Κούρες Προσώπου Από Τη Φύση!

Κούρες Προσώπου Από Τη Φύση!

Ο χειμώνας τελειώνει και ταλαιπωρεί το δέρμα σας, με την έκθεσή του στο κρύο, τον αέρα και το καυσαέριο. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να ξαναδώσετε στην επιδερμίδα σας τη χαμένη της λάμψη και ζωντάνια με μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου, βασισμένη σε φυσικά προϊόντα. Πολλά ινστιτούτα ομορφιάς παρέχουν θεραπείες που περιποιούνται το δέρμα με μεσογειακά και αρωματικά υλικά, όπως το ελαιόλαδο, τους σπόρους του σησαμιού και τα άνθη της πορτοκαλιάς. Εκμεταλλευτείτε τα δώρα της φύσης και χαρίστε στο δέρμα σας ευεξία και ενέργεια.

Χαλαρή ατμόσφαιρα

Η περιποίηση του προσώπου γίνεται σ’ ένα πολύ ευχάριστο και γαλήνιο περιβάλλον. Μόλις εισέλθετε στο χώρο, θα κατακλυστείτε αμέσως από χαλαρωτικά αρώματα ροδόνερου. Εάν το επιθυμείτε, θα ανάψουν και θυμιάματα, τα οποία χαρίζουν μία αίσθηση ηρεμίας και ανάκτησης ενέργειας.
Βυθισμένοι σ’ αυτή τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μακριά από την καθημερινή πίεση, καλείστε να αφεθείτε εντελώς στα χέρια της αισθητικού, για μία αναζωογονητική εμπειρία εξολοκλήρου αφιερωμένη στον εαυτό σας και στην ανάκτηση της ευεξίας σας.

Φυσικές κούρες ομορφιάς

Είμαστε πολύ τυχεροί στη Μεσόγειο, που η φύση προσφέρει στη γυναίκα πολύτιμα συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος και της ομορφιάς.

Σπόροι σησαμιού: είναι πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (acido gammalinoleico), τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της ακεραιότητας του δερματικού ιστού. Επιπλέον, διαθέτουν ιδιότητες που συντελούν στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος, προλαμβάνουν την ξηρότητα της επιδερμίδας και κάνουν το πρόσωπο πιο φωτεινό.

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

Βασιλικός πολτός: προϊόν των μελισσών, έχει ισχυρή ενυδατική δράση, ικανή να επαναφέρει σε ισορροπία δέρματα ιδιαίτερα ευαίσθητα και ξηρά. Ο βασιλικός πολτός εκτιμάται ιδιαίτερα στην κοσμετολογία και για τις επουλωτικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη συγκάλυψη των συνηθισμένων ατελειών των λιπαρών δερμάτων.

Βασιλικός πολτός απο τα μυστικά ομορφιάς.

Ελαιόλαδο: περιέχει ένα μίγμα από βασικά, δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, τα λιπαρά οξέα λινολεϊκό και λινολενικό, που αναζωογονούν τους ιστούς σε βάθος, καταπολεμώντας την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών, που αποτελούν την κυριότερη αιτία της γήρανσης. Ακόμη κι αν φαίνεται παράδοξο, το ελαιόλαδο είναι πλέον ένα αποτελεσματικότατο φάρμακο κατά των κλασικών αντιαισθητικών προβλημάτων του λιπαρού δέρματος. Χάρη στη σύστασή του, που μοιάζει με αυτή του ανθρώπινου σμήγματος, καταφέρνει να εξισορροπεί το υδρολιπιδικό στρώμα, που είναι αλλοιωμένο στο ρυπαρό δέρμα. Με βάση το ελαιόλαδο παρασκευάζεται για παράδειγμα το εξωτικό μαύρο σαπούνι.

Ροδόνερο: προϊόν απόσταξης ροδοπετάλων, το ροδόνερο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις ηρεμιστικές, δροσιστικές και αποσυμφορηντικές του αρετές, που το κάνουν ένα άριστο τονωτικό. Ταμπονάρεται στο δέρμα με μια καλά εμποτισμένη τούφα από βαμβάκι, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για μία καταπραϋντική δράση και μία επιπλέον φρεσκάδα. Στα βλέφαρα χρησιμοποιείται με τη βοήθεια μίας ροδέλας από βαμβάκι και έχει αποσυμφορηντική δράση, για την ανακούφιση πρηξιμάτων και κούρασης.

Λάδι του Argan: αποκαλείται και «υγρός χρυσός» και εξάγεται από τους σπόρους ενός βορειοαφρικάνικου φυτού. Πρόκειται για πολύτιμο λάδι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μασάζ του σώματος ή να προστεθεί ως συστατικό σε κρέμες με μαλακτική δράση.

Ρασούλ: είναι ένα μίγμα με βάση τον άργιλο, που προέρχεται από τη βόρεια Αφρική και έχει καθαριστικές ιδιότητες. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ανατολίτικα προϊόντα.
Μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση και μάσκα, που θα απομακρύνουν την ένταση από το πρόσωπο και θα του δώσουν λάμψη και αίσθηση φρεσκάδας. Επιπλέον, θα προκαλέσουν μία γενικότερη χαλάρωση σε ολόκληρο το σώμα.

Καθαρισμός… εξ’ Ανατολής

Ξεκινήστε κλείνοντας ένα ραντεβού για βαθύ καθαρισμό προσώπου, που θα προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την επιδερμίδα σας για τις θεραπείες που θα ακολουθήσουν.

Μεταξένιο δέρμα

Αφού ξαπλώσετε στο κρεβάτι, ο αισθητικός θα προχωρήσει στη θεραπεία χρησιμοποιώντας ειδικά σαπούνια από την Ανατολή, 100% φυσικά, με αυξημένη μαλακτική δράση, όπως το μαύρο σαπούνι.
Ξεκινά με ένα πολύτιμο καθαριστικό με βάση το ελαιόλαδο, τη δάφνη, τη σόδα και το νερό, που συνιστάται για τα πιο ευαίσθητα και ερεθισμένα δέρματα. Το μαύρο σαπούνι, αντιθέτως, είναι μία πλάκα καθαρισμού με βάση το ελαιόλαδο, η οποία έχει εκπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται παραδοσιακά στο χαμάμ για τον καθαρισμό της επιδερμίδας πριν την είσοδο στο ατμόλουτρο.
Στη συνέχεια, το σαπούνι αφήνεται να λειώσει μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό ώσπου να δημιουργηθεί ένας κρεμώδης αφρός που θα απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήνεται για ένα με δύο λεπτά και ξεβγάζεται με κρύο νερό και ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο με ροδόνερο.

Φρέσκο βλέμμα

Μόνο στην περιοχή των ματιών, με τη βοήθεια μιας ροδέλας από βαμβάκι η αισθητικός περνάει μια λεπτή στρώση από λάδι του Αργκάν. Το λάδι αυτό, εκτός του ότι απομακρύνει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, θρέφει και τις βλεφαρίδες. Στο τέλος, το πρόσωπο ταμπονάρεται μ’ ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με ροδόνερο.
Απαλό σκραμπ με δημητριακά
Το δεύτερο μέρος της περιποίησης είναι αφιερωμένο στην απολέπιση, μία πολύ σημαντική διαδικασία καθαρισμού και ομορφιάς διότι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας που κάνουν την επιδερμίδα θαμπή και ωχρή και του ξαναδίνει τη φυσική του φρεσκάδα.Μέχρι να ετοιμάσει η αισθητικός το μίγμα, το άτομο απολαμβάνει ένα τονωτικό τσάι με μέντα.

Τέλος οι μαύροι πόροι

Το προϊόν που χρησιμοποιείται είναι μία κρέμα με κοκκώδη υφή, που έχει σαν βασικό συστατικό δημητριακά μαροκινής προέλευσης. Μόλις τριφτεί πάνω στην επιδερμίδα απομακρύνει με ευκολία την τραχύτητα και το σμήγμα. Για να γίνει η απολέπιση πιο απαλή, εμπλουτίζεται από ένα σύνολο από καταπραϋντικές, μαλακτικές και ενυδατικές ουσίες που απαλύνουν την επιδερμίδα. Εάν το δέρμα είναι ξηρό χρησιμοποιείται επιπλέον νερό με άνθη πορτοκαλιάς, ενώ αν το δέρμα είναι λιπαρό ή μικρό προστίθεται στη θέση του ροδόνερο.

Πνοή ατμού

Η αισθητικός κάνει μασάζ με το μίγμα αυτό σε όλο το πρόσωπο, με λεπτεπίλεπτες κυκλικές κινήσεις. Δίνει έμφαση στις περιοχές που πάσχουν περισσότερο από ξηρότητα και ρυπαρότητα, όπως η μύτη, το πηγούνι, τα μάγουλα και το μέτωπο.
Το μίγμα αφήνεται στην επιδερμίδα για πέντε λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων το δέρμα δέχεται ατμό όζοντος, που βγαίνει από ένα ειδικό μηχάνημα. Ο ατμός αφενός δεν αφήνει την κρέμα να ξεραθεί πάνω στην επιδερμίδα και να το ερεθίσει ή να το κοκκινίσει, αφετέρου βοηθά να ανοίξουν και να απελευθερωθούν οι πόροι του δέρματος και επομένως να διεισδύσουν σε μεγαλύτερο βάθος τα προϊόντα του σκραμπ.
Τέλος, το προϊόν αφαιρείται μ’ ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο σε χλιαρό νερό και το πρόσωπο αλείφεται με ένα δροσιστικό και ηρεμιστικό τονωτικό με βάση το νερό από άνθη πορτοκαλιού ή το ροδόνερο.

Μάσκα με σησάμι

Η επόμενη φάση της φροντίδας περιλαμβάνει την εφαρμογή μίας μάσκας προσώπου πολύ συμπυκνωμένης, έτσι ώστε να δροσίσει σε βάθος το δέρμα και να ενισχύσει το επιφανειακό υδρολιπιδικό στρώμα που το προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις. Η μάσκα γίνεται με το άλεσμα στο μίξερ σπόρων σησαμιού, οι οποίοι είναι πολύ λιπαροί και δίνουν στο μίγμα κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, προστίθεται βασιλικός πολτός που έχει αναζωογονητική επίδραση και τέλος, για να γίνει πιο ρευστή και αρωματική χρησιμοποιούνται και μερικές σταγόνες νερό από άνθη πορτοκαλιάς.

Μασάζ με λάδι πορτοκαλιού

Έλαιο πορτοκαλιού. Ενίσχυση και κολλαγόνο.

Η μάσκα απλώνεται στο πρόσωπο μ’ ένα επίπεδο πινέλο που τη βοηθά να απλωθεί με ομοιόμορφο τρόπο και σε μία γενναιόδωρη στρώση. Αφήνεται στο δέρμα να δράσει για ένα τέταρτο της ώρας (ή και περισσότερο αν το δέρμα είναι ιδιαίτερα κουρασμένο και αφυδατωμένο). Στη συνέχεια, αφαιρείται μ’ ένα μαλακό σφουγγαράκι βρεγμένο με χλιαρό νερό και με μία τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ, με βάση τα άνθη πορτοκαλιού.
Η περιποίηση ολοκληρώνεται με ένα αναζωογονητικό και τονωτικό μασάζ, το οποίο πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός λαδιού αρωματισμένο με άνθη πορτοκαλιάς ή φρέσκο δυόσμο, για έξτρα ενέργεια και μέλι για να γλυκάνει το δέρμα.
Η ολοκληρωμένη αυτή περιποίηση προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί σε κέντρα αισθητικής, ινστιτούτα ομορφιάς ή χαμάμ. Εάν το δέρμα σας είναι πολύ πιεσμένο και αφυδατωμένο, συνιστάται η εφαρμογή της θεραπείας μία φορά την εβδομάδα, ενώ κάθε 15-20 ημέρες για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

ygeiaevexia.gr

Έλαιο αργκάν 50mlαπο τα μυστικά ομορφιάς

Έλαιο αργκάν 100m απο τα μυστικά ομορφιάςl.

Σησαμέλαιο. Υπέροχο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα!

Βασιλικός πολτός από τα μυστικά ομορφιάς.

Έλαιο πορτοκαλιού. Ενίσχυση και κολλαγόνο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr