Πώς να χάσεις βάρος εύκολα (αποφεύγοντας τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι)

Πώς να χάσεις βάρος εύκολα (αποφεύγοντας τα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι)

Καταγράψαμε τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους σαμποτάρουμε μόνοι την προσπάθεια να αδυνατίσουμε.
Προσπαθείτε να αδυνατίσετε εδώ και πολύ καιρό, πηγαίνετε σε γυμναστήριο, έχετε μειώσει τις θερμίδες και τις ποσότητες, αλλά ο δείκτης της ζυγαριάς έχει κολλήσει. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν λάθη που κάνουμε συχνά και καλό είναι να αποφεύγουμε ώστε να τα καταφέρουμε:

Παραλείπουμε το πρωινό
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το πρωινό είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα, γι’ αυτό και αρκετοί αναφέρονται σε αυτό με τη φράση «το πρωινό του βασιλιά». Αυτό το γεύμα λοιπόν, με το οποίο ξεκινάμε τη μέρα, πρέπει να είναι πλούσιο, να μας προσφέρει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, δεν είναι σοφό να παραλείπουμε ούτε μεσημεριανό και βραδινό, με το τελευταίο να είναι αισθητά πιο ελαφρύ. Σε περίπτωση που το κάνουμε με το σκεπτικό να χάσουμε βάρος, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να καταφύγουμε σε λανθασμένες διατροφικές επιλογές, φορτωμένες με παραπάνω θερμίδες.

Καταναλώνουμε αλκοόλ
Μπορεί ένα ποτηράκι κρασί τη μέρα να θεωρείται ότι κάνει καλό στην καρδιά, όμως το συγκεκριμένο ποτό δεν είναι αυτό στο οποίο καταφεύγουμε συνήθως. Αποφύγετε κοκτέιλ και αλκοολούχα σκευάσματα σε μια βραδινή σας έξοδο και σίγουρα αποφύγετε να καταναλώσετε πάνω από ένα. Επίσης, κοιτάζετε τις ετικέτες στα αναψυκτικά, καθώς πολλά είναι φορτωμένα με αρκετές θερμίδες.

Ξεχνάμε τα φρούτα…
… και τις σαλάτες που λειτουργούν σωτήρια σε κάθε μας γεύμα, αφού προάγουν την καλά λειτουργία του εντέρου αλλά και το αίσθημα του κορεσμού. Φροντίστε να έχετε μαζί σας 2-3 φρούτα για σνακ κάθε φορά που έχετε λιγούρες.

Εμμένουμε στις θερμίδες
Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίσης θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και αναφερόμενοι στο πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά, πλούσια σε λιπαρά, οι ειδικοί κάνουν λόγο για «άχρηστες θερμίδες», καθώς δεν έχουν θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες. Επομένως, μην στερηθείτε τη μπανάνα που έχει κάλιο και άλλα πολύτιμα συστατικά ή τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και προτιμήστε τα από ένα χαμηλών θερμίδων, αλλά άκρως λιπαρό, γεμάτο ζάχαρη, σνακ.

elle.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού.

Διαβάστε ακόμα