10 μυστικά για να μειώσεις τις ρυτίδες από το πρόσωπο

10 μυστικά για να μειώσεις τις ρυτίδες από το πρόσωπο

Σου έχουμε τα απόλυτα μυστικά από την δερματολόγο, που αν ακολουθήσεις θα μας ευγνωμονείς

Γράφει:
Βασιλική Καρανζογιάννη

Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, τραβάς από εδώ, τραβάς από εκεί και προσπαθείς να σκεφτείς τρόπους πώς να μειώσεις τις ρυτίδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα πιο εμφανή σημεία. Μάτια, ρινοπαρειακές, μέτωπο και πόδι της χήνας είναι ενδεικτικά κάποια από αυτά.

Μπορεί οι ρυτίδες να είναι κάτι που δύσκολα αποχωρίζεσαι, όμως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν σκέφτεσαι, λοιπόν «πώς να μειώσω τις ρυτίδες;» να έχεις στο μυαλό σου αυτά που λέει και η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου, που μας αποκαλύπτει χρήσιμα μυστικά για να σβήσουμε οποιαδήποτε γραμμή δε μας ευχαριστεί.

 

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

«Οι λόγοι που εμφανίζονται οι ρυτίδες είναι πολλοί. Η αφυδάτωση μεταξύ αυτών από την ηλιακή ακτινοβολία είναι μια κατάσταση την οποία μπορεί να υποστούν όλοι οι τύποι δέρματος ακόμη και οι πιο λιπαροί» λέει η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου και προσθέτει: «Η επιδερμίδα χάνει τη φυσική της υγρασία, αγριεύει, σπάει, ξεφλουδίζει και δείχνει κουρασμένη, προετοιμάζοντας το έδαφος για ανάπτυξη πολλών ακόμη επιπλοκών που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση».

Πώς να μειώσω τις ρυτίδες; Δες παρακάτω:

Για να εμποδίσεις την αφυδάτωση στο δέρμα χρησιμοποίησε πιο πλούσιες υφές που θα ξεδιψάσουν και θα διατηρήσουν για περισσότερο τη βελούδινη όψη της. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και το δέρμα σε τραβάει χρησιμοποίησε και μια θρεπτική κρέμα νύχτας.

Αγόρασε ένα ενυδατικό βιταμινούχο serum και άπλωνέ το καθημερινά πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα σου. Επειδή είναι λεπτόρευστο έχει καλύτερη διείσδυση στον επιδερμικό ιστό, ενώ η κρέμα στη συνέχεια σφραγίζει τα ενυδατικά του στοιχεία μέσα στα κύτταρα.

Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ scrub για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά χρησιμοποίησε μια μάσκα ενυδάτωσης.

Μην χρησιμοποιείς καθαριστικά σαπούνια εκτός και αν είναι ειδικά για αφυδατωμένες επιδερμίδες. Προτίμησε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα ή αφρίζοντα καθαριστικά χωρίς σαπούνι.

Απόφυγε το σκληρό νερό της βρύσης πάνω στο δέρμα του προσώπου σου. Να χρησιμοποιείς καλύτερα ενυδατικά σπρέι με ιαματικό νερό. Προσπάθησε να κοιμάσαι ανάσκελα ή στο πλάι ώστε να μην τσαλακώνεται η επιδερμίδα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και να κοιμάσαι καλά. Πέρα από τα οφέλη του ύπνου στο δέρμα και τον οργανισμό, όταν κοιμόμαστε ξεκουράζονται και οι μύες του προσώπου αφού δεν κινούνται. Έτσι το πρόσωπο οξυγονώνεται ομοιόμορφα.

Φόρα πάντοτε τα γυαλιά σου ακόμη και στη σκιά, ώστε να αποφεύγεις τη συνοφρύωση. Οι έντονες ρυτίδες στις γωνίες των ματιών ή ανάμεσα στα φρύδια προκαλούνται από μικρές συσπάσεις των μυών, μια αντανακλαστική κίνηση προστασίας από το έντονο ηλιακό φως.

Να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου από μέσα. Πίνε το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα, και χυμούς από φρούτα τσάι από βότανα και ροφήματα χωρίς αλκοόλ και καφεΐνη. Θυμήσου: Για κάθε καφεϊνούχο ποτό πρέπει να πίνεις διπλάσια ποσότητα νερό.

Για ενυδάτωση, αναζήτησε συνθέσεις με αλόη βέρα, υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη. Αν το πρόβλημα με τις ρυτίδες είναι έντονο, έλεγξε για συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη, όπως οι βιταμίνες Ε, C, τα AHA, φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση κ.ά.

www.missbloom.gr

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Κρέμα νύκτας-ρετινόλης και υαλουρονικού, «Τotal Age Correction Cream.»

BEAUTY O PEPTIDE LIFT-CREAM. Κρέμα ανάπλασης για άνδρες και γυναίκες.

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr