Τσιπς αβοκάντο τέλεια απόλαυση χωρίς ενοχές στο σπίτι! Δείτε πως θα τα φτιάξετε!

Τσιπς αβοκάντο τέλεια απόλαυση χωρίς ενοχές στο σπίτι! Δείτε πως θα τα φτιάξετε!

 

Chips αβοκάντο

ΤΕΜΑΧΙΑ8-10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Πανεύκολο ορεκτικό που θα λατρέψετε!

#tsoulotip:

Αν το αβοκάντο δεν είναι ώριμο, μπορούμε να το τρίψουμε πρώτα.

ΥΛΙΚΑ

2 ώριμα αβοκάντο

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.γ. χυμό lime

½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

Αλάτι

Πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αβοκάντο, την παρμεζάνα, το χυμό lime, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κατόπιν, παίρνουμε 1κ.σ. από το παραπάνω μείγμα και την τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα φροντίζοντας να αφήνουμε κενό ανάμεσα στις μπουκίτσες που τοποθετούμε.

3 Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
4 Παράλληλα, σε ένα μπολ αδειάζουμε την ντομάτα, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
5 Τέλος, σερβίρουμε τα chips αβοκάντο ζεστά, πασπαλίζοντας τα με το παραπάνω μείγμα με την ντομάτα.

Πηγή:www.giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμα