Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος της έφηβης

Συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος της έφηβης

Αν είστε έφηβη και χρειάζεστε μικρές συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας, δείτε τα παρακάτω απλά και χρήσιμα tips.

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι σημαντική, αλλά πρέπει να την προσαρμόζουμε στον τύπο του δέρματός μας. Ας δούμε μερικές πληροφορίες για τον κάθε τύπο και πώς μπορούμε να τον φροντίζουμε.

Κανονική επιδερμίδα
Αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική, τότε η υφή είναι απαλή και οι πόροι σας σχεδόν αόρατοι. Η κανονική επιδερμίδα δεν έχει κόκκινα σημάδια ή ξηρά σημεία που ξεφλουδίζουν. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο με τρεις φορές ημερησίως με ένα ήπιο σαπούνι και νερό, για να ξεπλύνετε τον ιδρώτα και την σκόνη.

Αιθέριο Έλαιο Βιολέτας. Για Πόνους, Ακμή, Ξηρό Δέρμα.

Ξηρό δέρμα
Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, θα έχει τραχιά υφή, και μπορεί να εμφανίζει φαγούρα. Οι πόροι σας δεν θα φαίνονται. Για τη φροντίδα του ξηρού δέρματος, καθαρίστε το πρόσωπό σας καθημερινά, και χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα, χωρίς αλκοόλ και αρώματα. Μην κάνετε ντους με πολύ ζεστό νερό, καθώς ξηραίνουν το δέρμα ακόμα περισσότερο.

Λιπαρό δέρμα
Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, οι πόροι σας είναι ανοιχτοί και ίσως έχετε σπυράκια. Οι ορμόνες επηρεάζουν την παραγωγή ελαίων στο δέρμα, και το στρες μπορεί να προκαλέσει ξεσπάσματα ακμής. Αν έχετε, λοιπόν, λιπαρό δέρμα, καθαρίστε το τρεις φορές με απλό σαπούνι και νερό. Ανάμεσα στις πλύσεις, καθαρίστε την επιδερμίδα με μια καθαρή πετσέτα, για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα και τη σκόνη. Αν έχετε σπυράκια, μην τα “σπάτε”, καθώς τα βακτήριά τους θα απλωθούν και η ακμή θα χειροτερεύσει. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που δεν βουλώνουν τους πόρους, και προσπαθήστε να μην πέφτουν τα μαλλιά σας στο πρόσωπο.

Αιθέριο Έλαιο Νιαουλί. Για τραύματα, ακμή, φλεγμονές κ.α.

Συνδυασμός ξηρού/ λιπαρού
Υπάρχει περίπτωση το δέρμα σας να είναι λιπαρό στην ζώνη Τα (μέτωπο, μύτη και πηγούνι) και ξηρό στα μάγουλα. Η ξηρότητα μπορεί να επιδεινώνεται όταν ο καιρός είναι ψυχρός. Πέρα από τις τακτικές πλύσεις, χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα στις ξηρές περιοχές, αποφεύγοντας τις λιπαρές.

Τα 4 στάδια της σωστής φροντίδας

Καθαρισμός
Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός, για να απομακρύνεται η σκόνη, τα έλαια, τα νεκρά κύτταρα και τα καλλυντικά. Για λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε καθαριστικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, που ενυδατώνει και ελέγχει την παραγωγή λιπαρότητας. Για ξηρό δέρμα, τα καθαριστικά που περιέχουν γλυκολικό οξύ μπορούν να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για εξαφάνιση των ουλών και σύσφιξη δέρματος

στην μισή τιμή!

Ενυδάτωση

Το δέρμα χρειάζεται νερό, αλλά το κατάλληλο προϊόν ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Μην χρησιμοποιείτε παχιές κρέμες σε λιπαρή επιδερμίδα. Επιλέξτε μία που ενυδατώνει χωρίς να προσθέτει περισσότερη λιπαρότητα.

Θεραπεία
Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, πρέπει να αναζητήσετε μια θεραπεία. Η ακμή προκύπτει όταν οι αδένες παράγουν υπερβολική λιπαρότητα και η σκόνη και τα βακτήρια μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος. Κάποια προϊόντα κάνουν αυτό το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο. Τα προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορούν να βοηθήσουν με την ήπια ακμή. Προσοχή, όμως: το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα, και μπορεί να χρειαστεί μέχρι και ένας μήνας για θετικά αποτελέσματα.

Προστασία
Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας σε καθημερινή βάση, από τον ήλιο και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που το επηρεάζουν. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό και ενυδατική με δείκτη προστασίας 15 και πάνω. Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο στις πιο επικίνδυνες ώρες, μεταξύ 10πμ και 4μμ .

www.iatronet.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr