DIY Nation | 5 μάσκες με φυσικά συστατικά για μοναδικά απαλά μαλλιά

DIY Nation | 5 μάσκες με φυσικά συστατικά για μοναδικά απαλά μαλλιά

Expert-approved συνταγές που δίνουν όντως αποτελέσματα.

ΓΡΑΦΕΙ: HARPER’S BAZAAR TEAM

Όσο καλό και να είναι το σαμπουάν ή το κοντίσιονερ, μερικές φορές τα μαλλιά χρειάζονται ένα επιπλέον boost ενυδάτωσης με τη μορφή μιας μάσκας. Εάν δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε να επισκεφθείτε το κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε μια DIY εκδοχή. Ιδού πώς να φτιάξετε μάσκα μαλλιών από απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας:

Μάσκα για ξηρά μαλλιά
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Moroccanoil, Kevin Hughes, προτείνει μία μάσκα με έλαιο argan, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία θα βοηθήσουν με την ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών.

Συστατικά
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας έλαιο argan

Οδηγίες
Χωρίζετε τα μαλλιά σε τέσσερα μέρη. Στη συνέχεια απλώνετε τη μάσκα από τα μήκη μέχρι τις άκρες, χτενίζοντας τα μαλλιά. Εάν έχετε μακριά μαλλιά, τα τυλίγετε σε ένα top knot και φοράτε ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά πριν λουστείτε.

Multitasking μάσκα
Η συγγραφέας του βιβλίου Wild Beauty, Jana Blankenship, προτείνει τη δημιουργία μιας μάσκας με γιαούρτι, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βοηθά με την ενδυνάμωση των μαλλιών και μέλι, το οποίο βοηθά με την ενυδάτωση των μαλλιών και τη λείανση της τρίχας. “Είναι ιδανική για όλους τους τύπους μαλλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προσώπου”, λέει.

Συστατικά
2 κουτ. σούπας γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
1 κουτ. σούπας μέλι

Οδηγίες
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Εφαρμόζετε τη μάσκα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και την αφήνετε να δράσει για 15-20 λεπτά πριν ξεβγάλετε.

Μάσκα για σγουρά μαλλιά
Η διεθνής διευθύντρια εκπαίδευσης του haircare brand Design Essentials, Alicia Bailey, προτείνει μία μάσκα με αβοκάντο, μέλι και έλαια για ενυδάτωση των σγουρών μαλλιών.

Συστατικά
1 μέτριο ή μεγάλο αβοκάντο
2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας, αβοκάντο ή ελιάς
1 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας μέλι

Οδηγίες
Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε όλα τα υλικά. Χωρίζετε τα μαλλιά σε τέσσερα μέρη και εφαρμόζετε τη μάσκα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Φοράτε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά πριν λουστείτε.

Μάσκα για λείανση
Η hairsylist Jessielee Meltz προτείνει μια εύκολη μάσκα με μηλόξυδο και μέλι για ενυδάτωση και λείανση της τρίχας και παράλληλη μείωση του φριζαρίσματος και της πιτυρίδας.

Συστατικά
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας νερό

Οδηγίες
Μετά το λούσιμο αναμιγνύετε τα συστατικά στην παλάμη σας και εφαρμόζετε τη μάσκα από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Φοράτε ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήνετε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά πριν την ξεβγάλετε με κρύο νερό.

Αποτοξινωτική μάσκα
Η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίων στη Νέα Υόρκη, Lorraine Massey, προτείνει μία μάσκα με λεμόνι και τζίντζερ για αποτοξίνωση των μαλλιών.

Συστατικά
2 λεμόνια
1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
φύλλα μέντας (προαιρετικά)
2 κουτ. σούπας νερό

Οδηγίες
Βάζετε στο μπλέντερ τα τρία πρώτα υλικά και αφού τα σουρώσετε, τα αναμιγνύετε με το νερό. Εφαρμόζετε τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά και κάνετε απαλό μασάζ για ένα λεπτό πριν λουστείτε.

www.missbloom.gr

Βρώσιμο λάδι καρύδας 500ml σε σούπερ προσφορά! Σούπερ τροφή!

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Καλλυντικό Έλαιο Καρυδας των100 ml

Εσάνς καρύδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr