Σούπα σελινόριζας

Σούπα σελινόριζας

Σούπα σελινόριζας

 

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ1Ω 20ΛΒΑΘΜΟΣ

ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

 

Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα που θα πάθετε ζαβλαμά.

 

#tsoulotip: Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1.500 ml ζωμό λαχανικών

100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

Λάδι τρούφας (όσο επιθυμούμε)

Αλάτι

Πιπέρι

50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα

 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

2 Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

4 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5 Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.

6 Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.

Πηγή:www.giorgostsoulis.com

Εσάνς βύσσινο.

Διαβάστε ακόμα