Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε

Η κατανάλωση 60 γραμμαρίων ηλιόσπορων είναι αρκετή για την απόκτηση του 90% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε. Ανακαλύψτε περισσότερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε σε αυτό το άρθρο!

Σήμερα θα σας δείξουμε ποιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε. Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί υγιές το σώμα σας. Μια σημαντική βιταμίνη, την οποία δε θα πρέπει να ξεχνάτε, είναι η βιταμίνη Ε. Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθά το σώμα να εξουδετερώσει την οξείδωση η οποία είναι επακόλουθο των λιπών.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πόσο σημαντική είναι αυτή η βιταμίνη για την προστασία του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Ένα από τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση των χρόνιων ασθενειών και της γήρανσης είναι να σταματήσουμε αυτές τις ρίζες.

Επιπλέον, αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη είναι και ζωτικής σημασίας στοιχείο για την καθολική συντήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε – Ξηροί καρποί και σπόροι

Πολλές από τις τροφές που τρώμε περιέχουν αρκετή βιταμίνη Ε, αλλά οι ξηροί καρποί ξεχωρίζουν.

Παραδείγματος χάρη, 30 γραμμάρια αμύγδαλα περιέχουν 7,4 mg βιταμίνης. Αυτή η βιταμίνη περιέχεται επίσης στο έλαιο και το γάλα αμυγδάλου. Τα φουντούκια είναι τέλειο σνακ μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά επειδή σας προμηθεύουν με περίπου 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε σε περίπου 30 γραμμάρια.

Άλλη μια πλούσια πηγή της βιταμίνης είναι το κουκουνάρι. Μια μερίδα κουκουνάρια περιέχει 2,6 mg βιταμίνης Ε. Επίσης, τα φυτικά γάλατα όπως το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσια σε αυτή τη βιταμίνη.

Παρακάτω ακολουθούν σπόροι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε:

Ηλιόσποροι.
Κολοκυθόσποροι.
Σπόροι σουσαμιού.
Για την ακρίβεια, μόλις ένα τέταρτο της κούπας ηλιόσποροι παρέχουν το 90,5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Ε.

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

Λαχανικά
Μπολ με σπανάκι
Λαχανάκια Βρυξελλών και σπανάκι, περιέχουν και τα δύο πολλές βιταμίνες και οφέλη.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά. Πέραν του ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, περιέχουν και άλλες βιταμίνες όπως Κ,Α, και C. Η ινδική μουστάρδα είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και προμηθεύει με:

Βιταμίνη Κ: Αυτή η βιταμίνη παίζει ρόλο στις θρομβωτικές διαδικασίες. Εξασκεί τη λειτουργία του συκωτιού, όπου παράγονται απαραίτητα θρομβωτικά στοιχεία.

Βιταμίνη Α: Παίζει ρόλο στον σχηματισμό και τη συντήρηση των δοντιών, των μαλακών και οστεωδών ιστών, και των μεμβρανών και διατηρεί την όρασή μας σε καλή κατάσταση.
Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την ωρίμανση δομικών πρωτεϊνών και αιμοσφαιρίνης. Είναι επίσης σημαντικό για το νευρικό σύστημα και τις γνωστικές λειτουργίες.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επανόρθωση των ιστών του σώματος.
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φολικό οξύ και περιέχει μεγάλες ποσότητες αυτής της βιταμίνης. Σας προτείνουμε να προσθέτετε φρέσκο σπανάκι στα σάντουιτς σας για να τα κάνετε πιο υγιεινά.

Φυτικά λίπη
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε
Τέλος, εξαιτίας της λιποδιαλυτής τους φύσης, τα φυτικά έλαια είναι μια από τις κατηγορίες που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε.

Τα έλαια από σπόρους αποτελούν πολύ καλές πηγές βιταμίνης Ε, ειδικά το λάδι από φύτρα σίτου. Για να είμαστε πιο ακριβείς, μια κουταλιά της σούπας από αυτό το λάδι περιέχει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης. Το ηλιέλαιο είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή καθώς προμηθεύει με 5 mg βιταμίνης Ε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική.

Όπως μπορείτε να δείτε, η βιταμίνη Ε μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στη διατροφή σας με πολλούς τρόπους.

meygeia.gr

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

Υπερτροφή Μορίνγκα (Μoringa)Οπλοστάσιο Βιταμινών.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr