6 skincare συστατικά (και οι κατάλληλοι συνδυασμοί) που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

6 skincare συστατικά (και οι κατάλληλοι συνδυασμοί) που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Αν παίξεις έξυπνα και επιλέξεις προιόντα με δραστικά συστατικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, θα δεις αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ. Ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό και δεν θα χάσεις.

Φώτο: allanaramaa

Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να εντάξεις τα δραστικά συστατικά (“actives” θα τα δεις να αναφέρονται) στην skincare ρουτίνα σου με απόλυτη επιτυχία αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όσο τα χρησιμοποιείς. Ο λόγος; Οι λάθος συνδυασμοί μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό στην επιδερμίδα σου, να την ερεθίσουν ή απλά να μηδενίσουν την δράση των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Για να μην κάνεις κανένα λάθος και να υποδεχτείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα την πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού σου κράτα σημειώσεις γιατί δημιουργήσαμε για ‘σένα τον πληρέστερο οδηγό.

Υαλουρονικό οξύ + οξέα AHA ή BHA

υαλουρονικό οξύ τζελ

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Μην σε τρομάζει το “οξύ” – τα συστατικά αυτά είναι πολύ ήπια για την επιδερμίδα και μάλιστα λειτουργούν εξαιρετικά σε κάθε τύπο δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ που “τραβά” την υγρασία της ατμόσφαιρας και την φυλακίζει στην επιδερμίδα είναι το τέλειο επόμενο μετά από ένα toner ή κάποιο προϊόν με απολεπιστικά οξέα (γλυκολικό, λακτικό, σαλικυλικό) που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζουν το δέρμα για ενυδάτωση.

Αντιηλιακό + Βιταμίνη C

Serum βιταμίνης C

Η βιταμίνη C είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και η δράση του συνδυάζεται άψογα με την προστασία που χαρίζει το αντιηλιακό, θωρακίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα. Έρευνες έχουν δείξει μάλιστα ότι με τον συνδυασμό αυτό προστατεύουμε μακροπρόθεσμα την επιδερμίδα μας από φωτογήρανση και κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο.

Βιταμίνη C + βιταμίνη Ε

Serum βιταμίνης C

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά η βιταμίνη Ε προστατεύει την επιδερμίδα από περιβαλλοντικούς παράγοντες και γι’αυτό είναι τοπ επιλογή που πρέπει να συνδυαστεί με την βιταμίνη C. Οι βιταμίνες αυτές αλληλοσυμπληρώνονται και μπουστάρουν η μια τη δράση της άλλης καθώς η Ε είναι λιποδιαλυτή και η C υδατοδιαλυτή. Εισχωρούν διαφορετικά στην επιδερμίδα και της χαρίζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Ρετινόλη + Υαλουρονικό οξύ

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικά Ομορφιάς.

Το υαλουρονικό οξύ είναι πολύ ήπιο, γι’αυτό άλλωστε είναι ιδανικό για για layering με πιο δραστικά συστατικά. Ο λόγος είναι απλός το υαλουρονικό δημιουργεί μια προστατευτική επιφάνεια που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα και την προστατεύει από την ξηρότητα που συχνά συνοδεύει την χρήση ρετινόλης.

Οξέα ΑΗΑ + οξέα ΒΗΑ

Η διαδοχική χρήση οξέων ΑΗΑ και ΒΗΑ είναι από τους καλύτερους τρόπους να κάνεις απολέπιση χωρίς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα με κόκκους. Τα ΒΗΑ εισχωρούν σε βάθος ενώ η δράση των ΑΗΑ επικεντρώνεται στην επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεις το πρόβλημα από κάθε του πλευρά.

elle.gr

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr