Περιποίηση προσώπου με λάδι ελιάς!

Περιποίηση προσώπου με λάδι ελιάς!

Στους βιβλικούς χρόνους η ελιά συμβολίζει την αγνότητα και την επιτυχία. Στην αρχαία Ελλάδα οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων στεφανώνονταν με κλαδιά ελιάς ως ένδειξη τιμής και επιτυχίας ενώ αν κάποιος αθηναίος έκανε κακό σε ελαιόδεντρο τον τιμωρούσαν πολύ αυστηρά.

Είναι από τα πολυτιμότερα φυσικά έλαια καθώς περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, βιταμίνης Α και Ε, σίδηρο, χαλκό και φωσφόρο. Κάνει καλό στο αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα, στα εύθραυστα νύχια και στα ταλαιπωρημένα μαλλιά ενώ έχει και ήπια αντηλιακή δράση.

Μάσκες προσώπου:

Λιπαρό δέρμα:

1 κουταλάκι λαδί ελιάς , 1 κουταλάκι γιαούρτι , 1 κουταλάκι άργιλο ,1 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.

Aιθέριo Έλαιο Ευκάλυπτος (Eucalyptus)

Κανονικό δέρμα:

1 κουταλάκι λαδί ελιάς, 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι.

 

Αφυδατωμένο-ξηρό δέρμα:

1 κουταλάκι λαδί ελιάς, 1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο- 1 κουταλιά πολτό από μπανάνα.

Αναδεύουμε όλα τα υλικά της κάθε μάσκας μαζί μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα και το απλώνουμε σε πρόσωπο και λαιμό εκτός την περιοχή των ματιών για 20 λεπτά. Αφαιρούμαι με χλιαρό νερό.

Σκασμένα χείλη:

2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές κερί μέλισσας
7 κουταλιές ροδόνερο

 

Ζεσταίνουμε το κερί μέλισσας μαζί με το λαδί ελιάς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και προσθέτουμε το ροδόνερο. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε αυτήν την παστά στα χείλη μας πρωί και βράδυ ειδικά τις ημέρες με πολύ κρύο.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά:

1 κούπα Λαδι ελιάς
1 κρόκο αυγού

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον κρόκο του αυγού και απλώνουμε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών μέχρι πάνω αλλά όχι μέχρι τις Ρίζες. Βάζουμε στο κεφάλι μας ένα νάιλον καπελάκι μπάνιου και τυλίγουμε από πάνω με μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά. Αν κάποιος δεν συμπαθεί τον κρόκο αυγού μπορεί να κάνει την μάσκα και με σκέτο ελαιόλαδο.

Tip: Είναι καλό να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και σε 4 εβδομάδες θα δείτε τα μαλλιά σας δυνατά και λαμπερά.

Με την συνεργασία της Δήμητρας Γουλά Κοσμετολόγος- Αισθητικός, www.dimitragoula.gr. Dimitra Goula BoutiqueInstitute 2106421031.

www.fthis.gr

Αμυγδαλέλαιο 100 ML απο τα μυστικά ομορφιάς

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Ροδόνερο. Το αρχαιότερο καλλυντικό. -απο τα μυστικά ομορφιάς

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr