Ποια είναι τα απόλυτα μυστικά για γερή καρδιά.

Ποια είναι τα απόλυτα μυστικά για γερή καρδιά.

6 τροφές που δίνουν ζωή στην καρδιά σας;

 εάν ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή, υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες περιέχουν περισσότερα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για την καρδιά σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τα παρακάτω τρόφιμα αποτελούν πραγματικές υπερτορφές της φύσης που υποστηρίζουν το καρδιαγγειακό σύστημα και εξασφαλίζουν πως η καρδιά σας θα χτυπά πάντα ρυθμικά! Η διατροφή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ασπίδες προστασίας για την καρδιά σας. Επιλέξτε τροφές που αγαπούν και φροντίζουν την καρδιά σας, για να σας αγαπήσει και εκείνη πίσω!

Ελαιόλαδο
Πως οφελεί την καρδιά: Περιέχει συστατικά που μειώνουν το κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών στα αγγεία και βοηθά στη μείωση της ολικής και LDL χοληστερόλης.
Ποιά συστατικά περιέχει: Μονοακόρεστα καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες
Γαύρος, σαρδέλες, ρέγγες, πέστροφα (λιπαρά ψάρια)
Πως οφελεί την καρδιά: Διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις δράσεις και συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και των τριγλυκεριδίων.
Ποιά συστατικά περιέχει: Ωμέγα 3 πολυακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες,βιταμίνη Β12

Σπανάκι (πράσινα φυλλώδη λαχανικά)
Πως οφελεί την καρδιά: Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες, συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ελέγχουν αποτελεσματικά ουσίες στο αίμα (ομοκυστεΐνη) που αυξάνουν το κίνδυνο για παθήσεις της καρδιάς.
Ποιά συστατικά περιέχει: Φυτικές ίνες, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο χαλκό.

Βρώμη
Πως οφελεί την καρδιά: Οι φυτικές ίνες που συναντάμε στη βρώμη μειώνουν την βλαβερή LDL χοληστερόλη και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού μετά από ένα γεύμα.
Ποιά συστατικά περιέχει: Φυτικές ίνες (β- γλυκάνες), μαγνήσιο, χαλκός, βιταμίνες Β.

Σκόρδο
Πως οφελεί την καρδιά: Περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά με στυφή γεύση αλλά και φαρμακευτικές ιδιότητες στην μείωση της αθηρωματικής πλάκας και τον έλεγχο της πίεσης.
Ποιά συστατικά περιέχει: Φυτοθρεπτικά (αλιίνη).

Κόκκινο κρασί
Πως οφελεί την καρδιά: Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία οδηγούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, στην αύξηση της ωφέλιμης HDL χοληστείνης και προλαμβάνει τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας
Ποιά συστατικά περιέχει: Πολυφαινόλες, ρεσβερατρόλη, ελλαγικό οξύ.

Η διατροφή αποτελεί ένα από τα κομμάτια του παζλ στην αντιμρτώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η ολιστισκή αλλαγή του τρόπου ζωής είναι εκείνη όμως που θα δώσει στην κυριολεξία ζωή στην καρδιά σας και σε εσάς!

Κουνηθείτε από τη θέση σας!
Διατηρείστε ένα υγιές βάρος! Ακόμα και 10% απώλεια των επιπλέων κιλών, θα οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο των καρδιαγγειακών παραμέτρων.
Αναπνεύστε ελεύθερα! Εάν καπνίζετε, βάλτε τα δυνατά σας για να κόψετε το τσιγάρο.
Παρακολουθείστε τα νούμερά σας! ‘Εχετε πάντα τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης , των τριγλυκεριδίων, της χοληστερόλης και του ζαχάρου.

C-1000 MG; W/ ROSE HIPS & BIOFLAVONOIDS: 100 δισκία βιταμίνης C απο καρπούς άγριου τριαντάφυλλου.

Διαβάστε ακόμα