Άτονα και θαμπά μαλλιά; Δείτε πως θα κάνετε ρεφλέ στο σπίτι!

Άτονα και θαμπά μαλλιά; Δείτε πως θα κάνετε ρεφλέ στο σπίτι!

Ρεφλέ στα μαλλιά: Απαραίτητο για ξανθές και κόκκινες αποχρώσεις + Πώς να το κάνετε μόνες

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

Αν έχετε βάψει τα μαλλιά σας, ιδιαίτερα σε αποχρώσεις ξανθές αλλά και ζεστές, όπως σοκολατί, κόκκινο, χάλκινο, και παρατηρείτε ότι το χρώμα σας ξεθωριάζει αρκετά εύκολα, τότε αυτό που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί είναι το επονομαζόμενο ρεφλέ στα μαλλιά. Πρόκειται για μία εντελώς ακίνδυνη διαδικασία, που δεν «απειλεί» σε καμία περίπτωση την υγεία των μαλλιών σας, αντιθέτως τους προσφέρει λάμψη και επιτρέπει στο βαμμένο χρώμα να παραμείνει ζωντανό και έντονο. Μάλιστα, το γυναικείο διαδικτυακό περιοδικό Δυναμική Γυναίκα θα σας παρουσιάσει αναλυτικά όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να κάνετε μόνες σας το ρεφλέ στα μαλλιά σας χωρίς να έχετε καμία φοβία.

Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι το ρεφλέ στα μαλλιά, πώς γίνεται, καθώς επίσης και πώς θα μπορούσε η καθεμία από εσάς να κάνει ρεφλέ στα μαλλιά της ή ακόμα και στα βαμμένα μαλλιά κάποιας φίλης ή συγγενούς της!

Ρεφλέ στα μαλλιά: Απαραίτητο για ξανθές και κόκκινες αποχρώσεις + Πώς να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι

Ρεφλέ στα μαλλιά: Τι είναι;

Το ρεφλέ στα μαλλιά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα από τα μυστικά του χώρου της κομμωτικής, μία τεχνική διεργασία που μπορούν τόσο οι κομμωτές όσο κι εσείς οι ίδιες να κάνετε στα βαμμένα μαλλιά σας προκειμένου να μην ξεθωριάζει η βαφή σας, να μη φαίνεται θαμπό το χρώμα κι άρα το μαλλί σας γενικότερα, αντιθέτως το χρώμα να διατηρείται αναλλοίωτο, ζωηρό και έντονο και τα μαλλιά σας φρέσκα και καλοβαμμένα.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Πώς φτιάχνεται;

Σε γενικές γραμμές, το ρεφλέ στα μαλλιά παρασκευάζεται με 2 τρόπους:

Α) Με την ανάμειξη του σαμπουάν, της απόχρωσης της βαφής με την οποία βάφετε τα μαλλιά σας και οξυζενέ μικρής οξύτητας.

Β) Με την ανάμειξη χρωμογαλακτώματος ( = βαφή χωρίς αμμωνία ) και οξυζενέ μικρής οξύτητας.

Και οι δύο τρόποι συνιστούν απλώς εναλλακτικές μεθόδους για την εφαρμογή του ρεφλέ στα μαλλιά που είναι βαμμένα είτε ολόκληρα είτε σε κάποια σημεία τους με χρώματα που θα αναφέρουμε και εν συνεχεία. Έχουν τα ίδια αποτελέσματα αν εφαρμοστούν σωστά, συνεπώς δεν έχει σημασία εάν εσείς οι ίδιες ή ο κομμωτής σας επιλέξετε να κάνετε το ρεφλέ στα μαλλιά σας με χρωμοσαμπουάν ή με βαφή και σαμπουάν.

Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανο.Αύξηση τριχοφυΐας-Σύσφιξη-Τόνωση.

Μαγιά μπύρας για γερούς μυς για ακμή νύχια και μαλλιά.

Δαφνέλαιο. Το δυναμωτικό των μαλλιών απο τα μυστικά ομορφιάς.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Σε ποια χρώματα είναι απαραίτητο;

Το ρεφλέ στα μαλλιά αποτελεί μία τεχνική εργασία που είναι ευρύτατα διαδεδομένη ανά τον κόσμο και έχει επικρατήσει η πραγματοποίησής της μετά το βάψιμο των μαλλιών με χρώματα όπως το κόκκινο, το βυσσινί, το μπορντό, το μοβ, το χάλκινο κι άλλες τέτοιες ζεστές αποχρώσεις καθώς και μετά από ξανθά χρώματα, όπως το σαντρέ και το ντορέ. Φυσικά, εφαρμόζεται τόσο σε μαλλιά που είναι βαμμένα όλα εν γένει με το ίδιο χρώμα σε όλη την έκτασή τους, όσο και βαμμένα τμήματα μαλλιών. Στην τελευταία περίπτωση εντάσσονται οι ανταύγειες που είναι σε ξανθές ή ζεστές αποχρώσεις άλλων χρωμάτων, καθώς επίσης και είδη βαψίματος του τύπου ombre, sombre, balayiaz και λοιπά.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Πότε μπορεί να γίνει;

Η διαδικασία αυτή είναι κατάλληλη να πραγματοποιηθεί είτε αμέσως μετά τη βαφή ή τις ανταύγειες, αφού έχουν μόλις ξεπλυθεί από τα μαλλιά, είτε σε διάστημα μέχρι 3 εβδομάδων από την ημέρα του βαψίματος. Όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα αναφορικά με το επιτεύξιμο αποτέλεσμα.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Τι επιτυγχάνεται;

Αυτό που επιτυγχάνει η εν λόγω τεχνική εργασία στα γυναικεία ( γιατί όχι και ανδρικά; ) βαμμένα μαλλιά κατ’ ουσίαν το έχουμε προαναφέρει. Ας τα πούμε, όμως, όλα μαζί ξανά ώστε να είμαστε σίγουρες ότι έχετε κατανοήσει το λόγο για τον οποίο χρειάζεται να κάνετε ρεφλέ στα μαλλιά σας! Έχουμε και λέμε…:

Ευνοεί το χρώμα ( είτε σε όλο το μαλλί είτε στις ανταύγειες ) να «φτάσει» στην επιθυμητή απόχρωση. Έτσι, εάν έχετε κάνει, επί παραδείγματι, ξανθές ανταύγειες οι οποίες «κιτρινίζουν» έντονα, μπορείτε να κάνετε ρεφλέ στα μαλλιά σας με μία άλλη απόχρωση ( πιο ντορέ ή πιο σαντρέ ενδεχομένως ) και να αποφύγετε αυτήν την κιτρινίλα.
Επιτρέπει στο χρώμα της βαφής να διατηρηθεί περισσότερο καιρό.

Καθιστά το χρώμα της βαφής πιο ανθεκτικό με αποτέλεσμα να παραμένει αναλλοίωτο για πιο πολύ καιρό.
Χαρίζει ζωντάνια, ζωηράδα και ένταση στο χρώμα που κάθε φορά έχει επιλεχθεί για το βάψιμο των μαλλιών ή για μερικές ανταύγειες, όμπρε και τα συναφή.
Εμποδίζει την εμφάνιση θαμπάδας στο βαμμένο χρώμα.
Είναι εντελώς ακίνδυνο.
Δεν «επιφορτίζει» τα μαλλιά. Ίσως μόνο, στην περίπτωση που το ρεφλέ στα μαλλιά γίνεται με την ανάμειξη οξυζενέ, βαφής και σαμπουάν να υπάρχει ένα επιπρόσθετο μεν ελάχιστο δε «φορτίο» στην τρίχα, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται πάλι βαφή. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην περίπτωση ανάμειξης οξυζενέ με χρωμοσαμπουάν, μιας και το τελευταίο δεν περιέχει αμμωνία ( αυτό το αναφέραμε και πρωτύτερα ). Δεν είναι , πάντως, επιλήψιμος λόγος αυτός για να μην επιλέξετε τον τρόπο για ρεφλέ στα μαλλιά που κατασκευάζεται με την πρόσμειξη σαμπουάν, βαφής και οξυζενέ.
Κάνει, συλλήβδην, το χρώμα να φαίνεται πιο όμορφο, πιο ζωντανό, το τονώνει, ενώ παράλληλα δίνει λάμψη, ζωντάνια και ένταση στο βαμμένο μαλλί.
Ρεφλέ στα μαλλιά: Μπορείτε να το κάνετε μόνες σας;

Αν και σας το μαρτυρήσαμε παραπάνω, η απάντηση είναι θετικότατη: ΝΑΙ, φυσικά και μία γυναίκα μπορεί να κάνει το ρεφλέ στα βαμμένα μαλλιά της μόνη της, καθώς επίσης και ρεφλέ στα μαλλιά μίας άλλης γυναίκας ( γιατί όχι και άνδρα, όπως προείπαμε ). Η διαδικασία δε χρειάζεται κάποια ειδική γνώση, κάποια τεχνογνωσία για να πραγματοποιηθεί, ούτε επιδεξιότητα ή… «να πιάνουν τα χέρια σας»! Είναι πολύ απλή. Αυτό που απαιτείται – πέραν των υλικών – είναι να ακολουθηθούν σωστά ένα προς ένα τα βήματα για να κάνετε το ρεφλέ στα μαλλιά μόνες σας από το σπίτι σας.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Τι θα χρειαστείτε για να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι;

Για να κάνετε ρεφλέ στα βαμμένα μαλλιά σας, εμείς θεωρούμε ότι μόνο ο ένας εκ των δύο τρόπων που προαναφέρθηκαν είναι πιο κατάλληλος και είναι αυτός με τη βαφή. Κι αυτό, διότι στην περίπτωση του χρωμοσαμπουάν, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσετε να βρείτε το αρμόζον για το χρώμα των μαλλιών σας χρωμοσαμπουάν κι επομένως να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να κάνετε μόνες σας στο σπίτι ρεφλέ είναι τα ακολούθως αναφερόμενα:

Βαφή*
Οξυζενέ 10 βαθμών
Σαμπουάν
Πλαστικά γάντια
Μπολ
Δοσομετρητή ( για δική σας διευκόλυνση )
Πινέλο κομμωτικής ( επίσης για δική σας διευκόλυνση ).

*Όσον αφορά στο τι βαφή πρέπει να επιλεχθεί, η απάντηση είναι η εξής: Αν έχετε βάψει όλα τα μαλλιά σας ή τμήματά τους με θερμά χρώματα τύπου σοκολατί, βυσσινί, χάλκινο, κόκκινο, μοβ, μπορντό κ.λπ., τότε θα χρησιμοποιήσετε ακριβώς το ίδιο χρώμα, μιας και στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί αναλλοίωτο και έντονο το χρώμα αυτό στα μαλλιά σας. Αν έχετε βάψει όλα τα μαλλιά σας ή ορισμένα σημεία τους ( ανταύγειες, σόμπρε και τα συναφή ) με κάποια ξανθή απόχρωση, τότε έχετε δύο εναλλακτικές αναλόγως του τι θέλετε να πετύχετε ως αποτέλεσμα: α) Στην περίπτωση που θέλετε απλά να παραμείνει ζωντανό το χρώμα και να μη θαμπώσει με τον καιρό, πολύ απλά χρησιμοποιείται και πάλι την ίδια βαφή που βάλατε και κατά το βάψιμο. β) Ωστόσο, στην περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε την κιτρινίλα που προέκυψε από το βάψιμο, θα χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη ξανθή απόχρωση για να φτιάξετε το ρεφλέ, ενδεχομένως μία απόχρωση ντορέ για πιο ανοιχτό ξανθό ή μία απόχρωση ξανθέ για ένα ξανθό που θα γκριζάρει ελαφρώς ή μία απόχρωση μπεζ για να πετύχετε ένα πιο μπεζ αποτέλεσμα. Πάντως, αν τυχόν το μαλλί σας έχει βγει πολύ κίτρινο, τότε πηγαίνετε με κλειστά μάτια στις σαντρέ αποχρώσεις για το ρεφλέ στα μαλλιά.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Πώς να το φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι;

Η διαδικασία που έχετε να ακολουθήσετε προκειμένου να παρασκευάσετε μόνες σας από το σπίτι σας το ρεφλέ για τα μαλλιά σας είναι εξής απλή:

Σε ένα μπολ βαφής ή οποιοδήποτε άλλο έχετε, τοποθετείτε 20 ml από τη βαφή που έχετε επιλέξει. Το μπολ πρέπει να είναι είτε πλαστικό είτε γυάλινο.
Στο ίδιο σκεύος, προσθέτετε αμέσως 20 ml 10άρι οξυζενέ.
Κατόπιν, ρίχνετε στο μπολάκι και 20 ml από οποιοδήποτε σαμπουάν χρησιμοποιείτε.
Ανακατεύετε τα τρία υλικά σας πάρα πολύ καλά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Το πινέλο κομμωτικής ή ακόμα και κάποιο άλλο εργαλειάκι θα σας βοηθούσε ιδιαιτέρως.
Το σπιτικό ρεφλέ για τα βαμμένα μαλλιά σας είναι πανέτοιμο. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα είναι κάπως αφρώδες.

Ρεφλέ στα μαλλιά: Πώς να το εφαρμόσετε μόνες σας;

Αφού το ετοιμάσετε, αυτό που μένει να κάνετε είναι το εφαρμόσετε και σωστά στα μαλλιά σας.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, χρειάζεται καταρχάς τα μαλλιά να είναι βρεγμένα. Έτσι, αν έχετε μόλις κάνει το βάψιμο, τότε αφαιρείτε τη βαφή με άφθονο νερό ( ή προαιρετικά και με ένα χέρι σαμπουάν ) και αμέσως περνάτε το ρεφλέ στα μαλλιά. Όμως, αν έχετε βάψει προηγούμενη μέρα τα μαλλιά σας, τότε για να εφαρμόσετε το ρεφλέ θα χρειαστεί πρώτα να τα βρέξετε όλα πολύ καλά κι έπειτα να τα στραγγίξετε ώστε να φύγει το περιττό νερό.

Εν συνεχεία, απλώνετε το σπιτικό ρεφλέ στα μαλλιά σας και κάνετε μασάζ στο κεφάλι και στις τρίχες σας σα να λούζεστε, ακριβώς δηλαδή όπως θα κάνατε και με το σαμπουάν σας. Δώστε λίγη παραπάνω έμφαση στα σημεία που είναι βαμμένα ( αν έχετε βάψει όλα τα μαλλιά σας τότε δώστε λίγη παραπάνω έμφαση σε όλη την έκτασή τους ), τρίβοντας για λίγο και ελαφρά τις τρίχες μεταξύ τους κι όχι μόνο το ρεφλέ στο κρανίο σας.

ΜΗΝ ξεβγάλετε το ρεφλέ από τα βαμμένα μαλλιά σας. Μόλις ολοκληρώσετε το ολιγόλεπτο μασάζ, είναι απαραίτητο να το αφήσετε για 15 λεπτά στα μαλλιά σας και μετά να το ξεβγάλετε.

Μόλις παρέλθουν τα 15 λεπτά, λούζεστε και πάλι με το ίδιο το ρεφλέ και ξεβγάζεστε με άφθονο χλιαρό νερό από τη βρύση. ΔΕ βάζετε μετά κι άλλο σαμπουάν. Αυτό που θα χρειαστεί σίγουρα είναι ένα χέρι μαλακτική στο τέλος κι ένα πολύ καλό ξέβγαλμά της. Είστε πανέτοιμες!!

www.dynamikhgynaika.gr

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Φύλλα καρυδιάς.Καθαριστικά του αίματος. Για τριχόπτωση. Αντιδιαβητικά.

Διαβάστε ακόμα