Πρόληψη και αντιμετώπιση λεπτών γραμμών | Οι σύμμαχοι κάθε δεκαετίας

Πρόληψη και αντιμετώπιση λεπτών γραμμών | Οι σύμμαχοι κάθε δεκαετίας

Ποια είναι η κατάλληλη skincare ρουτίνα στη δεκαετία των 20, των 30 και των 40 για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών;

Βίκυ Χριστοπούλου

Ήδη από τη δεκαετία των 20 και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε στο κατώφλι των 30, οι ρυθμοί κυτταρικής ανανέωσης φθίνουν και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, με αποτέλεσμα να ξεκινά σιγά σιγά η γήρανση της επιδερμίδας. Η γενετικά προκαθορισμένη βιολογική γήρανση ευθύνεται μόλις για το 20% των ρυτίδων, ενώ για το υπόλοιπο 80% ευθύνονται το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που μια σωστή skincare ρουτίνα αποτελεί το κλειδί για την πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας και το σχηματισμό των λεπτών γραμμών στο πρόσωπο.

Τι είναι οι λεπτές γραμμές;
Πρόκειται για μικρές πτυχώσεις, οι οποίες σχηματίζονται στα σημεία που αποτυπώνονται οι εκφράσεις του προσώπου, όπως στις γωνίες των ματιών, γύρω από τα χείλη και το μέτωπο. Όσο φθίνει η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην επιδερμίδα, κατά την 4η και 5η δεκαετία της ζωής, τόσο πιο εμφανείς γίνονται.

Μπορεί η αποφυγή τους να είναι αδύνατη, ωστόσο η καθυστέρηση της εμφάνισής τους είναι πιθανή με την υιοθέτηση μιας προσεκτικά σχεδιασμένης ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σε κάθε δεκαετία:

Δεκαετία των 20
Μπορεί οι ρυθμοί του κυτταρικού μεταβολισμού να βρίσκονται στο ζενίθ τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει η προστασία της επιδερμίδας από τις λεπτές γραμμές. Βασική απειλή της καλής της υγείας της είναι η πολύωρη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία με τον καιρό μπορεί να προκαλέσει φθορές στα κύτταρα και να οδηγήσει στη δημιουργία λεπτών γραμμών. Επιτακτική λοιπόν θεωρείται η χρήση αντηλιακού σε καθημερινή βάση και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

Δεκαετία των 30
Αυτή είναι η δεκαετία που ξεκινούν οι λεπτές γραμμές να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων οξειδωτικού στρες και της καθημερινής έκθεσης σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες. Εξίσου βλαβερή θεωρείται και η έκθεση της επιδερμίδας στο μπλε φως από τις οθόνες των smartphones, tables και υπολογιστών. Η υπερέκθεση αυτή στο μπλε φως επηρεάζει το DNA των κυττάρων του δέρματος, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στη δομή και τις λειτουργίες τους. Επιπλέον, η χρήση των ηλεκτρικών συσκευών με μπλε φως τη νύχτα, μπερδεύει τον οργανισμό, ο οποίος θεωρεί λανθασμένα ότι είναι ακόμα μέρα, με αποτέλεσμα να παραμένει “ξύπνιος” και η φυσική διαδικασία νυκτερινής επιδιόρθωσης των κυττάρων να σταματά και να διαταράσσονται οι βιολογικοί ρυθμοί του οργανισμού.

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς

Σε αυτή τη δεκαετία, ο Νο.1 σύμμαχος κατά των λεπτών γραμμών είναι η ρετινόλη, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά συστατικά κατά της γήρανσης της επιδερμίδας που διαθέτει η σύγχρονη κοσμετολογία. Αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση.

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Δεκαετία των 40
Σε αυτή τη δεκαετία, παύει να υφίσταται το άγχος για την πρόληψη των λεπτών γραμμών και ξεκινά το άγχος για την πρόληψη των ρυτίδων. Το αντηλιακό και η ρετινόλη θα πρέπει να εξακολουθούν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της skincare ρουτίνας, ενώ επιπλέον όπλο στη φαρέτρα σας μπορούν να γίνουν τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, και τα πεπτίδια, που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ποντάρετε σε κρέμες με υαλουρονικό οξύ, οι οποίες μπορούν να “γεμίσουν” τις λεπτές γραμμές και να αποτρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ρυτίδες.

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

Serum βιταμίνης C απο τα μυστικά ομορφιάς

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr