Το θαύμα κατά της τριχόπτωσης ! Για πολλά και γερά μαλλιά σε δύο εβδομάδες.Super συνταγή από ειδικό!

Το θαύμα κατά της τριχόπτωσης ! Για πολλά και γερά μαλλιά σε δύο εβδομάδες.Super συνταγή από ειδικό!

Είναι, εντέλει, η γλυκοπατάτα το ισχυρότερο «φάρμακο» για την τριχόπτωση.

Οι ειδικοί εξηγούν πώς και γιατί μια μάσκα από γλυκοπατάτα εγγυάται πυκνά, δυνατά και υγιή μαλλιά.
Για όσους πιστεύουν στη δύναμη των φυσικών συστατικών και τα οφέλη που προσφέρουν στην ομορφιά και την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, χωρίς πραγματικά να ξέρουν το γιατί, έρχεται η επιστήμη να το επιβεβαιώσει. Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, μπορεί να κάνει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους να ενδώσουν:

«Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μπορούν όχι μόνο να προσθέσουν ενέργεια και προστασία το σώμα σας από ασθένειες, αλλά και να δημιουργήσουν τις πιο αποτελεσματικές, εύκολες και ανέξοδες θεραπείες για τα πιο κοινά προβλήματα υγείας και ομορφιάς», λέει η Dr. Emma Wedgeworth, κλινική ερευνήτρια δερματολογίας στο παγκοσμίου φήμης St. John’s Institute of Dermatology του Λονδίνου. «Πάρτε τις γλυκοπατάτες, για παράδειγμα», συνεχίζει. «Εκτός από τα πολλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία του οργανισμού, οι γλυκοπατάτες αποτελούν ένα αληθινό ελιξίριο ομορφιάς». Όπως επισημαίνει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, η έλλειψη σιδήρου στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν: δυσκολία στην αναπνοή, κόπωση και έλλειψη ενέργειας, χλωμό δέρμα και σταδιακή έως αιφνίδια απώλεια μαλλιών. Και οι γλυκοπατάτες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Κορεατών ερευνητών (η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Korean Medical Science), αναπληρώνουν εντυπωσιακά τη σχέση μεταξύ ανεπάρκειας σιδήρου και απώλειας μαλλιών.

«Αυτή η σούπερ τροφή είναι γεμάτη με βιταμίνες Α, C, D, E και δεκάδες άλλα αντιφλεγμονώδη συστατικά, τα οποία είτε τα καταναλώνετε, είτε -κυρίως- τα απλώνετε κατευθείαν στο τριχωτό της κεφαλής σας, έχουν την ιδιότητα να αναπλάθουν τα ασθενή θυλάκια, προάγοντας την υγεία, τη δύναμη και την αντοχή των μαλλιών σας, γεγονός που συνεπάγεται ελαχιστοποίηση της εμφάνισης τριχόπτωσης», τονίζει η Dr. Wedgeworth.
Η συνταγή για μάσκα μαλλιών με γλυκοπατάτα, που καταπολεμά την τριχόπτωση: Από το βιβλίο της ειδικής τριχολόγου Sabrina Snow, με τον τίτλο 50 Organic Natural Hair Care Recipes, διαβάζουμε:

– Κόψτε μια ελαφρώς βρασμένη γλυκοπατάτα σε μικρούς κύβους και στη συνέχεια πολτοποιήστε μέχρι να γίνει πουρές.

– Όση ώρα βράζει η γλυκοπατάτα (5 λεπτά), σε ένα μπολ ανακατέψτε δύο κουταλιές γιαούρτι με ένα κουταλάκι μελιού.

– Προσθέστε στο μπολ την πολτοποιημένη γλυκοπατάτα μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο και ένα κουτάλι λάδι καρύδας και ανακατέψτε καλά.

– Μόλις το μείγμα ομοιογενοποιηθεί, απλώστε τη μάσκα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά ανά τμήμα, φροντίζοντας να καλύψετε κάθε σκέλος από τις ρίζες στις άκρες εκτελώντας κινήσεις μασάζ.

– Αμέσως μετά, καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου και περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα.

– Ξεπλύνετε με πλούσιο χλιαρό νερό, λουστείτε και ξεβγάλτε κανονικά.

«Δυο φορές τη βδομάδα αρκούν για να δείτε την αντιστροφή της τριχόπτωσης να συμβαίνει», γράφει η Snow.

www.clickatlife.gr

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr