10 λόγοι που το υαλουρονικό οξύ θα “σώσει” την επιδερμίδα σου

10 λόγοι που το υαλουρονικό οξύ θα “σώσει” την επιδερμίδα σου

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα star συστατικά της δεκαετίας. Πρόκειται για ένα πολυσακχαρίτη του ανθρώπινου συνδετικού ιστού, που ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος. Παράγεται φυσιολογικά και βρίσκεται κυρίως στους συνδετικούς ιστούς, στις αρθρώσεις και στην ουσία που περιβάλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύτιμο συστατικό με πολλές ιδιότητες που θα σε βοηθήσουν να διατηρηθείς νέα. Στα καλά νέα της ημέρας ή καλύτερα των τελευταίων χρόνων η σύγχρονη κοσμετολογία κατόρθωσε να συνθέσει υαλουρονικό οξύ με βιοτεχνολογικές μεθόδους ή από εκχυλίσματα φυτικών ουσιών, με διαφορετικό μοριακό βάρος, έτσι ώστε να εισχωρήσει στα προϊόντα περιποίησης. Αν, ακόμα, δεν έχεις πειστεί για ποιο λόγο να έχει η κρέμα σου υαλουρονικό οξύ, παρακάτω θα βρεις 10 λόγους για να μην έχεις καμία αμφιβολία

γράφει η Μαρία Δεληγιαννάκη

Απορροφά 1000 φορές το βάρος του σε νερό, προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, «γεμίζει» τις ρυτίδες. Το αποτέλεσμα; Ο νεανικός όγκος που νόμιζες ότι είχες χάσει αποκαθίσταται.

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ.

Μετά τα 40 και με την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή υαλουρονικού οξέος και τότε η επιδερμίδα χάνει ένα από τα δομικά συστατικά της, αρχίζει να αφυδατώνεται, να χάνει τον όγκο και την ελαστικότητά της και να χαλαρώνει.
Όταν το υαλουρονικό οξύ είναι μικρού μοριακού βάρους εισχωρεί βαθύτερα και φτάνει στο χόριο προσφέροντας αντιγηραντική δράση.


Ένας άνθρωπος 70 κιλών έχει μόλις 15 γραμμάρια υαλουρονικού οξέος στο σώμα του.
Την δεκαετία του 80 ένα ρεπορτάζ του καναλιού ABC παρουσίασε τους υπερηλίκους κατοίκους ενός μικρού χωριού της Ιαπωνίας που παρέμεναν δραστήριοι ακόμα και στα 90 τους και η επιδερμίδα τους έδειχνε ιδιαίτερα νεανική. Ύστερα από έρευνα το διαιτολόγιο τους περιελάμβανε τροφές που ενεργοποιούσαν τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέως στον οργανισμό. Ποίες είναι αυτές; Το καλαμπόκι και η πατάτα
κοντινό μοντέλου

Το υαλουρονικό οξύ μαζί με το νερό δημιουργούν μια μορφή gel.
Το υαλουρονικό οξύ ανακυκλώνεται διαρκώς. Όπως υπάρχουν ένζυμα που το αποδομούν, με αποτέλεσμα, 1/3 να χάνεται καθημερινά.
Συνδυάζεται με άλλα ενεργά συστατικά (ρετινόλη, πεπτίδια, φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνη C) έτσι ώστε να ενισχύσει τη δράση τους
κοντίνο μοντέλου

Όταν το μοριακό του βάρος είναι μεγάλο, δεν μπορεί να διαπεράσει την κεράτινη στιβάδα. Παρόλα αυτά σε ωφελεί καθώς παραμένει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, την ενυδατώνει, συγκρατώντας την υγρασία της και ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό της.
Τα προϊόντα με κύριο συστατικό το υαλουρονικό οξύ έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Η αίσθηση της επιδερμίδα βελτιώνεται άμεσα, δείχνει απαλότερη και πιο ελαστική. Με συστηματική χρήση, η επιδερμίδα ανακτά τον όγκο της και οι ρυτίδες “γεμίζουν” εκ των έσω.
photos: Pinterest

www.fthis.gr

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ.

Υαλουρονικό οξύ

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr