Πέντε beauty χρήσεις του αλατιού που αξίζει να δοκιμάσετε

Πέντε beauty χρήσεις του αλατιού που αξίζει να δοκιμάσετε

Ακόμη και αν αποφεύγετε το αλάτι στη διατροφή σας, μπορείτε άφοβα να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας
Πέντε beauty χρήσεις του αλατιού που αξίζει να δοκιμάσετε | vita.gr

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να νοστιμίζει τα φαγητά και κατ’ επέκταση τη ζωή μας. Άλλωστε, ο οργανισμός μας χρειάζεται νάτριο (βασικό συστατικό του μαγειρικού αλατιού) για να διατηρήσει την ισορροπία των υγρών στο σώμα μας και να επηρεάσει τη συστολή και τη χαλάρωση των μυών. Ωστόσο, όταν καταναλώνουμε περισσότερο αλάτι από όσο χρειάζεται ο οργανισμός μας, καταλήγουμε με ένα ενοχλητικό φούσκωμα που μας κάνει να μετανιώνουμε όλα αυτά τα πατατάκια που φάγαμε.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα το αλάτι. Όχι στη μαγειρική μας αλλά στη… ρουτίνα ομορφιάς μας.

Πέντε beauty χρήσεις του αλατιού που αξίζει να δοκιμάσετε

1. Απολεπιστική μάσκα προσώπου

Ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας αλάτι με 4 κουταλιές του γλυκού μέλι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε το σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη μάσκα για 15’. Προτού την αφαιρέσετε, μουλιάστε σε ζεστό (*όχι καυτό*) νερό μια βαμβακερή πετσέτα και ακουμπήστε τη στο πρόσωπο για μισό λεπτό. Στη συνέχεια ξεβγάλετε, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα, έτσι ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε καλά το πρόσωπο και απλώστε ενυδατική κρέμα.

Το αλάτι και το μέλι θα ανακουφίσουν και θα καταπραϋνουν από διάφορα συμπτώματα του δέρματος, όπως κοκκινίλες, ερεθισμούς και σπυράκια

2. Απολεπιστικό σώματος

Ανακατέψτε 1/4 κούπας τσαγιού χοντρό αλάτι με 1/2 κούπα λάδι καρύδας, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν θέλετε, προσθέστε 6-7 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Μπείτε στην ντουζιέρα και απλώστε το μείγμα σε στεγνό δέρμα. Με ένα τρίχινο γάντι ή μια λούφα, τρίψτε απαλά το δέρμα με φορά από τα πόδια προς τα πάνω. Κάντε μασάζ ενός λεπτού στην κάθε περιοχή.

Το αλάτι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενώ το λάδι καρύδας θα ενυδατώσει την επιδερμίδα

3. Απολεπιστικό για το τριχωτό της κεφαλής

Βρέξτε τα μαλλιά σας και σκουπίστε τα ταμποναριστά. Χωρίστε τα σε 4-5 τούφες και ρίξτε δυο κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι στο τριχωτό της κεφαλής, κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων σας για περίπου 10′. Έπειτα λουστείτε ως συνήθως.

Το αλάτι, σε συνδυασμό με το μασάζ στο κεφάλι, θα απομακρύνει τις υπάρχουσες νιφάδες πιτυρίδας και θα διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, εξυγιαίνονας το τριχωτό

4. Spray για beach waves

Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα και ψεκάστε σε βρεγμένα μαλλιά. Για πιο έντονο αποτέλεσμα, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και πιάστε την κάθε τούφα σε κότσο ή πλεξούδα. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Το αλάτι και το νερό θα δημιουργήσουν στα μαλλιά σας τους κυματισμούς που δημιουργεί το θαλασσινό νερό

5. Λευκαντικό νυχιών

Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, ρίξτε μία κουταλιά σούπας αλάτι, μία κουταλιά μαγειρική σόδα και μία κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι. Μουλιάστε τα νύχια σας για 10′ και μετά τρίψτε τα ελαφρώς με ένα βουρτσάκι. Ξεπλύνετε και απλώστε ενυδατική χεριών.

Το αλάτι θα μαλακώσει τα πετσάκια, ενώ η σόδα και το λεμόνι θα αφαιρέσουν τις κιτρινίλες και τους τυχόν λεκέδες από το βερνίκι νυχιών

www.vita.gr

ΦΥΣΙΚΗ ΛΟΥΦΑ

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr