Oι καλύτερες φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείς την ακμή στο σπίτι!

Oι καλύτερες φυσικές θεραπείες για να ξεφορτωθείς την ακμή στο σπίτι!

 

Η φύση είναι πάντα ευγενική μαζί μας.  Εδώ θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για να θεραπεύσετε την ακμή σας φυσικά και από την άνεση του σπιτιού σας.

Το σκόρδο αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα φυσικής θεραπείας. Μπορείτε να το φάτε ωμό για να θεραπεύσετε την ακμή σας. Τρώτε τρεις σκελίδες σκόρδου την ημέρα. Εάν το κάνετε αυτό τακτικά για ένα μήνα, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα γρήγορα. Μπορείτε εναλλακτικά να λαμβάνετε καθημερινά συμπλήρωμα σκόρδου. Ή να τρίβετε καθημερινά ένα σκόρδο (κομμένο) επάνω στα σπυράκια σας. Αυτή η μέθοδος συνιστάται αν δεν θέλετε να φάτε σκόρδο ωμό.

Ένα άλλο απλό συστατικό για τη θεραπεία της ακμής είναι το αγγούρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο αγγούρι στην πληγείσα περιοχή. Μετά από αυτό, αφήστε το για 15 λεπτά. Το αγγούρι μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να αποτρέψει την ακμή από μέσα γι αυτό τρώτε άφθονα αγγουράκια. Φυσικά, η τιμή αυτού του λαχανικού είναι πραγματικά φθηνότερη από τα συμβατικά προϊόντα ακμής στην αγορά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Η σόδα μπορεί να εφαρμοστεί ως καθαριστικό προσώπου ή απαλό πήλινγκ. Μπορείτε να αναμίξετε τη σόδα  με νερό. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, μπορείτε να το εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή. Εφαρμόζετε,  το μείγμα αυτό με απαλό τρόπο.

Απλή επάλειψη με λεμόνι πάνω σε καθαρό πρόσωπο αποκλειστικά το βράδυ. Αλλάζει το πρόσωπο θεαματικά. Επίσης εξαφανίζει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.

Επίσης η επάλειψη με φλούδες ντομάτας βοηθάνε πάρα πολύ. Αφήστε τον χυμό της ντομάτας επάνω στο πρόσωπο σας από 20 λεπτά μέχρι όσο περισσότερο μπορείτε. Το δέρμα θα εξισορροπήσει άμεσα και με τακτική χρήση θα εξαφανίσει το πρόβλημα.

Τα ασπράδια των αυγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποτελεσματική θεραπεία . Απλώς πάρτε τα ασπράδια αυγών και χρησιμοποιήστε τα ως αλοιφή πάνω στην ακμή. Πρέπει να το αφήσετε για δεκαπέντε λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας.

Η λευκή οδοντόκρεμα, αποτελεί τέλεια λύση ιδιαίτερα για την νεανική ακμή.  Προσοχή: εφαρμόζετε την οδοντόκρεμα μόνο πάνω στο σπυράκι και δεν την απλώνετε σε όλο το πρόσωπο. Θα το ξεράνει. Η λευκή οδοντόκρεμα ξηραίνει το σπυράκι και το διαγράφει. Αφήστε την  να δράσει στο σημείο για είκοσι λεπτά και μετά ξεπλύνετε απαλά με χλιαρό νερό.

Το έλαιο τσαγιού είναι ένα υπέροχο και σούπερ αποτελεσματικό προϊόν. Αντιβακτηριδιακό και μεταξύ άλλων,κατά των μολύνσεων της ακμής.  Είναι διάσημο για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα. Απλά το εφαρμόζετε στην μολυσμένη περιοχή .Τα βακτηρίδια σκοτώνονται αμέσως και η αποθεραπεία αρχίζει στο πρόσωπο εντατικά.

Όλες οι φυσικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές για να θεραπεύσουν την ακμή σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.  Ωστόσο, θα πρέπει να αλλάξετε και συνήθειες ζωής. Αποφύγετε τηγανιτά, λιπαρά, ταχυφαγεία και έτοιμα σνακ.  Η γλυκοπατάτα και τα καρότα θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ στην προσπάθεια αυτή. Επίσης χρειάζεται να εξεταστείτε ορμονικά και να ρυθμίσετε τις τιμές σας με τον ενδοκρινολόγο σας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει η ακμή η αιτία να κερδίσετε  την συνολικότερη υγεία και ευεξία σας.

Επιμέλεια: Ζωή Κυροπούλου.

www.mystikaomorfias.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr