Πεντικιούρ στο σπίτι βήμα-βήμα

Πεντικιούρ στο σπίτι βήμα-βήμα

Απαλά και υγιή πόδια, με τέλεια νύχια

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Κύρκου

Τα κέντρα αισθητικής και spa, όπως και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα, δυστυχώς, παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού, όμως εσύ (λογικά) έχεις άπειρο χρόνο στο σπίτι που μπορείς να τον εκμεταλλευτείς υπέρ σου, ώστε να περιποιηθείς τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις για λίγο, από όλα αυτά που συμβαίνουν.

 

Άλλωστε, σε λίγο θα ξεκινήσεις να φοράς ανοιχτά παπούτσια και πέδιλα και σίγουρα θέλεις τα πόδια σου να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα. Μην χάνεις άλλο χρόνο, γιατί μπορείς και μόνη σου στο σπίτι να δώσεις στον εαυτό σου ένα επαγγελματικό πεντικιούρ για να ξεκουράσεις τα ταλαιπωρημένα άκρα σου.

1ο βήμα: Καλός καθαρισμός. Σε λίγο βαμβάκι, βάλε ασετόν και πίεσε ελαφρά μερικά δευτερόλεπτα τα νύχια σου μέχρι να μαλακώσει το βερνίκι και να αφαιρεθεί. Όταν τελειώσεις με την αφαίρεση του παλαιού βερνικιού, ξέπλυνε τα πόδια σου με λίγο νερό, και τρίψε λίγο αμυγδαλέλαιο γύρω από τα νύχια των ποδιών, για να διατηρήσεις τις παρανυχίδες μαλακές.

 

2ο βήμα: Ώρα για μούλιασμα. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά, μούλιασε τα πόδια σου για 20-25 λεπτά σε ζεστό νερό, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις κάποιο αιθέριο έλαιο για να χαλαρώσεις. Μπορείς να κάνεις scrub με αλάτι ή ζάχαρη ανάμεσα στα δάχτυλα για να απομακρύνεις τυχόν μύκητες. Μόλις μαλακώσουν τα πέλματα, τρίψε τα με ελαφρόπετρα ή ξύστρα (ότι έχεις) για να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα. Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις μια απαλή και λεία όψη στο δέρμα σου και όχι να το τραυματίσεις, γι’ αυτό μεγάλη προσοχή με την πίεση που θα τρίβεις.

3ο βήμα: Ενυδάτωση. Μόλις τελειώσεις με τα νεκρά κύτταρα, άπλωσε μία πλούσια ενυδατική κρέμα ή τζελ για πόδια και φτέρνες και κάνε ένα χαλαρωτικό μασάζ, επιμένοντας λίγο περισσότερο σε σημεία που μπορεί να εμφανίζεις κάποιο κάλο.

4ο βήμα: Περιποίηση νυχιών. Χρησιμοποίησε το ειδικό εργαλείο που μοιάζει με βελονάκι για να απομακρύνεις από το πόδι, νύχια που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Αν δεν το έχεις, δοκίμασέ το με μία οδοντογλυφίδα, στην οποία θα τοποθετήσεις λίγο βαμβάκι στη μύτη της. Δώσε σχήμα στα νύχια σου με έναν νυχοκόπτη και στη συνέχεια με μία λίμα. Τρίψε τα με ένα puffer για να αφαιρέσεις οποιοδήποτε υπόλειμμα.

5ο βήμα: Βερνίκι. Πρoτού απλώσεις το καινούριο σου βερνίκι, πέρνα στα νύχια σου ένα σκληρυντικό νυχιών, ώστε να μην είναι ευαίσθητα και σπάνε. Βάψε τα νύχια σου με βερνίκι της επιλογής σου, χωρίς φυσικά να ξεχάσεις το γυαλιστικό από πάνω.

Χρήσιμα tips:
Μην επιχειρείς να κόψεις μόνη σου τυχόν κάλους. Μπορεί να τραυματιστείς ή να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα νύχια στα πόδια μεγαλώνουν πιο αργά απo ό,τι στα χέρια, γι’ αυτό και ένα καλό pedicure μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο καιρό απo ό,τι το μανικιούρ.
Πηγή: AllYou

Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου απο τα μυστικά ομορφιάς

Αιθέριο Έλαιο Τριαντάφυλλου σε ειδική τιμή προσφοράς!

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα