2 τρόποι καθαρισμού του δέρματος με ρύζι!

2 τρόποι καθαρισμού του δέρματος με ρύζι!

Για να χρησιμοποιήσετε το ρύζι για τον καθαρισμό του δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το βρασμένο νερό από το ρύζι είτε τους κόκκους για δημιουργία μάσκας προσώπου.

Τρόποι καθαρισμού του δέρματος με ρύζι. Το ρύζι είναι ένα από τα κοινά, καθημερινά τρόφιμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εάν δεν το γνωρίζατε, χρησιμοποιείται επίσης για να δημιουργηθούν καθαριστικά προσώπου και σπιτικά φάρμακα. Η μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών του ρυζιού το καθιστά ιδανικό για να διατηρεί το σώμα υγιές και να αποτρέπει ορισμένα προβλήματα υγείας, εφ ‘όσον καταναλώνεται με μέτρο.

Το δέρμα σας είναι ένα από τα μέρη του σώματός σας που μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από το ρύζι. Σαν τροφή αξίζει πολλή προσοχή καθώς βοηθά τη γενική υγεία σας. Σήμερα μπορείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το ρύζι για να καθαρίσετε το δέρμα σας και να το προστατεύσετε από τοξίνες και μολυσματικές ουσίες.

Γιατί το νερό από το ρύζι είναι καλό για τον καθαρισμό του δέρματος;

Ως καθαριστικό προσώπου, το νερό από το μαγείρεμα του ρυζιού μπορεί να κάνει πολλά για το σώμα σας. Όταν βράζετε ρύζι, απελευθερώνει συστατικά όπως αλλαντοΐνη, φερουλικό οξύ και ινοσιτόλη. Δρουν ως αντιοξειδωτικά και αποτελούν αναγεννητές κυττάρων του δέρματος.

Αυτό σημαίνει ότι το νερό από το ρύζι έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει τους μολυσμένους πόρους, να ενυδατώσει το δέρμα σας και να το προφυλάξει από την πρόωρη γήρανση. Το νερό από το ρύζι θεωρείται επίσης υποαλλεργικό καθαριστικό. Ανακουφίζει από την ερυθρότητα και τον ερεθισμό που προκαλούνται από παθήσεις όπως η ροδόχρους νόσος και η ακμή.

Καθαριστικό προσώπου. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το νερό από το ρύζι είναι ιδιαίτερα καλό για το βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Θα καθαρίσει το πρόσωπό σας από τυχόν ρύπους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τονωτικό. Το νερό από το ρύζι διεγείρει φυσικά το δέρμα σας, προκαλώντας ανάπτυξη και αυξημένη ροή αίματος. Το αποτέλεσμα: μαλακό δέρμα.
Ενυδατική κρέμα. Για να χρησιμοποιήσετε το νερό ρυζιού ως ενυδατική κρέμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για σπιτικές μάσκες προσώπου. Ταιριάζει με όλα τα είδη συστατικών.
Αφαιρετικό στιγμάτων. Είναι ιδανικό για να ομορφύνετε τον τόνο του δέρματός σας και να εξουδετερώσετε τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο, των ορμονικών αλλαγών, της ακμής και της γήρανσης.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

 

Παρακάτω θα βρείτε δύο απλές συνταγές με ρύζι. Στη μία χρησιμοποιείται αλεσμένο ρύζι ως βάση απολέπισης για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην άλλη χρησιμοποιείται νερό από ρύζι για να μαλακώσει το δέρμα σας και να το κάνει να φαίνεται εξαιρετικό.

2 τρόποι καθαρισμού του δέρματος με ρύζι!

1.Τρόποι καθαρισμού του δέρματος με ρύζι

Συστατικά
1/2 φλιτζάνι ρύζι (75 γρ.)
1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα (7,5 γρ)
μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού, εάν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα βρώμη, αβοκάντο ή άλλα συστατικά που θέλετε να προσθέσετε

Οδηγίες
Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε το νερό σε ένα ξεχωριστό δοχείο, κατά προτίμηση σε γυάλινο βάζο και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
Έπειτα, ανακατεύουμε το ρύζι με το μέλι, το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα συστατικά.
Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας και την αφήνουμε για 20 λεπτά.
Τέλος, ξεπλένουμε καλά τη μάσκα. Συνιστάται η χρήση της μάσκας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

2. Τρόποι καθαρισμού του δέρματος με νερό ρυζιού

Παίρνουμε το νερό από το ρύζι της πρώτης συνταγής, βουτάμε μία μπάλα από βαμβάκι, και την βάζουμε στο πρόσωπό μας. Είναι υπέροχο να το βάλετε το πρωί πριν από το μακιγιάζ σας ή μετά το πλύσιμο του προσώπου σας πριν κοιμηθείτε.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ξεπλύνετε τη μάσκα προσώπου και, συνεπώς, να βελτιώσετε το αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνατε το πρόσωπό σας καλά με νερό και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Τα θρεπτικά συστατικά από το ρύζι θα απορροφηθούν γρήγορα από δέρμα σας.

meygeia.gr

 

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr