Θρεπτική μάσκα χεριών από πατάτα: Θεραπεία και ανακούφιση για τις ξηρές επιδερμίδες

Θρεπτική μάσκα χεριών από πατάτα: Θεραπεία και ανακούφιση για τις ξηρές επιδερμίδες

Όταν έχετε ξηρά χέρια μια λοσιόν ή μια κρέμα μπορεί από μόνες τους να μην είναι αρκετές για να θεραπεύσουν και να ανακουφίσουν το δέρμα σας.

Θρεπτική μάσκα χεριών από πατάτα: Θεραπεία και ανακούφιση για τις ξηρές επιδερμίδες

Χρησιμοποιώντας μια σπιτική μάσκα χεριών μπορεί να πετύχετε πιο έντονη ενυδάτωση και να ηρεμίσετε πραγματικά το δέρμα σας χάρη στην καταπραϋντική δράση των φυσικών υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ακριβή μάσκα. Φτιάξτε τη δικιά σας με τα συστατικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Για τα ξερά χέρια, που υποφέρουν ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, σας προτείνουμε μια μάσκα από πατάτα και ελαιόλαδο.

Υλικά

1 μικρή πατάτα, αποφλοιωμένη

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράστε την πατάτα για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να μπορείτε εύκολα να την τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αφαιρέστε το σκεύος από την κουζίνα και στραγγίστε την πατάτα. Αφήστε την να κρυώσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μπορείτε να την αγγίξετε χωρίς να καίγεστε.

Πολτοποιείστε την πατάτα και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με
αμυγδαλέλαιο αν προτιμάτε.

Εφαρμόστε τη μάσκα στα χέρια σας. Καλύψτε προσεκτικά και τα δύο χέρια σας με το μείγμα. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, ώστε να έχει το χρόνο να διεισδύσει και να κατευνάσει το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Όταν εφαρμόζετε τη μάσκα, κάντε το απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεβγάλετε τη μάσκα. Όταν έρθει η ώρα να αφαιρέσετε τη μάσκα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Σκουπίστε απαλά τα χέρια σας με μια πετσέτα και εφαρμόστε μια κρέμα χεριών για να εξασφαλίσετε ότι τα χέρια σας θα παραμείνουν απαλά.

www.mothersblog.gr

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Δώσε κολλαγόνο στο δέρμα σου με λάδι σεντέλα ασιατική. Κατά της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr