3 υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και θα σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων

3 υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και θα σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων

Το μυστικό για όμορφη επιδερμίδα βρίσκεται στο σπίτι σου

Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας μπορούμε να δοκιμάσουμε έξυπνες συμβουλές ομορφιάς. Από αυτές που ξεχωρίσαμε κάνοντας λίγη έρευνα αφορούν τις σκούρες κηλίδες στο δέρμα. Είτε τις έχεις στα χέρια είτε στο πρόσωπο, αυτά τα 3 συστατικά που θα δεις παρακάτω μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.

Απολέπιση με παπάγια
Εντάξει αυτό ίσως δεν βρίσκεται σε όλα τα σπίτια αλλά λέγεται ότι κάνει θαύματα στο πρόσωπο. Η παπάγια είναι πλούσια σε οξέα φρούτων γνωστά και ως alpha-hydroxy, τα οποία κάνουν χημική απολέπιση και αφαιρούν τις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, αφήνοντάς τη λαμπερή και αναζωογονημένη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την λιώσεις σε ένα μπολ και στη συνέχεια να την εφαρμόσεις σαν μάσκα.

Koυρκουμάς για ομοιόμορφο χρωματικό τόνο
Για πολλά χρόνια, στην Ινδία, χρησιμοποιούσαν σχεδόν παντού τον κουρκουμά καθώς έχεις αντιφλεγμονώδη δράση ενώ βοηθά και στη διαδικασία της πέψης. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει και πολλά οφέλη στην περιποίηση του δέρματος και στο σταδιακό “σβήσιμο” των σκούρων σημαδιών. Φτιάξε μία μάσκα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι κουρκουμά και λίγο μέλι, που θα σου χαρίσει άμεση ενυδάτωση και άπλωσε τη σε όλο το πρόσωπο. Περίμενε 20 λεπτά και πλύνε το πρόσωπό σου με άφθονο νερό.

Γιαούρτι για λεύκανση
Άλλο ένα προϊόν για λεύκανση των κηλίδων είναι το γιαούρτι το οποίο έχεις σίγουρα στο ψυγείο σου. Το γιαούρτι δρα όπως η παπάγια, σαν χημικό peeling δηλαδή και αυτό χάρη στο λακτικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μπορείς να το βρεις σε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης μπορείς να το αναμείξεις με μέλι, ιδανικό για τα δέρματα με τάση ακμής, ή με λίγη βρώμη για να ανακουφιστείς αν έχεις ξηρότητα.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr