«Μαύροι Κύκλοι» & «Σακούλες», που οφείλονται και πως αντιμετωπίζονται;

«Μαύροι Κύκλοι» & «Σακούλες», που οφείλονται και πως αντιμετωπίζονται;

Οι «μαύροι κύκλοι» και οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα η οποία ενδιαφέρεται για την περιποίηση του προσώπου της. Αυτά τα προβλήματα δερματικής φύσεως προσδίδουν στην εικόνα της μια κουρασμένη όψη και πολλές φορές της προσθέτουν χρόνια.

«Μαύροι κύκλοι»
Οι «μαύροι κύκλοι», περιγράφουν την υπερμελάχρωση που παρουσιάζεται στην περιοχή γύρω από τα μάτια η οποία σχηματίζει μια σκιά κατά μήκος ολόκληρου του βλεφάρου. Οι κύκλοι ανάλογα με τον τύπο δέρματος μπορούν να εμφανιστούν σε απόχρωση κίτρινη, μπλε ή ελαφρώς καφέ. Οι αιτίες που οφείλονται για την δημιουργία τους είναι η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, το άγχος, η μειωμένη πρόσληψη υγρών, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Οι μαύροι κύκλοι είναι δυνατόν να εμφανιστούν σε όλες τις ηλικίες.

«Σακούλες»
Οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια, αποτελούνται από λιπαρό ιστό και υγρά και δεν εμφανίζονται ξαφνικά. Αντιθέτως, η διαδικασία δημιουργίας τους είναι μακροχρόνια και γι αυτό συνήθως εμφανίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Όσον αφορά το σχηματισμό τους, γύρω από τα μάτια, υπάρχει ένα στρώμα λίπους που συγκρατείται από ένα λεπτό διάφραγμα, το οποίο με τον καιρό τείνει να χαλαρώνει και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του με την πάροδο του χρόνου, σχηματίζει τις «σακούλες». Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο σε περίπτωση που μία γυναίκα έχει κληρονομική προδιάθεση.

Πως εμφανίζονται;
Μια αιτία εμφάνισής τους, είναι η κατακράτηση υγρών. Αυτή μπορεί να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος, σε αλλεργίες, σε δερματικές παθήσεις, σε υπερβολική κατανάλωση αλατιού αλλά και σε ορμονικές μεταβολές όπως είναι το προεμμηνοριακό σύνδρομο και η εμμηνόπαυση.

Μπορεί επιπλέον να είναι σημάδι ενός προβλήματος υγείας, όπως είναι τα προβλήματα της καρδιάς, των νεφρών, του θυροειδή, του συκωτιού και της υψηλής πίεσης του αίματος.

Άλλες αιτίες της εμφάνισης τους, μπορεί να είναι η χρήση ορισμένων φαρμάκων όπως η κορτιζόνη, αλλά και η έλλειψη βιταμινών Α,Β,C,Κ και σιδήρου.

Πως εξαφανίζονται;
Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να προλάβουμε τις «σακούλες» και τους «μαύρους κύκλους» πριν εμφανιστούν αλλά και να τους θεραπεύσουμε μετά την εμφάνιση τους, κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.

Ξεκινώντας λοιπόν, πολύ σημαντικό, είναι να παραμένουν τα μάτια ξεκούραστα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό 8 ώρες ύπνου καθημερινά ενώ σε περίπτωση πολύωρης εργασίας στον υπολογιστή είναι αναγκαίο να μεσολαβούν μερικά διαλείμματα για να ξεκουράζονται τα μάτια.

2. Επίσης σημαντική είναι η διακοπή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.
Αντίθετα αυτές οι δύο συνήθειες πρέπει να αντικατασταθούν από περισσότερη κατανάλωση νερού, τον περιορισμό του αλατιού στο φαγητό και την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα και λαχανικά.

Αν χρειάζεται, προτείνουμε να συμπληρώσετε την διατροφή σας με βιταμίνες.
Προσέχουμε τα μάτια μας!
Εξίσου σημαντική είναι η περιποίηση της περιοχής γύρω από τα μάτια χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού προϊόντος χειμώνα-καλοκαίρι, έτσι ώστε να προστατεύονται τα μάτια από την υπερέκκριση μελανίνης που σχετίζεται με την δημιουργία «μαύρων κύκλων».

Σημαντικός παράγοντας για πρόληψη των ενοχλητικών συμπτωμάτων είναι η συστηματική χρήση κρέμας ματιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, καθώς θα δώσει στο δέρμα την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Για ακόμη πιο ενισχυμένη δράση, είναι χρήσιμη η εφαρμογή ορού πριν την εφαρμογή της κρέμας αλλά και η περιποίηση της περιοχής με μάσκες ματιών 1 φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα με την εφαρμογή των προϊόντων βοηθάει πολύ η αποσυμφόρηση της περιοχής και η ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας που επιτυγχάνεται μέσω ειδικών κινήσεων μασάζ. Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται με απαλές κυκλικές κινήσεις γύρω από την περιοχή των ματιών, με την άκρη του μέσου δάχτυλου του χεριού, από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία, προσέχοντας πάντα να μην έρθει σε επαφή με το εσωτερικό του ματιού.

Η επιλογή των προϊόντων είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται βάση των συστατικών που περιέχουν. Τα συστατικά που μπορούν και δρουν ευεργετικά είναι η καφεΐνη, η βιταμίνη Κ, η Ρετινόλη και το Υαλουρονικό οξύ.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την καφεΐνη είναι ένα συστατικό, γνωστό για την αποσυμφορητική, τονωτική αλλά και αντιοξειδωτική της δράση. Όταν εμπεριέχεται σε μία κρέμα ματιών, μπορεί να απομακρύνει τη παραπανίσια ποσότητα νερού, να μειώσει το πρήξιμο και να τονώσει την επιδερμίδα.
Η βιταμίνη Κ συμβάλει γενικότερα στην καλύτερη ποιότητα του δέρματος. Όσον αφορά την περιοχή των ματιών, η τοπική εφαρμογή προϊόντων με βιταμίνη Κ μπορεί να μειώσει τους «μαύρους κύκλους» ελέγχοντας την συσσώρευση του αίματος στα αγγεία της περιοχής.
Η βιταμίνη Α ή αλλιώς η ρετινόλη, μπορεί να μειώσει τις δυσχρωμίες και να ανανεώσει το κουρασμένο δέρμα γύρω από τα μάτια.
Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό και έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση για την επιδερμίδα καθώς συμβάλει στην τόνωση, την ανάπλαση και την ενυδάτωση της. Η τοπική εφαρμογή προϊόντων με υαλουρονικό οξύ στην περιοχή των ματιών μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να σβήσει τους μαύρους κύκλους.
Μακιγιάζ …τι να επιλέξω ;
Μπορούμε να καλύψουμε τις ατέλειες κάτω από τα μάτια, με τη χρήση ενός concealer ίδιου χρώματος με την επιδερμίδα μας ή έναν τόνο πιο ανοιχτό. Η εφαρμογή του γίνεται μόνο στο σημείο που υπάρχει ο μαύρος κύκλος και όχι σε ολόκληρο το κάτω βλέφαρο. Τέλος, σε περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι μπορούν να χάσουν την έντασή τους με τη χρήση ενός concealer σε ροδακινί απόχρωση.

Επομένως μην διστάσετε να ζητήσετε την συμβουλή του ειδικού ώστε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!

Κείίμενο: Βλαχάκη Εύα, Αισθητικός- Make up artist Φαρμακείου –μέλους Advance, Γερασιμόπουλος Ηλίας, Βύρωνας

www.advancehealth.gr

Ρετινόλη-Βιταμίνη Α Γυρνάει τον χρόνο πίσω από τα Μυστικα Ομορφιάς.

Serum βιταμίνης C

Υαλουρονικό οξύ-σέρουμ

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας απο τα μυστικά ομορφιάς.

 

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr