Πονόδοντος, ουλίτιδα, άφθες: Αιθέρια έλαια για τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας

Πονόδοντος, ουλίτιδα, άφθες: Αιθέρια έλαια για τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας

Πονόδοντος, ουλίτιδα, άφθες: Αιθέρια έλαια για τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας (εικόνες)
H χρήση των βοτάνων και των αρωματικών ανθών που βρίσκονται στη φύση για την ανακούφιση και την ίαση των ασθενών, είναι μια γνώση που έρχεται από τα βάθη των αιώνων.

Πολλά αιθέρια έλαια ξεχωρίζουν για τις αντιμικροβιακές, αντισηπτικές, αντιμυκητιασικές και απολυμαντικές τους ιδιότητες.

Παράλληλα, δημιουργούν στο στόμα μια αίσθηση δροσιάς.

Να θυμάστε ότι τα αιθέρια έλαια προσφέρουν άμεση βοήθεια αλλά όχι μόνιμη θεραπεία, για την οποία πρέπει να απευθυνθείτε στον οδοντίατρο. Πρέπει επίσης να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Δείτε ποια προβλήματα της στοματικής κοιλότητας μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τη δύναμη των αιθέριων ελαίων:

Γαρίφαλο & κανέλα για τον πονόδοντο: Σε μία μπατονέτα ρίξτε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο γαρίφαλου ή κανέλας και ακουμπήστε στο πονεμένο δόντι. Επειδή και τα δύο είναι πολύ ισχυρά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα και για μεγάλα διαστήματα.

Μέντα για την ουλίτιδα: Έχει την ιδιότητα να σφίγγει τα ούλα, συμβάλλοντας στην πρόληψη της περιοδοντίτιδας. Ρίξτε μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σας και κάντε μασάζ στα ούλα. Εναλλακτικά, ρίξτε σε μισό ποτήρι νερό 30 σταγόνες βάμμα μέντας και κάνετε στοματικές πλύσεις 3 φορές την ημέρα μετά το βούρτσισμα των δοντιών.

Τεϊόδεντρο για τον έρπη: Ρίξτε λίγες σταγόνες σε μία μπατονέτα και αλείφετε τα χείλη στο σημείο που νιώθετε πόνο.

Περγαμόντο και λεμόνι για τις άφθες: Σε 1 ποτήρι νερό, ρίχνετε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου και 3 λεμονιού και κάνετε πλύσεις για 30 δευτερόλεπτα 3 φορές την ημέρα.

www.onmed.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριο Έλαιο Περγαμόντο σε ειδική προσφορά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr