Οι καλύτερες φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση του άσθματος.

Οι καλύτερες φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση του άσθματος.

Το άσθμα αποτελεί σχεδόν κοινή κατάσταση σήμερα. Ολοένα και  περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από αυτό.

Τι συμβαίνει στο άσθμα;

Ο αεραγωγός του ατόμου πρήζεται και παράγει επιπλέον βλέννα, γεγονός που καθιστά την αναπνοή δύσκολη. Μερικά από τα κοινά σημάδια της πάθησης είναι συχνά μικρής διάρκειας. Βήχας, ειδικά όταν κάνετε άσκηση, δυσκολία στην αναπνοή , σφίξιμο στο στήθος, συριγμός κ.α. Όλα τα συμπτώματά μπορούν να γίνουν κρίσιμα ενώ μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν τα αφήσετε χωρίς θεραπεία. Γι αυτό απευθυνθείτε  άμεσα στον γιατρό σας  συμβουλευτείτε τον και παραμείνετε υπό της καθοδήγησης του. Με την φαρμακευτική σας αγωγή η οποία θα συστηθεί από τον ειδικό θα μπορέσετε να έχετε άψογη ποιότητα ζωής ενώ επιπλέον επικουρικά θα απαλύνετε τα συμπτώματα με τις ακόλουθες φυσικές θεραπείες που προτείνουν οι ειδικοί διατροφολόγοι.  

 

Σκόρδο και κρεμμύδι: Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη στοιχεία τα οποία καταπολεμούν οποιαδήποτε αλλεργία. Μαζί με το σκόρδο διεγείρουν το απεκκριτικό όργανο που ενισχύει τους πνεύμονές. Οι δύο αυτές τροφές ενισχύουν εκπληκτικά τους αμυντικούς μηχανισμούς του άσθματος. Σκόρδο και κρεμμύδι θεωρούνται μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Λιναρόσπορος:  Υπερπλούσιος ο λιναρόσπορος σε  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα λειτουργεί θεραπευτικά με φυσικό τρόπο στην επιτυχημένη αντιμετώπιση του άσθματος.

Βιταμίνη C: Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, όπως ανανάς, πράσινες πιπεριές και κόκκινες , πορτοκάλι, ακτινίδια, παπάγια, φράουλες μειώνουν τους σπασμούς μιας βρογχικής κρίσης το συριγμό και τη δύσπνοια. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα για όλους τους ασθενείς με άσθμα να συμπεριλάβουν τη βιταμίνη C στη διατροφή τους.

Turmeric ή Κουρκουμάς: Είναι πλέον στις ημέρες μας  διαθέσιμος σε κάθε κουζίνα και βοηθά στη θεραπεία των συμπτωμάτων άσθματος λόγω της παρουσίας κουρκουμίνης. Η κουρκουμίνη, εξασφαλίζει καλύτερη ροή του αέρα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να σας υποδείξει τον τρόπο ή τον χρόνο ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα το χρησιμοποιήσετε.

Μαγνήσιο: Τρόφιμα όπως σοκολάτα, κολοκυθόσπος, αμύγδαλα, βρόμη κ.α. διαθέτουν υψηλα ποσοστά μαγνησίου που χαλαρώνει τους μύες της αναπνευστικής οδού και σας βοηθούν να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του άσθματος.

Αυτά είναι μερικά από τα φυσικά φάρμακα που σας βοηθούν να διαχειριστείτε τα συμπτώματα του άσθματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Επίσης, φροντίστε να λάβετε βοήθεια από ειδικούς πριν συμπεριλάβετε τις φυσικές θεραπείες στην καθημερινότητα σας, καθώς η χρήση και η ποσότητα χρήσης μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την κατάστασή σας. Μην αφήνετε την πάθηση χωρίς θεραπεία, παίρνετε το σωστό φάρμακο και συμπεριλάβετε τις φυσικές λύσεις στην ζωή σας, ώστε να μπορείτε να ζήσετε πιο υγιεινά και πιο ευτυχισμένα όπως και πριν.

Λινέλαιο. Πρόληψη καρκίνου, μείωση χοληστερίνης, ανοσοποιητικό απο τα μυστικά ομορφιάς!

Αλεσμένος λιναρόσπορος

Δισκία Κουρκουμά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr