Σωστή περιποίηση προσώπου για κάθε ηλικία. Τι θα κάνετε μόνες σας στο σπίτι, τι θα ζητήσετε από την δερματολόγο-γιατρό.

Σωστή περιποίηση προσώπου για κάθε ηλικία. Τι θα κάνετε μόνες σας στο σπίτι, τι θα ζητήσετε από την δερματολόγο-γιατρό.

Σωστή περιποίηση προσώπου για κάθε ηλικία
Το δέρμα παίζει σημαντικότατο ρόλο για τον άνθρωπο. Αποτελεί το καλυπτήριο όργανο του σώματος και επιτελεί διάφορες σημαντικές λειτουργίες:

 

1. Θερμορύθμιση, 2. Φραγμό σε ξένες ουσίες, 3. Προφύλαξη από μηχανικά ερεθίσματα, 4. Παίζει το
ρόλο αισθητήριου οργάνου, 5. Ανοσολογικό
ρόλο, 6. Εκκριτική λειτουργία, 7. Προστατεύει
τα ζωτικά όργανα.

Ανέρχεται περίπου σε 17m² εμβαδόν και όπως καταλαβαίνετε, εκτός από τη σημαντικότητά του σε ζωτικό επίπεδο, η καλή και σωστή του λειτουργία παίζει, επίσης, σπουδαίο ρόλο και στην ψυχολογία του ατόμου.

Δηλαδή, σε κάποιον άνθρωπο, με κακής ποιότητας δέρμα, απεριποίητο με ακμή, με σημάδια, δυσχρωμίες, ρυτίδες, ουλές, δυσάρεστη οσμή, με χαλάρωση κ.ο.κ., το πιθανότερο είναι να του δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα, εφ’ όσον το δέρμα είναι η εξωτερική μας εμφάνιση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην κοινωνική – σεξουαλική επικοινωνία. Τα προβλήματα αυτά οδηγούν σε μελαγχολία, απαισιοδοξία, αίσθημα μειονεκτικότητας, νευρικότητα, έλλειψη επικοινωνίας, απότομη και απόμακρη συμπεριφορά.
Δημιουργείται, επομένως, το ζήτημα της σωστής θεραπείας και σωστής περιποίησης της επιδερμίδας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και σύμφωνα με την ηλικία.

Ας ξεκινήσουμε με τις βασικές προϋποθέσεις για ένα δέρμα υγιές, καθαρό και λαμπερό, ανεξαρτήτου ηλικίας και τύπου δέρματος.

από 12 -13 ετών και άνω

1° Βήμα: Καθημερινό ντεμακιγιάζ – καθαρισμό προσώπου ( πρωί – βράδυ).
2° Βήμα: Ενυδάτωση, διότι το 75% του ανθρώπινου οργανισμού αποτελείται από νερό.
3° Βήμα: Αντηλιακή προστασία από τέλη Φεβρουαρίου, έως τέλη Οκτωβρίου (όσον αφορά στις κλιματολογικές συνθήκες στη χώρα μας).
4° Βήμα: Δύο φορές το χρόνο, απαραίτητος ο βαθύς καθαρισμός προσώπου με ατμό (vaper) ή κρυστάλλους από ειδικό και καταρτισμένο, για αυτήν την παροχή, αισθητικό και περιλαμβάνει:
– Απολέπιση
– Εξαγωγή σμήγματος
– Επιδερμική αντισηψία (υψίσυχνα).
– Ενυδάτωση
– Μάσκα
– Αντηλιακή προστασία
Ας δούμε ταξινομημένα και από την αρχή πώς πρέπει και πότε πρέπει ένα άτομο να περιποιείται την επιδερμίδα του στην περιοχή του προσώπου, όπου αυτό είναι ο καθρέφτης της ψυχής.

12 – 18 ετών
Το 80% των εφήβων εκδηλώνουν, κυρίως στο πρόσωπο, τα πρώτα συμπτώματα ακμής.
Η ακμή έχει αρκετά είδη. Συνήθως, συναντούμε τα εξής: Φαγεσωρική ακμή, φλυκταινώδη ακμή ή κυστική ακμή.
Tο υπόλοιπο 20% των εφήβων μπορεί να μην εκδηλώσουν, σε αυτό το στάδιο της ζωής τους, ακμή, αλλά, λόγω ορμονικών διαταραχών, μπορεί να παρουσιάσουν ξηροδερμία, αγχωτική δερματίτιδα ή τίποτα. Καλό είναι, όμως, να γνωρίζουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν και να συνηθίσουν, με απλά πράγματα, να περιποιούνται σωστά το δέρμα τους, για λόγους υγιεινής και αισθητικής.
1) Καθαρισμός προσώπου πρωί – βράδυ με ένα ειδικό σαπούνι με ουδέτερο PH ή καθαρισμός με γαλάκτωμα και λοσιόν με προϊόντα επιλεγμένα κατάλληλα για το δικό τους τύπο δέρματος (ξηρό, κανονικό ή λιπαρό).
2) Ένα ενυδατικό προϊόν (ενυδατική κρέμα) επίσης, που θα είναι κατάλληλο/η με τον τύπο δέρματός τους.
3) Δύο (2) φορές το χρόνο, να κάνετε βαθύ καθαρισμό προσώπου στην αισθητικό σας, για να μπορεί το δέρμα να αναπνέει και να γίνεται καλύτερα η απορρόφηση των καλλυντικών. Σε περίπτωση ακμής, η εξαγωγή σμήγματος γίνεται περισσότερο αναγκαία, δηλαδή η επίσκεψη στην αισθητικό για καθαρισμό θα είναι πιο συχνή και για να μην υπάρχει κίνδυνος να μείνουν σημάδια και για να περάσει πιο αναίμακτα η φάση της ακμής. Θα είναι προτιμότερο να επιλέξετε να κάνετε βαθύ καθαρισμό με κρυστάλλους, που είναι και θεραπεία σμηγματορύθμισης.

18 – 25 ετών
Σε μεγαλύτερο ποσοστό, σε αυτές τις ηλικίες, έχει σταθεροποιηθεί η ορμονική ανωμαλία ή συναντάμε, απλά, τα υπολείμματα της ακμής που έχει προηγηθεί.
Η καθημερινή “ρουτίνα” παραμένει η ίδια, δηλαδή:
1) Καθαρισμός προσώπου πρωί – βράδυ με το ανάλογο σαπούνι ή γαλάκτωμα, λοσιόν που έχει επιλεχθεί, σύμφωνα με τον τύπο δέρματος (ξηρό, κανονικό, λιπαρό).
2) Ενυδάτωση με μια 24ώρη ενυδατική κρέμα επίσης, σύμφωνα με τον τύπο δέρματος (ξηρό, κανονικό, λιπαρό).
3) Αντηλιακή προστασία σε χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως Οκτώβριο, για να αποφύγετε το ενδεχόμενο γήρανσης (ελεύθερες ρίζες).
Επίσης, για την καλή λειτουργία της επιδερμίδας, απαραίτητος ο βαθύς καθαρισμός με ατμό (vaper) ή κρυστάλλους, στην αισθητικό. Εννοείται ότι, εάν υπάρχουν κάποια δερματικά
προβλήματα, θα σας δώσει την ανάλογη αγωγή η αισθητικός σας.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

25 – 35 ετών
Ως γνωστόν, από την ηλικία των 25 ετών, ο οργανισμός παύει να παράγει κολλαγόνο, άρα επιβάλλεται να τροφοδοτούμε την επιδερμίδα μας με πιο ενισχυμένα καλλυντικά προϊόντα.

1) Καθαρισμός προσώπου πρωί – βράδυ, ανάλογα με τον τύπο δέρματος (ξηρό, κανονικό, λιπαρό) με το ανάλογο σαπούνι ή γαλάκτωμα και λοσιόν.
2) Ενυδατικός ορός, προϊόν μεγάλης μικρομοριακής μορφής για πιο ενισχυμένη διείσδυση μέσα στο δέρμα, πρωί – βράδυ.
3) Ενυδατική 24ωρη κρέμα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος, πρωί – βράδυ.
4) Κάθε πρωί, πάνω από τα ενυδατικά προϊόντα, αντηλιακή προστασία, σε διάστημα από τέλη Φεβρουαρίου έως τέλη Οκτωβρίου.
5) Μία φορά την εβδομάδα, (pealing) απολέπιση με προϊόν της αρεσκείας σας, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της κερατίνης στιβάδας, τα οποία είναι ζωντανά, μόνο για 28 ημέρες και δεν επιτρέπουν στα θρεπτικά καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, να δράσουν προς όφελος της επιδερμίδας.
6) Απαραίτητος ο βαθύς καθαρισμός προσώπου από την αισθητικό σας με ατμό ή με κρυστάλλους και σίγουρα θα πρέπει να αυξήσετε σταδιακά τις επισκέψεις σας στην ειδικό που έχει αναλάβει την περιποίηση της επιδερμίδας σας, για περισσότερη ενίσχυση του μεταβολισμού του προσώπου σας, με σκοπό τη διαχρονικότητα και την υγεία σας.
*Προτεινόμενες θεραπείες στο ινστιτούτο αισθητικής, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες, όπου αυτές θα κριθούν από τον/την ειδικό θεράποντα αισθητικό σας είναι:
– Βαθιά ενυδάτωση με υπερήχους
ή ιοντοφόρεση.
– Φυτικό peeling.
– Οξέα φρούτων.
– Μικροδερμοαπόξεση.
– Οξυγονοθεραπεία.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

35 – 50 ετών και άνω
Βρισκόμαστε στο στάδιο της ενισχυμένης φροντίδας και συντήρησης της επιδερμίδας. Το δέρμα έχει αρχίσει να υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τη δική μας προσωπική καθώς και την επαγγελματική φροντίδα, με σκοπό να δείχνει καθαρό, υγειές, νεανικό και φωτεινό.
1) Καθημερινός καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ με το ανάλογο σαπούνι ή γαλάκτωμα και λοσιόν.
2) Θρεπτικός ορός (μικρομοριακής μορφής) για πιο ενισχυμένη διείσδυση και δράση.
3) Ενυδατική κρέμα ενισχυμένη σε κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, ολιγοπεπτίδια, ελαστίνη και αντιοξειδωτικούς παράγοντες.
4) Αντηλιακή προστασία (από τέλη Φεβρουαρίου έως τέλη Οκτωβρίου), κάθε πρωί.
5) Μία (1) φορά την εβδομάδα απολέπιση (peeling) με προϊόν της επιλογής σας.
6) Μία (1) φορά την εβδομάδα, μάσκα προσώπου.
7) Λήψη βιταμινών C, E, A, B1, B2, B12, D και συμπληρωμάτων διατροφής με υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο.
Δύο (2) φόρες το χρόνο, βαθύ καθαρισμό προσώπου με ατμό (viper) ή κρυστάλλους, για να αναπνέει η επιδερμίδα και για να μπορούν να αποδίδουν τα παραπάνω.

υαλουρονικό οξύ τζελ

Επιπλέον προτεινόμενες θεραπείες στο ινστιτούτο:
Μικροδερμοαπόξεση (για λεπτές ρυτίδες, δυσχρωμίες, πανάδες και σωστό μεταβολισμό).
Μεσοθεραπεία με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, για βαθιά ενυδάτωση.
Υπερήχους (σιδέρωμα ρυτίδων).
Μυϊκή σύσφιξη με pants (γυμναστική των μυών του προσώπου)
για μυϊκή σύσφιξη.
Ραδιοσυχνότητες, Laser για την παραγωγή κολλαγόνου. Επιδερμική σύσφιξη.
Οξέα φρούτων (AHA’S) για τη ζωντάνια της επιδερμίδας.
Φυτικό ή χημικό peeling για λάμψη και φωτεινότητα.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Αν υπολογίζετε καθημερινά, το χρόνο και το κόστος που χρειάζεστε για τα προαναφερόμενα, είναι μηδαμινά, σε σχέση με αυτά που σας προσφέρει αυτή η ‘ρουτίνα’ μακροπρόθεσμα.

Γιούλα Χαβιάρα, Αισθητικός

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr