Πώς θα κάνω αποτοξίνωση; 6+1 τρόποι για άμεση και ολική επαναφορά

Πώς θα κάνω αποτοξίνωση; 6+1 τρόποι για άμεση και ολική επαναφορά

Πώς θα ενισχύσουμε την ικανότητα του οργανισμού μας για αποτοξίνωση.

 

Από τη Νάσια Πασχαλέρη, διαιτολόγο και υποψήφια διδάκτωρ ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονική υπεύθυνη του Natural Health Clinic, συνεργάτης του Euromedica

Ακολούθησε τα βήματα για να ενισχύσεις την ικανότητα του οργανισμού σου για αποτοξίνωση.

Τι είναι η αποτοξίνωση;
Αποτοξίνωση σημαίνει αποφυγή κυρίως ζωικών τροφών, αλκοόλ και επεξεργασμένων τροφίμων.

Η δίαιτα αποτοξίνωσης περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά, καρπούς και φρούτα. Μια τέτοιου είδους διατροφή για μικρό χρονικό διάστημα (3-7 ημέρες) δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην υγεία μας και καλό είναι να κάνουμε κάποιες φορές μέσα στο χρόνο, ειδικά σε περιόδους μετά από γιορτές ή διακοπές.

Μελέτες που έγιναν άλλωστε σε μακροβιοτικούς πληθυσμούς έδειξαν ότι κατανάλωναν 2-3 φορές την εβδομάδα ψάρι, ελάχιστο κόκκινο κρέας, πολλούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και ξεπέρασαν τα 100 χρόνια ζωής.
Ενδιάμεσα απ΄τα διαλείμματα αποτοξίνωσης ακολουθείστε διατροφή στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες σας.Προσπαθήστε να αλλάξετε συνήθειες & καθιερώστε τη μεσογειακή διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας για να αδυνατίσετε σωστά και για πάντα!

Πώς θα κάνω αποτοξίνωση; 6+1 τρόποι για άμεση και ολική επαναφορά:

1) Διώξε τις θερμίδες που πίνεις
Αν τσεκάρεις τι τρως καθημερινά σε ένα ημερολόγιο διατροφής, είναι πολύ πιθανό να καταναλώνεις άχρηστες θερμίδες και ζάχαρη μόνο από καφέδες, τσάγια, χυμούς ή αναψυκτικά. Βγάζοντας μόνο τη ζάχαρη που προσθέτει κάποιος στον καφέ του για ένα μήνα μπορεί να τον βοηθήσει να χάσει έως και 3 κιλά λίπους! Η ζάχαρη στα ροφήματα και ιδιαίτερα στον καφέ απορροφάται άμεσα από τον οργανισμό και γίνεται ευκολότερα λίπος. Μείωσέ την ή αν γίνεται βγάλε την από τα καθημερινά ροφήματά σου.

 

Η καλύτερη επιλογή ροφήματος αυτή την περίοδο είναι ένας χυμός detox όπως ο παρακάτω:

Συνταγή για χυμό detox:

2 μήλα
1 πορτοκάλι
1 αγγούρι
1 γκρέιπφρουτ

2) Συνδύασε σωστά
Οι σωστοί συνδυασμοί είναι βασικοί στη διατροφή, όχι μόνο για να αδυνατίσεις, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας. Μάθε να κάνεις μεσογειακούς συνδυασμούς, που χορταίνουν και σε διατηρούν υγιή και αδύνατη π.χ. όσπρια με ρύζι, κρέας με λαχανικά αντί για πατάτες.

3) Επίλεξε σωστά πιάτα και ποτά στην έξοδο σου
Επίλεξε σαλάτες με όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα π.χ. κόκκινα (πιπεριά), πράσινο (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι), κίτρινο (καλαμπόκι), πορτοκαλί (καρότο) και άπαχη πρωτεΐνη π.χ. κοτόπουλο, γαλοπούλα, τόνος κ.λπ.).

4) Μείωσε την πείνα έξυπνα
Όταν το αίσθημα της πείνας είναι πολύ αυξημένο, σου προτείνω να εμπλουτίσεις με περισσότερες φυτικές ίνες την ημέρα σου π.χ. αποξηραμένα φρούτα με λίγους ξηρούς καρπούς ή 1-2 κουταλιές βρώμης σε ένα γιαούρτι.

5) Επίλεξε σωστό λίπος, για να χάσεις λίπος
Ο οργανισμός χρειάζεται τα καλά λιπαρά της διατροφής, για να διώξει αποθηκευμένο λίπος από τα σημεία που δεν μας αρέσουν στο σώμα. Κόψε όλα τα ανθυγιεινά λιπαρά και εμπλούτισε τη διατροφής σου με αβοκάντο, σολομό, τόνο, σαρδέλα, λινέλαιο, ηλιόσπορους, λιναρόσπορους.

6) Επιστροφή στη φύση
Αφαίρεσε απ’ τη διατροφή σου για 3-7 μέρες κόκκινο κρέας, γάλα και επεξεργασμένα τρόφιμα (μπάρες,μπισκότα κτλ.) και ένταξε πιο πολλά φρούτα,λαχανικά,ξηρούς καρπούς,όσπρια και ψάρι.

7) Διώξε τα «3 λευκά»: Λευκή ζάχαρη – Λευκό αλεύρι – Αλάτι
Αντικατάστησε με στέβια τη λευκή ζάχαρη, αλεύρι ολικής αντί για λευκό και αλάτι βοτάνων ή με λιγότερο νάτριο αντί για κανονικό αλάτι.

Η σωστή διατροφή δεν τελειώνει σε 2,3 ή 10 μήνες. Είναι οι καθημερινές μας συνήθειες που καθορίζουν αν θα παχύνουμε ή όχι και αυτές πρέπει να αλλάξουμε!

Wheatgrass σιταρόχορτο για αποτοξίνωση (σκόνη)

Αδίαντο ή πολυτρίχι. Για κρυολόγημα -γρίπη -τριχόπτωση-κυκλοφορικό κ.α

Αιθέριο έλαιο κύμινο. Το αναλγητικό, το λιποδιαλυτικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr