5 μυστικά ομορφιάς με ζάχαρη, που κάνουν θαύματα!

5 μυστικά ομορφιάς με ζάχαρη, που κάνουν θαύματα!

5 beauty χρήσεις της ζάχαρης που θα… γλυκάνουν το δέρμα σου
Μαρία Ροδίτη
Αν θες επιδερμίδα «βελούδο», δεν έχεις παρά να βάλεις αυτήν τη γλυκαντική ουσία στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

 

Ζάχαρη. Στο πρώτο άκουσμα όλες σκεφτόμαστε λαχταριστά γλυκά, κέικ και γευστική απόλαυση. Και αμέσως μετά την κατανάλωσή τους συνήθως μετανιώνουμε, γιατί ξέρουμε ότι τα περιττά κιλά παραμονεύουν. Αν και ένα γλυκό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, μπορείς να απαρνηθείς γευστικά τη ζάχαρη, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Η ζάχαρη- είτε λευκή, είτε καστανή- θεωρείται ένα σημαντικό φυσικό υλικό, το οποίο περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα και προσφέρει τρομερή ανακούφιση στις ξηρές ή ώριμες επιδερμίδες. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, το γεγονός ότι πολλά προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης της επιδερμίδας που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν ως βασικό συστατικό τη ζάχαρη. Λόγω της μορφής της, όμως, χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία κάποιων peeling απολέπισης.

Μαλακώνει τα χείλη. Βρέξε με λίγο νερό τα δάχτυλά σου, στη συνέχεια πάρε λίγη ζάχαρη και άπλωσέ τη με κυκλικές κινήσεις στα χείλη σου για να κάνεις απολέπιση.

Μαλακώνει το δέρμα στην περιοχή των ποδιών. Ανάμειξε ζάχαρη και λάδι, ανακάτεψε το μείγμα και τρίψε όλη τη φτέρνα και το κουντεπιέ. Έτσι, θα απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα και δε θα έχεις πια αφυδατωμένο δέρμα.

Καθαρίζει τα βρώμικα χέρια. Ανάμειξε το σαπούνι με λίγη ζάχαρη και απομάκρυνε από τα χέρια κάθε ίχνος ρύπου.

Μαλακώνει το δέρμα όταν κάνεις απολέπιση. Ανάμειξε μια κούπα καστανή ζάχαρη με μερικές μπανάνες και φτιάξε το πιο ενυδατικό scrub σώματος. Και θα μυρίζεις υπέροχα και θα δεις το δέρμα σου να είναι πιο απαλό από ποτέ. 

Κάνει ομαλότερο το ξύρισμα στα πόδια. Απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα απλώνοντας στα πόδια σου καστανή ζάχαρη και τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, το ξύρισμα θα είναι παιχνιδάκι.

Πηγή:www.queen.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr