Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 – Τάσεις της μόδας

Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 – Τάσεις της μόδας

Ένα από τα μέρη του σώματός μας που φροντίζουμε να περιποιούμαστε και να αναδεικνύουμε είναι τα νύχια μας. Οι τάσεις της μόδας στα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 είναι έτοιμες να μας και σας υποδεχθούν. Για να τα φροντίζουμε /-ετε με τέτοιον τρόπο που να συμφωνεί κάθε σεζόν με τις κορυφαίες και πιο hot προτάσεις των πιο αναγνωρισμένων σχεδιαστών και οίκων μόδας.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Πρωταγωνιστικό στοιχείο σε όλα τα fashion weeks αποτέλεσε η φυσικότητα· καθώς είδαμε πολλές, πολλές φορές κοντά νύχια, νύχια στο φυσικό σχήμα και μήκος, ελαφριά βαμμένα με απαλά χρώματα, διαφανή χρώματα ή με ένα μικρό σημείο τους βαμμένο. Βέβαια, δεν απουσιάσαν και προτάσεις σχετικές με εντονότερα μανικιούρ. Όπως είναι τα μακριά στιλέτο νύχια (τα οποία δε λένε να βγουν από τη μόδα!), και τα κατακόκκινα νύχια (χρώμα που όπως έχουμε αναφέρει ξανά φέτος πρωταγωνιστεί παντού στη μόδα, βλ. τα Χρώματα Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 – Τάσεις της μόδας).

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020
Αναφορικά με το μήκος και το σχήμα των νυχιών:

1. Κοντά και φυσικά
Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020

Ίσως και η νούμερο ένα από τις τάσεις της μόδας στα μήκη και σχήματα για τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 να είναι αυτή: τα νύχια που έχουν το κοντό φυσικό τους μέγεθος και σχήμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φυσικότητας που, όπως προλογίσαμε, υπήρξε έντονα στις φετινές πασαρέλες.


Μπορείτε να κόβετε τα νύχια σας ανά 2 εβδομάδες περίπου ώστε να διατηρούν το κοντό μήκος τους ή να τα λιμάρετε σχεδόν ανά εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά τα χρώματα που τους ταιριάζουν, μαντέψτε…! Όλα τους ταιριάζουν, και σε αυτό συμφωνούν σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές μόδας και οι υπεύθυνοι για τις παρουσιάσεις των μοντέλων.

Άρα, μπορείτε να είστε σύμφωνες με τα top trends, ενώ παράλληλα συνδυάζετε: α) πρακτικότητα (τα κοντά νύχια είναι απολύτως άνετα και πρακτικά), β) υγιεινή (στα μακριά νύχια από κάτω συσσωρεύονται πολύ εύκολα μικρόβια), γ) κομψότητα και περιποίηση (τα νύχια αυτά φανερώνουν μια γυναίκα που τα φροντίζει, που επιμελείται την εικόνα της και είναι κομψή).

2. Σχετικά μακριά και οβάλ

Αποτελεί το δεύτερο από τα τρία βασικότερα μήκη και σχήματα στις τάσεις της μόδας γύρω από τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. Από το feedback που λαμβάνουμε, έχουμε την άποψη πως συνιστά κι ένα από τα αγαπημένα μήκη και σχήματα νυχιών των κοριτσιών και των γυναικών όλων των ηλικιών. Και όχι αδίκως, θα λέγαμε.

Χρειάζονται λίγη υπομονή μέχρι να φτάσουν σε ένα μέτριο μήκος και να μπορέσετε να επιτύχετε το σωστό οβάλ σχήμα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα σας δικαιώνει. Διότι, το οβάλ σχήμα ταιριάζει σε όλα τα δάκτυλα, από τα πιο μακριά και λεπτά έως τα πιο κοντά και παχιά. Ενώ, το μεσαίο μήκος τους, χαρίζει επιπλέον μήκος, θηλυκότητα και sexiness στην εκάστοτε γυναίκα. Μπορεί να μην είναι τόσο πρακτικά όσο είναι τα σύριζα κομμένα – φυσικά νύχια. Αλλά δεν είναι και εντελώς άβολα ή μη πρακτικά, όπως τείνουν να είναι για τις περισσότερες γυναίκες τα πολύ μακριά στιλέτο νύχια.

3. Μακριά μυτερά (στιλέτο)Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020

Εδώ και μερικά χρόνια, τα μακριά νύχια που είναι πολύ μυτερά στο εμπρόσθιο τμήμα τους εντοπίζονται μέσα στα top trends. Να οφείλεται στο ότι πολλές διασημότητες του Hollywood τα αγαπούν και τα προβάλλουν ή και προωθούν συστηματικά; Να οφείλεται στο ότι πολλά κορίτσια και γυναίκες τα επιλέγουν κατά κόρον; Να οφείλεται στο ότι από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν ως τάση αποτέλεσαν κάτι καινοτόμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα μανικιούρ;

Όπου κι αν οφείλεται, σημασία εν προκειμένω έχει να πούμε πως πράγματι συνεχίζουν να είναι εντός μόδας. Και μάλιστα εντός των κυριότερων προτάσεων των ειδικών του χώρου σε ό,τι αφορά στα σχήματα και στα μήκη των νυχιών των άνω άκρων μας. Ξέρουμε ότι κάποιες από εσάς θα χαρείτε ιδιαιτέρως με αυτό το νέο, ενώ άλλες όχι. Έτσι, γίνεται, άλλωστε με κάθε πρόταση/τάση που έχει ένα ιδιαίτερο ύφος.

Αναφορικά με τα χρώματα στα βερνίκια των νυχιών:

4. Το κλασικό γαλλικό μανικιούρ

Το κλασικό, διαχρονικό, και σταθερά εντός μόδας French manicure δεν απουσιάζει φυσικά από τις τάσεις της μόδας στα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. Ίσως και να μην υπάρχει γυναίκα που να μην το έχει δοκιμάσει στα νύχια της τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Ενώ σίγουρα είμαστε αρκετές οι γυναίκες που το επιλέγουμε επανειλημμένα στα νύχια τόσο των άνω όσο και των κάτω άκρων μας.

Οι λόγοι είναι πολλοί, και ενδεικτικά ας αναφερθούμε σε μερικούς: αποτελεί την εύκολη λύση για κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας, δείχνει κομψά και περιποιημένα τα δάκτυλά μας, δεν θέτει κανέναν περιορισμό στο outfit, στην ηλικία, στο πού θα βρισκόμαστε κ.λπ., είναι εξίσου όμορφο σε κοντά αλλά και σε λίγο ή περισσότερο μακριά νύχια, σε στρογγυλεμένα, τετραγωνισμένα, φυσικά ή μυτερά νύχια, δύσκολα δε θα αρέσει στους άλλους (π.χ. στο σύντροφο).

5. Με μερικές πινελιές χρώματος

Και πέρυσι υπήρξε η αντίστοιχη πρόταση. Αφορά το βάψιμο ενός μικρού τμήματος κάθε νυχιού των χεριών, ενώ το υπόλοιπο να μένει είτε εντελώς άβαφο είτε αμυδρά βαμμένο. Αμυδρά βαμμένο μπορεί σημαίνει συνήθως τη χρήση ενός διάφανου ή ημιδιάφανου ροζ ή μπεζ μανό.

Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε μόλις έναν ενδεικτικό τρόπο να βάψετε τα νύχια σας βάσει της συγκεκριμένης τάσης. Μία ή δύο πλάγιες λωρίδες στο μέσο του νυχιού με ένα βερνίκι βάσης σε ημιδιάφανη nude απόχρωση. Εσείς μπορείτε να παίζετε με ό,τι σας αρέσει κάθε φορά, διαμορφώνοντας συνεχώς διαφορετικά μεταξύ τους, ξεχωριστά, παιχνιδιάρικα, γλυκά, κομψά μανικιούρ, που σας αλλάζουν την εικόνα, το ύφος και την … ψυχική διάθεση!

6. Nude αποχρώσεις

Τα nude χρώματα είναι full αγαπημένα από τις περισσότερες γυναίκες για ποικίλους λόγους. Είναι πολύ κοντά στους φυσικούς μας τόνους, γεγονός που έχει τουλάχιστον 2 θετικά: πρώτον, ολοκληρώνουν δίχως υπερβολές ή ρίσκο, με όμορφο, εκλεπτυσμένο και κομψό τρόπο την εμφάνισή μας· δεύτερον, ακόμη κι αν σε κάποιο σημείο χαλάσει το μανικιούρ, η «ζημιά» δεν είναι έντονη, ευδιάκριτη ούτε ενοχλητική.

Είναι από τις πιο safe επιλογές από άποψη χρώματος που μπορεί η καθεμία από εμάς να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για οποιαδήποτε περίσταση και σε κάθε εμφάνιση. Τα χρώματα αυτά κάνουν τα νύχια να φαίνονται περιποιημένα και φροντισμένα, chic και elegant, ενώ φανερώνουν και μια γυναίκα με τα ίδια γνωρίσματα. Αναμφίβολα είναι μέσα στις κορυφαίες τάσεις της μόδας σχετικά με τα γυναικεία Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020, που οι περισσότερες θα ακολουθήσουμε με αγάπη και ευκολία.

7. Κίτρινο χρώμα

Ένα χρώμα ιδιαίτερο, ξεχωριστό, που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο. Ένα χρώμα φρέσκο και ζωηρό, που αναμφισβήτητα αρμόζει στην εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ένα χρώμα που τονίζει και κοσμεί όχι μόνο τα δάκτυλά μας, αλλά και ολόκληρη την εμφάνισή μας. Μπορεί να ταιριάξει άψογε με κάθε στυλ και look – από το πιο casual ή denim πρωινό έως το πιο επίσημο και βραδινό.

Να προσθέσουμε, επίσης, πως με το καλοκαιρινό μαύρισμα, το χρώμα αυτό στα νύχια είναι φανταστικό!

8. Animal prints στα νύχια

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα απουσίας τους, τα animal prints έρχονται ξανά στις πασαρέλες. Και εντάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες από τις τάσεις της μόδας για τα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. Ζεβρέ, λεοπάρ , τιγρέ και ό,τι μπορεί να αποτελέσει animal print είναι και εντός μόδας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε μόνες σας ένα τέτοιο μοτίβο σε ένα ή περισσότερα νύχια κάθε χεριού σας. Αλλά, εάν δεν το πολυέχετε, μια μανικιουρίστ θα σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό που πρέπει να κρατήσετε ως συμβουλή, εάν θέλετε να συμβαδίσετε με τη μόδα, είναι πως το σχέδιο πρέπει να καλύπτει ένα ή δύο νύχια εάν είναι σε όλο το νύχι (κι όχι μόνο στο tip του π.χ.), όπου τα υπόλοιπα νύχια πρέπει να είναι βαμμένα σύμφωνα με τις υπόλοιπες από τις τάσεις που αναφέρουμε. Δηλαδή είτε πολύ απαλά σχεδόν άβαφτα, είτε σε nude, είτε σε κόκκινες αποχρώσεις κ.λπ.

9. Με προστιθέμενες πέρλες

Οι πέρλες και συγκεκριμένα οι μικρές πέρλες, όπως οι εικονιζόμενες, εμφανίστηκαν πολύ συχνά στα fashion weeks. Για το λόγο αυτό θα αποτελούσε παράλειψη από πλευράς μας η αποσιώπησή τους από τις τάσεις της μόδας στα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020. Κάθε σεζόν βλέπουμε οι σχεδιαστές να προσθέτουν 3D αντικείμενα στα γυναικεία νύχια. Φέτος, πέραν των άλλων, οι μικρές περλίτσες ήταν οι κυρίαρχες.

Μπορείτε να προσθέτετε μία τέτοια πέρλα σε οποιαδήποτε χρώμα στο κέντρο της βάσης των νυχιών σας. Μπορείτε να βάζετε σκόρπιες περισσότερες πέρλες σε ένα ή περισσότερα νύχια των χεριών σας και να είστε κομψές και αξιοπρόσεκτες. Και, τέλος, να μην ξεχάσουμε να πούμε πως οι πέρλες στα νύχια είναι και το πιο safe, το πιο hot, το πιο όμορφο και αξιοπρόσεκτο μανικιούρ για νύφες.

10. Το απόλυτο κόκκινο μανικιούρ

Η πιο σέξι, η πιο hot, η πιο θηλυκή πρόταση από όλες: το κατακόκκινο βερνίκι στα νύχια. Είτε στα κοντά νύχια που έχουν το φυσικό τους μέγεθος είτε στα λίγο πιο μεγαλωμένα και οβάλ είτε ακόμη και στα πολύ μακριά και μυτερά (στιλέτο) νύχια, το απόλυτο κόκκινο χρώμα είναι must. Το χρώμα αυτό είναι ιδανικό και ταιριαστό για όλη την ημέρα, κάθε σεζόν, σε κάθε περίσταση. Μπορεί να μας βγάλει πολύ εύκολα από τη δύσκολη απόφαση τού πώς να φτιάξουμε τα νύχια μας. Ενώ, φυσικά, δεν υπάρχει περιορισμός στο με τι ρούχα, αξεσουάρ κ.λπ. θα συνδυαστεί, μιας και πηγαίνει με τα πάντα, αναδεικνύοντας τα άκρα μας και τη θηλυκότητά μας.

Εκτός από τις τάσεις της μόδας στα Νύχια Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020, μην ξεχνάτε ότι το είδαμε και αλλού. Για παράδειγμα, στη λίστα με τα κορυφαία Χρώματα για τη σεζόν από την Pantone, καθώς και στις 6 κυρίαρχες τάσεις για τα Χρώματα μαλλιών 2020.

Πώς σας φάνηκαν οι φετινές τάσεις για τα νύχια; Κατά πόσο μείνατε ικανοποιημένες; Ποιες σκοπεύετε να δοκιμάσετε; Εμείς, πάντως, θα προτείναμε να δοκιμάσετε τις περισσότερες!!

www.dynamikhgynaika.gr

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα