλό, εύκολο, οικονομικό και γρήγορο!

Χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά:

Μισό ποτήρι ελαιόλαδο και
Λίγο νερό αλόης ή νερό από τη βρύση.

Προετοιμασία και χρήση:
Σε ένα άδειο και καθαρό μπουκαλάκι, βάζετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο νεράκι από τη βρύση ή νερό από aloe vera και ανακινείτε πολύ καλά. Ένα ακόμη σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και εξαιρετικά αποτελέσματα είναι έτοιμο για εφαρμογή, όποτε εσείς το θελήσετε. Πριν το εφαρμόζετε, κάθε φορά, θα χρειάζεται να ανακινείτε λίγο το μπουκάλι. Το επισημάναμε άλλωστε και σε ξεχωριστή συμβουλή νωρίτερα. Για την αφαίρεση του μακιγιάζ, χρειάζεστε λίγα κομμάτια από βαμβάκι ή ακόμη καλύτερα τους ειδικούς δίσκους ντεμακιγιάζ. Στάζετε λίγη από την ποσότητα του προϊόντος σας σε αυτά/ αυτούς, τρίβετε απαλά και αφαιρείτε το μακιγιάζ.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και νερό αλόης ή βρύσης ακόμη και στα μάτια (και στις βλεφαρίδες). Φροντίζοντας πρώτα να ακουμπάτε για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητο το βαμβάκι με το προϊόν κι έπειτα να τρίβετε απαλά. Είναι ένα μυστικό για το ντεμακιγιάζ που θα λατρέψετε!
Προτιμήστε το νερό αλόης από νερό της βρύσης. Διότι είναι κατάλληλο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, θρέφει το δέρμα και την τρίχα (π.χ. φρύδια, βλεφαρίδες), καταπραΰνει το δέρμα και περιέχει βιταμίνες A, B, B12, C και F.

3) Αφαιρέστε το μακιγιάζ σε με μόνο 2 λαδάκια


Το δεύτερο κατά σειρά σπιτικό ντεμακιγιάζ που έχουμε να σας δείξουμε είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες εκείνες που δεν έχετε καθόλου ντεμακιγιάζ αλλά διαθέτετε τα δύο απαραίτητα λαδάκια.

Χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά:
Λίγο λάδι καρύδας και
Λίγο ελαιόλαδο, σε ίσες ποσότητες.

Καλλυντικό Έλαιο Καρυδας των100 ml (μόνο με 3 ευρώ)

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά!(μόνο με 8 ευρώ) Σούπερ τροφή!

Προετοιμασία και χρήση:

Σε ένα άδειο και καλά πλυμένο μπουκαλάκι, βάζετε ίση ποσότητα από έλαιο ελιάς και καρύδας. Ανακινείτε καλά το μπουκάλι προκειμένου να αναμειχθούν όσο γίνεται τα δύο λαδάκια. Ένα από τα πιο εύκολα, οικονομικά, αγνά και αποτελεσματικά σπιτικά ντεμακιγιάζ είναι έτοιμο για χρήση! Ποτίζετε μερικούς δίσκους ντεμακιγιάζ ή μερικά κομμάτια βαμβάκι. Τους περνάτε στο πρόσωπο και το λαιμό σας (ή όπου έχετε βαφτεί). Ξεβάφεστε και έχετε συγχρόνως μία πολύ απαλή, λεία, λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:
Αυτό το ντεμακιγιάζ είναι κατάλληλο για κανονικές ή ξηρές επιδερμίδες.
Όσον αφορά στις λιπαρές, καλό είναι πρώτα να δοκιμαστεί. Κι έπειτα κρίνετε κατά πόσο σάς κάνει.
Στην περίπτωση που το ντεμακιγιάζ σας αφήνει έντονη λιπαρότητα η οποία θεωρείτε ότι σας «εμποδίζει» για το υπόλοιπο της μέρας, μπορείτε απλά μετά την εφαρμογή του να ξεπλένετε με δροσερό νερό το πρόσωπό σας ή να περνάτε ταμποναριστά απορροφητικό χαρτί πάνω στην επιδερμίδα σας.
Ειδάλλως, είναι καλό να το αφήνετε να θρέφει και να απαλύνει το δέρμα σας μετά το ντεμακιγιάζ. Τα λαδάκια αυτά είναι από μόνα τους μια τέλεια σπιτική μάσκα ενυδάτωσης της επιδερμίδας!
Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σπιτικό ντεμακιγιάζ ελαίου καρύδας και ελαιόλαδου και στα μάτια.

4) Γαλάκτωμα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ για ευαίσθητες επιδερμίδες με 4 υλικά
Για το τέλος έχουμε ένα σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο και άλλα 3 συστατικά σε μορφή γαλακτώματος. Περιέχει πολύ θρεπτικά συστατικά. Που κάνουν εξαιρετική δουλειά και ως προς το ζήτημα της αφαίρεσης του make up και ως προς τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλες σας για δοκιμή!

Χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 κουταλιά της σούπας από έλαιο αμαμελίδας,
¼ του φλιτζανιού λάδι καρύδας και
4 – 5 σταγόνες από λάδι βιταμίνης Ε

Έλαιο αμαμελίδος. Αναπλαστικό λάδι σύσφιξης από τα μυστικά ομορφιάς.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Προετοιμασία και χρήση:
Αναμειγνύετε σε ένα σκεύος πρώτα το ελαιόλαδο με το έλαιο καρύδας. Εφόσον ομογενοποιηθούν όσο γίνεται, προσθέτετε και τα άλλα δύο λαδάκια. Ανακατεύετε, ρίχνετε σε κάποιο καλά πλυμένο δοχείο. Και το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε να ξεβάφετε πρόσωπο και λαιμό. Για την εφαρμογή του, χρειάζεστε κι εδώ είτε λίγο βαμβάκι είτε λίγους ειδικούς δίσκους απομάκρυνσης του μακιγιάζ. Δεν κάνει για την περιοχή των ματιών, παρά μόνο τριγύρω τους.

Δοκιμάστε τουλάχιστον μία από τις 4 διαφορετικές συνταγές για σπιτικό ντεμακιγιάζ με ελαιόλαδο. Προτείνετε τές και στα αγαπημένα σας πρόσωπα προκειμένου να προσέχουν σωστά την επιδερμίδα τους. Όσο λιγότερα προϊόντα του εμπορίου χρησιμοποιούμε εξάλλου, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι περιποιούμαστε αγνά και φυσικά το δέρμα μας!

www.dynamikhgynaika.gr

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr