Οι 10 καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που αρρωσταίνουν σπάνια

Οι 10 καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που αρρωσταίνουν σπάνια

Hκαλή υγεία, το Α και το Ω στις μέρες μας. Θέλει καθημερινή και προληπτική ρουτίνα, να την τηρείς ευλαβικά. Εκείνοι που κρεβατώνονται λιγότερο και το ανοσοποιητικό τους είναι υποδειγματικό, έχουν συνήθειες που τους προστατεύουν. Δεν οφείλεται μόνο στο σκαρί. Πάρε μαθήματα. Τι κάνουν καθημερινά όσοι αρρωσταίνουν σπάνια;

Οι 10 συνήθειες υγείας που πρέπει να υιοθετήσεις
> Βάλε το γιαούρτι στο πρωινό σου. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν προβιοτικά αρρωσταίνουν πιο δύσκολα. Εκτός από γιαούρτι πάρε και συμπλήρωμα προβιοτικών. Μειώνει κατά 34% την πιθανότητα να κρυώσεις.

> Πίνε όσο πιο πολλά υγρά μπορείς. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα ώστε να κρατηθείς ενυδατωμένη.

> Κοιμήσου 7-8 ώρες την ημέρα. Η ξεκούραση είναι ισχυρό όπλο για το ανοσοποιητικό.

> Φάε μανιτάρια όσο πιο συχνά μπορείς. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μειώνουν τις φλεγμονές.

> Κάνε γιόγκα ή/και διαλογισμό για να περιορίσεις το στρες. Ναι, το άγχος έχει αρνητική επίδραση σ’ ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα. Έστω και μερικές ασκήσεις αναπνοών κάθε πρωί, κάνουν δουλειά.

> Αύξησε τη λήψη ψευδάργυρου μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής. Έχει πολύ ισχυρή δράση ενάντια στα συμπτώματα του κρυολογήματος. Καλή πηγή ψευδαργύρου και το kale.

> Αέριζε τακτικά τον χώρο σου. Είναι πιο πιθανό να κολλήσεις γρίπη σε χώρους που δεν αερίζονται, παρά έξω.

> Πιες ζεστά, έστω και νερό. Ακόμα και το ζεστό νερό μόνο με μέλι και λεμόνι, μπορεί να προλάβει το μπούκωμα και τον ερεθισμένο λαιμό.

> Ξέπλενε τη μύτη σου με φυσιολογικό ορό ή αλατόνερο. Δεν χρειάζεται να νιώσεις μπούκωμα για να το κάνεις, το ξέπλυμα του εχωτερικού της μύτης λειτουργεί και προληπτικά για την αποφυγή των ρινικών λοιμώξεων.

Κάνε σεξ. Δεν είναι μόνο απόλαυση, αλλά και ανάγκη. Ανακουφίζει από το στρες, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και αυξάνει τα επίπεδα των αντισωμάτων στο σάλιο, προς καταπολέμηση των μικροβίων.

www.ladylike.gr

Γανόδερμα. Το μανιτάρι της αθανασίας.

Τσάι μάτσα (matcha).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr